Astangajoogan minikurssi Muurlassa la 11.5.2024

Opettajana: Juha Javanainen /Helsingin Astanga Joogakoulu
Kurssipaikka: Villa Vadelma (Muurlan vanha koulu),

osoite Viljo Hurmeentie 3, 25130 Muurla

Sivun pikalinkit:
Kurssiohjelma
Hinnasto
Opettaja
Ilmoittautuminen
Ota yhteyttä – email lomake
Osta kurssikortti
Aikataulu – varaa kurssin tunteja

Kurssiohjelma

Yhden päivän minikurssi
– klo 8:30-10:30 Astangan ohjattu harjoitus
– klo 10:30-11:15 Brunssi
– klo 11:15-12:45 Asanatyöpaja teemana ”voimaannu joogalla”.
– klo 13-14 Pranayama hengitysharjoitus ja meditaatio

Alempana tällä sivulla voit luoda oman joogatilin Helsingin joogakoulun oppilasjärjestelmässä. Tämän jälkeen voit ostaa kurssikortin tai lippuja yksittäisille kurssitunneille (kurssimaksu mahdollinen myös kurssipaikalla), ja sen jälkeen voit varata paikan kurssin aamuharjoituksiin tai erikoisohjelmaan.

Brunssi lauantaina

Vanhan koulu tarjoaa kurssilaisille Annukan monipuolisen aamupalabrunssin hintaan 15 €, jonka voi maksaa paikan päällä. Kasvisbrunssi pitää sisällään mm. puuron lisukkeineen, leipää päällisineen, vegaanista banaanikakkua tai vastaavaa, teetä ja kahvia. Varaa brussi ilmoittautumalla sivun alaosan aikataulussa brunssiin. Mikäli sinulla on allergioita tai haluat brunssin gluteenittomana, voit ilmoittaa niistä allaolevalla yhteydenottolomakkeella.

Hinnat

  • Aamujooga ja teemaohjelma:
  • Koko ohjelma 69 € / 63 €
    (40 krediittiä)
  • Drop-in asanatunnit 29 € / 25 € (15 krediiittiä)
  • Drop-in pranayama&meditaatio 22 € / 19 € (10 krediittiä)
  • Brunssi 15 €

Opettaja

Juha Javanainen, viiden lapsen isä, on harjoitellut astangaa vuodesta 1989 opettajina mm. Radha Warrell, Derek Ireland, Lino Miele, Eddie Stern, Pattabhi Jois, Sharath Jois, AG Mohan, S.Ramaswami.

Juha opettaa Helsingissä ja vetää viikonloppukursseja eri puolilla Suomea. Juhan tavoitteena on jakaa kokemuksiaan astangan harjoittelemisesta ja opettamisesta, miten työskennellä astangassa kehon ja mielen kanssa siten, että joogaharjoitus olisi eheyttävää, itseä kehittävää, ja tukisi terveyttä ja hyvinvointia.

Ilmoittautumisohje

Ilmoittaudu kurssille ke 8.5. mennessä. Perusta joogatili Helsingin Astanga Joogakoululla (ohjeet alla), niin voit varata ja maksaa kurssin tai sen tunteja alla olevien ohjeiden mukaan tai

Ilmoittaudu kurssille lomakkeella (avaa lomake klikkaamalla)Ohjeet omatoimiseen ilmoittautumiseen:

1. Perusta oma ”Helsingin Astanga Joogakoulu” joogatili mikäli sinulla ei vielä ole tiliä.
Huom: Katso täältä ohjeita miten perustan joogatilin ja varaan tunteja.

2. Osta kurssikortti tai yksittäisiä tuntilippuja.
Huom: Ostoskorin maksutapana käy maksukortti tai maksu paikan päällä (On-Site Payment) maksukortilla, liikuntaseteleillä, liikunta-appilla tai käteisellä.

3. Ilmoittadu aamujoogaan ja teemaohjelman tunneille alla olevan aikataulun avulla.

Yhteystiedot

juha@astanga.fi
+358 50 3312993 (sms) / Juha
Soittoaika ma-to klo 13-14 EET (UTC+03:00)

Osta kurssikortti tai drop-in lippuja

Muurlan kurssin kortit Perushinta Alennusryhmä Online tunti
Kurssi 1 pv (40 kr) 69 € OSTA 63 € OSTA
Asanatunti (15 kr) 31 € OSTA 27 € OSTA
Pranayama&meditaatio (10 kr) 22 € OSTA 19 € OSTA
Alennushinta todistusta vastaan alle 18-vuotiaille, opiskelijoille, HUS-henkilöstölle, vanhempain- tai hoitovapaalla oleville, työttömille, eläkeläisille, näyttelijöille, varus- tai siviilipalvelumiehille. Muista kirjata omiin tietoihisi oletko ns. normaalihintainen asiakas tai oikeutettu alennushintaan, muuten järjestelmä ei pysty myymään kurssikorttia.

Aikataulu – varaa tunnit

Juha Javanainen

Juha Javanainen (s. 22.7.1963), naimisissa viiden lapsen isä, asuu Helsingissä. Juha on harjoittanut astangajoogaa vuodesta 1989. Hän perusti Helsingin Astanga Yoga Schoolin Petri Räisäsen kanssa vuonna 1997. Joogapolullaan Juha on harjoitellut Radha Warrellin ja Derek Irelandin, Lino Mielen, Eddie Sternin kanssa sekä vieraillut Mysoressa Intiassa. , monta kertaa opiskellaakseen Pattabhi Joisin ja Sharath Joisin kanssa. Hän on myös opiskellut chanttausta ja joogafilosofiaa Lakshmish Bhatin, Jayashreen ja Narasimhanin, Vijaya Manjan ja AG Mohanin johdolla.

