fbpx
Narcos Narcos

Raskaudesta palauttavat joogakurssit

11.7.2018 | kurssit

IMG_8006

Raskaudesta palauttava joogakurssi

Tulossa on kaksi kurssia, toinen tammikuussa ja toinen maaliskuussa. Tarkemmat päivät selviävät marraskuun aikana.

Tuntuuko, että lantionpohjan lihakset kaipaavat vahvistusta? Onko tuntuma keskivartaloon kadoksissa? Pömpöttääkö vatsa? Onko sinulla alaselkäkipuja?

Tervetuloa viiden kerran kurssille palautumaan raskaudesta ja synnytyksestä. Kurssille voi osallistua, kun synnytyksestä on kulunut yli kuusi viikkoa ja se sopii erityisesti niille, joilla synnytyksestä on alle 12 kuukautta. Myös vuoden jälkeen harjoitteista on hyötyä, jos sinulla on vatsalihasten erkauma tai kehoa kannattelevat lantionpohjan lihakset sekä syvät keskivartalon lihakset kaipaavat vahvistusta.

Vatsalihasten erkaumassa suorat vatsalihakset ovat liikkuneet erilleen ja niiden välinen jännesauma linea alba on venynyt. Erkauma ei välttämättä palaudu automaattisesti synnytyksen jälkeen, vaan tarvitaan erityisiä harjoitteita korjaamaan sitä. Erkauma aiheuttaa erilaisia oireita, kuten virtsanpidätysongelmia, vatsan pömpötystä ja alaselkäkipuja. Kurssi ei korvaa henkilökohtaista fysioterapiaa, mutta sopii hyvin vatsalihasten erkauman kuntoutuksen tueksi. Kaikki harjoitukset ovat erkaumaystävällisiä.

Kurssilla teemme viisi erilaista liikunnallista joogaharjoitusta, jotka auttavat luomaan vahvuutta oleellisille keskivartalon tukilihaksille sekä tärkeää pohjaa myöhempää raskauden jälkeistä harjoittelua ja liikuntaa varten. Samalla avaamme ja vahvistamme kehoa monipuolisesti ja lempeästi. Jokainen harjoitus sisältää lantionpohjaa ja syviä keskivartalon lihaksia vahvistavia harjoitteita sekä vatsalihasten erkaumaa kuntouttavia harjoitteita. Kurssilla kuulet myös teoriaa ja anatomiaa kehon muutoksista raskauden aikana ja saat tietoa raskauden jälkeen suositeltavista ja vältettävistä harjoitteista. Harjoitukset ovat flow- tai astangatyylisiä, ja tunneilla soi musiikki.

Kurssin ohjaajana toimii joogaopettaja Carita Tähkä. Hän on harjoitellut säännöllisesti joogaa vuodesta 2009 ja opettanut vuodesta 2011 alkaen. Harjoittelu alkoi astangajoogalla, joka auttoi hiljentämään mieltä fyysisyyden kautta. Astangan avulla hänen kehotuntemuksensa lisääntyi ja hän pääsi syvemmälle mielensä syövereihin kuin koskaan aiemmin. Intensiivisen astangakauden jälkeen hän avasi sydäntään myös muille joogamuodoille, erityisesti flow-tyyppiselle joogalle, jota hän on astangan lisäksi opettanut säännöllisesti. Ohjauksessaan Carita painottaa kehon terveyden ja hyvinvoinnin tukemista sekä mielen hiljentämistä arjen keskellä. Carita opiskelee tällä hetkellä fysioterapiaa ja hänellä on kaksi lasta. Kahden raskauden kokemuksellaan hän on pyrkinyt keräämään joogaharjoitukseen terveyden kannalta oleellisia elementtejä, jotka auttavat lisäämään raskauden aikaista ja jälkeistä hyvinvointia.

Huomioitavaa että kurssilla ei ole vauvoja eikä taaperoita mukana. Kurssilla keskitytään äidin hyvinvointiin.


Aikataulu ja sisältö:

Kurssi on sunnuntaisin seuraavalla aikataululla:

  • XX

Kurssin sisältö

  • Hartioita avaava joogaharjoitus
  • Alaselkää vapauttava joogaharjoitus
  • Lempeä astangajoogaharjoitus raskauden jälkeiseen aikaan
  • Corea vahvistava joogaharjoitus
  • Liikkuva luova flow

Ota itsellesi omaa aikaa ja tule rentoutumaan ja rauhoittamaan mieltä joogaharjoituksen pariin.


Hinta, maksut ja ilmoittautuminen

Kurssi maksaa 70€. Osallistuminen ensisijaisesti vain koko kurssille. Kurssille otetaan 15 ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset tämän sivun lomakkeella. Huom! Saat maksutiedot ilmoittautumisen jälkeen parin päivän kuluessa sähköpostiin ja maksettu kurssimaksu vahvistaa paikan kurssilla.