fbpx
Narcos Narcos

Mika Kaski 1.-3.12.2018 käsilläseisonta

2.10.2018 | kurssit

LBM Mika

Ranskassa asuva suomalainen, käsilläseisontaan erikoistunut sirkusartisti Mika Kaski saapuu joulukuun alussa pitämään kurssin käsilläseisonnasta. Kurssin sisältö räätälöidään osallistujien mukaan ja kukin voi kurssin aikana työskennellä oman lähtötason harjoitteiden parissa. Kurssi sisältää käsilläseisontaa tukevia lihaskuntoharjoituksia, venytyksiä sekä tietysti erilaisia käsilläseisontaharjoitteita parin kanssa sekä seinän kanssa. Sekä aloittelijat että kokeneemmat harjoittelijat ovat tervetulleita.

Kuka on Mika Kaski?
« Olen Ranskassa asuva ja siellä pääasiallisesti työskentelevä sirkustaiteilija, jonka erikoisalana on käsilläseisonta. Olen ollut ammattiesiintyjä jo lähemmäs 20 vuotta. Käsilläseisonta on kuulunut osaksi elämääni koko tämän ajan. Se on ollut työtäni, mutta myös paljon enemmän. Se on kehittynyt osaksi jokapäiväistä elämääni.

Käsilläseisonta ei ole staattista, vaan se on ensisijaisesti liikettä. Tasapainoa ilman jatkuvia lihasten korjausliikkeitä ei ole. Ajan kanssa nämä liikkeet tulevat hienovaraisemmiksi ja vähemmän näkyviksi, mutta liike on aina läsnä.

Taidon oppimisessa perusasioiden vahva harjoittelu mahdollistaa ajan mittaan niiden automatisoitumisen, ja keskittymistä voidaan siirtää toisiin, vaativampiin harjoituksiin. Tästä syystä vahva perusta linjauksessa ja käsilläseisonnan periaatteiden ymmärtämisessä, on pohja vaativammille tekniikoille ja helpottaa niiden omaksumista. Se antaa mahdollisuuden tavallaan « unohtaa » perusteet. Ne ovat tietysti yhä läsnä, mutta niitä ei tarvitse enää aktiivisesti miettiä. Tämä saavutetaan toiston, palautteen ja tekemisen, tekemisen ja tekemisen kautta. Ajatuksena on, että ajan myötä henkilö oman harjoituksensa kautta kehittää omaa liikettään ja tapaansa tehdä. Vahva perusta antaa mahdollisuuden hakea muotoja, linjoja, asentoja, jotka ovat ominaisia kullekin henkilölle, hänen keholleen, persoonalleen ja mieltymyksilleen. Vahva pohja perusteissa vapauttaa ihmisen leikkimään ja improvisoimaan käsilläseisonnalla ja omalla liikkeellään käyttäen hyväkseen liike-energiaa ja näin ollen vähemmän voimaa. Tämä on minun näkemykseni käsilläseisontaan» Kuvan on ottanut Laura Loven.


Aikataulu

Lauantaina 1.12. kello 12.-14.00

Sunnuntaina 2.12. kello 12.-14.00

Maanantaina 3.12. kello 15.-17.00


Hinnat

1 päivä 35 €

2 päivää 60 €

3 päivää 80 €

3 päivää kaverin kanssa 140 € (ilmoittautuminen ja maksut yhdessä)


Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen tampere@astanga.fi. Muista ilmoittaa mille kurssille olet tulossa! Maksut pyydetään maksamaan Tampereen astangajoogakoulun tilille ilmoittautumisen yhteydessä (FI43 1146 3001 0395 66 viestiksi osallistujan nimi + Mika Kaski). Kurssille mahtuu n. 12 henkilöä, joten varaa paikkasi ajoissa.