Juha opettaa säännöllisesti Helsingin Astanga Joogakoululla. Hän harjoittelee edelleen astangajoogan metodeja Pattabhi Joisin ja T. Krishnamacharyan perinteen pohjalta. Juhan erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat Patanjalin joogafilosofia sekä havaijilainen shamanismi; molemmat menetelmät auttavat kehittämään itsetuntemusta ja henkistä tasapainoa, ja ovat lisäksi tehokkaita parantavia menetelmiä.

Juha on kääntänyt suomeksi kirjan Yoga Mala (2002), joka on Sri K. Pattabhi Joisin pääteos astangajoogasta, sekä Serge Kahili Kingin kirjoittaman Urban Shaman -kirjan (Kaupunkishamaani, 1995). Osana kiinnostusta suomalaisiin mytologioihin Juha on koonnut Ior Bockin suullisista tarinoista kirjan Bockin perheen saaga, Väinämöisen mytologia (1996).

Juha haluaa jakaa joogaharjoittelussa pitkäaikaisia ​​harjoituksiaan ja opetuskokemuksiaan kehon ja mielen työskentelystä parantavassa tarkoituksessa. Alla hän jakaa ajatuksiaan aiheesta:

”Olen erittäin iloinen ja kiitollinen, että löysin astangajoogan ja aloin harjoitella sitä jo alusta alkaen pätevien opettajien johdolla, kun he tulivat opettamaan Helsinkiin vuonna 1989. Silloin joogan harjoittelu oli hyvin erilaista kuin nykyään: jooga oli lähinnä lempeää hathajoogaa, ei ollut joogastudioita, ei kirjoja tai Youtube -videoita astangajoogasta, ei edes joogamattoja. Ainoa tapa oppia Astanga oli löytää opettaja, ja kurssin jälkeen piti ryhtyä harjoittelemaan omatoimisesti.”

”Ensimmäiset astangakurssit Helsingissä olivat todella intensiivisiä: viikon sisällä käytiin läpi koko ykkössarja. Kurssilla harjoittelu oli erittäin vaativaa sekä fyysisesti että psyykkisesti, vaikka opettajat eivät vaatineetkaan ”täydellistä” suoritusta jooga-asennoissa. Tämä tyyli sopi minulle erittäin hyvin: se innosti minua säännölliseen joogaharjoitteluun jäykän vartaloni avaamiseksi ja hengityksen syventämiseksi. Henkinen vahvuus, jota kutsumme suomeksi ”sisu” tai sanskritin kielessä ”aishwarya”, yhdistettynä astangajoogan harjoitusmenetelmään, on ollut loistava yhdistelmä säännöllisen joogaharjoitteluni rakentamisessa ja harjoittelun jatkamisessa elämän nousu- ja laskusuhdanteissa. ”

”Joogaopettajat, joiden kanssa olen harjoitellut useita vuosia, eivät vain opettaneet jooga-asentoja, asanatekniikoita ja vinyasoja, vaan he jakoivat myös henkilökohtaisia ​​näkemyksiään joogaharjoitteluista, elämänasenteestaan, myötätunnostaan ​​ja ylipäätään ajatuksia ihmisen elämästä. Se on todella auttanut minua laajentamaan omaa näkemystäni joogasta, elämästä, myötätunnosta ja rakkaudesta.”

”Haaste tai jopa vaara joogaharjoittelussani on ollut halu kehittyä jooga-asennoissa mahdollisimman nopeasti, vaikka kroppani ei olekaan kovin joustava ja vahva. Vuosien aikana olen oppinut ns. kantapään kautta erilaisista nilkka-, polvi-, alaselkä-, ranne-, kyynärpää-, olkapää- ja niskavaivoista. Erityisen vaarallista on ollut vaativien asentojen näyttäminen joogatunneilla ilman lämmittelyä. Olen kuitenkin aina palannut joogamatolle toipumaan ja parantamaan vaivojani, usein jo yhden lepopäivän jälkeen. Olen halunnut  tutkia käytännössä, kuinka joogaharjoitus voi auttaa paranemisprosessissa ja miten vammojen kanssa tulisi harjoitella.” 

”Innostukseni Astangan opettamisessa on jakaa tämä ainutlaatuinen ja käytännönläheinen joogamenetelmä kaikille, jotka haluavat opiskella ja harjoitella sitä. Opetuksessani haluan noudattaa joogamestarini neuvoa: ’Hyvän opettajan tulee tietää, että jotkut asanat voivat olla joillekin tuskallisia, joten opettajan tulisi tietää, mikä vaihtoehtoinen asento voisi tuottaa saman hyödyn’. Oma kokemukseni on, että joogan harjoittajan tulee välttää pahaa kipua mahdollisimman paljon. Ja hyvän joogaopettajan tulee välttää aiheuttamasta fyysistä, emotionaalista tai henkistä kipua muille, mukaan lukien joogaopiskelijoille. Siten jooga edistää parhaiten paranemista ja eheytymistä.”