Paikka ja järjestäjä:
Helsingin Astanga Joogakoulu

Opettajat:
Helsingin Astanga Joogakoulun opettajat

Ajankohta:
katso kurssi- ja tuntiaikataulu alla

LASTEN JOOGA

Lasten joogatunneilla tutustumme joogaan ilon ja leikin kautta.  Lapset harjoittelevat joogan asentoja ja liikesarjoja lapsille sovelletusti: ohjauksessa käytetään mm. jooga-asentojen eli asanoiden luonto- ja eläinaiheisia nimiä. Joogassa tutustutaan omaan kehoon, hengitykseen ja mieleen ilman kilpailua ja lapsen itsetuntoa rohkaisten.

Lasten joogassa tehdään lyhyt alkukeskittyminen hengitykseen, aurinkotervehdyssarjat, lasten seisoma- ja istuma-asanasarja sekä eri kerroilla vaihtelevia tasapainoa sekä kehon ja mielen hallintaa kehittäviä “temppuja”. Tunneilla opetellaan myös rauhoittumista, ja vauhdikkaatkin harjoitukset päätetään lopuksi rentoutumiseen.

LAPSI-VANHEMPI JOOGA

Lapsi-vanhempi -jooga on iloinen yhdessä tekemisen tunti. Jokainen tunti aloitetaan leikinomaisella alkulämmittelyllä, jonka jälkeen tehdään erilaisia jooga-asentoja ja ”temppuja” sekä yhdessä kanssa että erikseen. Tunti päätetään rauhoittumiseen ja loppurentoutukseen. Tunti sopii kaikille, eikä vaadi aikaisempaa kokemusta joogasta. Tärkeintä on mukava ja iloinen yhdessä tekeminen ja liikkuminen. Lasten ikäsuositus 4-vuotiaasta ylöspäin.

SEURAAVAT LASTEN JOOGAKURSSIT

Ei kursseja tällä hetkellä…

 

LISÄTIETOA LASTEN JOOGASTA

Lapsille suunnitellut joogaharjoitukset ovat liikunnallista Astangaan ja Vinyasaan perustuvaa joogaa, joka notkistaa ja vahvistaa kehoa sekä auttaa parantamaan keskittymistä. Monipuolisten jooga-asentojen ja liikesarjojen avulla kehitetään kehon voimaa, liikkuvuutta, kestävyyttä ja notkeutta, ja samalla mielikin vapautuu ja rentoutuu.

Joogassa ei kilpailla eikä vertailla suorituksia, joten se on mukavaa harjoittelua ryhmässä, johon voi tulla juuri sellaisena kuin on. Harjoituksia ei tehdä otsa rypyssä vaan ilolla ja hyvällä mielellä. Joogaharjoitukset päätetään aina rauhoittumiseen ja rentoutumiseen.

Tuntien ja kurssikertojen lopussa on pieni keskusteluhetki, jotta voimme tutustua joogan herättämiin tunteisiin ja tuntemuksiin kehossa ja mielessä ja jakaa niitä muidenkin kanssa.

Lasten joogaan voi lainata mattoa joogasalilta.