Paikka ja järjestäjä:
Helsingin Astanga Joogakoulu

Opettajat:
Helsingin Astanga Joogakoulun opettajat

Ajankohta:
katso kurssi- ja tuntiaikataulu alla

LASTEN JOOGA

Lasten joogaan osallistuminen ei edellytä aiempaa joogakokemusta. Tervetuloa sekä tytöt että pojat!

Lasten joogatunnilla harjoittelemme keskittymistä ja tasapainon löytämistä leikin ja ilon kautta. Lasten tunnit ovat vuorovaikutteisia ja lasten omia mielenkiinnon kohteita huomioon ottavia. Tunnilla tehdään yhdessä erilaisia liikkeitä ja harjoituksia omaa hengitystä ja itseä kuunnellen.

Inspiraation lähteinä toimivat luonto ja eläimet. Tarkoitus on vahvistaa lapsille luontaista tapaa liikkua, ja kannustaa heitä säilyttämään liikkumisen ilon. Lisäksi opetellaan tapoja rauhoittua, rentoutua ja vahvistaa kehoa sekä mieltä. Tärkeintä tunnilla on hyvä ja rento ilmapiiri, ilman kilpailuasetelmaa. Jokaiseen tuntiin sisältyy sekä liikunnallisia ja energisoivia, että rauhoittavia harjoituksia.

Lasten joogaan voi lainata mattoa joogasalilta.

PERHEJOOGA ELI LAPSI-VANHEMPI JOOGA

Perhejooga eli lapsi-vanhempi -jooga on iloinen yhdessä tekemisen tunti. Jokainen tunti aloitetaan leikinomaisella alkulämmittelyllä, jonka jälkeen tehdään erilaisia jooga-asentoja ja ”temppuja” sekä yhdessä lapsen kanssa että erikseen. Tunti päätetään rauhoittumiseen ja loppurentoutukseen. Tunti sopii kaikille, eikä vaadi aikaisempaa kokemusta joogasta. Tärkeintä on mukava ja iloinen yhdessä tekeminen ja liikkuminen. Lasten ikäsuositus: esi- ja alakouluikäiset lapset.

SEURAAVAT LASTEN JOOGAKURSSIT

Ei kursseja tällä hetkellä…