Hathajooga

Paikka ja järjestäjä:
Helsingin Astanga Joogakoulu

Opettajat:
Jasmin Koistinen, Mari Metso

Ajankohta:
katso kurssi- ja tuntiaikataulu alla

HATHAJOOGA

Hathajoogassa tehdään rauhallisen hengityksen tahdissa lempeitä kehoa ryhdistäviä ja vahvistavia liikkeitä. Hathajoogatunnit ovat lempeitä ja tempoltaan rauhallisia. Tunneilla on eri teemoja, joihon keskitytään. Hathajoogaan voi tulla ilman aikaisempaa joogakokemusta, ja se sopii sekä aloittelijoille että aiemmin jooganneille muun harjoituksen tueksi. Tunneilla voidaan tehdä myös hengitys-, rentoutumis- ja keskittymisharjoituksia.

SEURAAVAT HATHAJOOGAN KURSSIT

[ESPRESSO_VENUE_EVENTS event_category_id=”hathajooga”]


Hathajoogan kursseilla
käytäviä osa-alueita:
-Jooga-asanat, muun muassa:

  • selän pidennys
  • lempeät eteentaivutukset
  • lempeät kierrot
  • lempeät taaksetaivutukset
  • helpot ylösalaiset asennot

-Hengitysharjoitukset
-Rentoutumisharjoitukset

HATHAJOOGAN VIIKKOTUNNIT – Itäkeskus

Hathajoogan viikkotunnit löydät täältä: https://www.varaaheti.fi/itisjooga/fi


LISÄTIETOA HATHAJOOGASTA

Mitä hathajooga on?
Rauhallisesti etenevä monipuolinen jooga. Tunnilla tehdään yleensä myös hengitys- tai meditaatioharjoituksia. Asentoharjoitus on rauhallinen ja kevyesti lämmittävä. Lempeä hathatunti ei edellytä aiempaa joogakokemusta eikä erillistä alkeiskurssia, joten tästä tunnista on hyvä aloittaa tutustuminen joogaan.

Kenelle hathajooga sopii?
Kaiken ikäisille ja -kuntoisille liikkujille. Aiempaa joogakokemusta ei tarvita, sillä harjoitus muokkautuu jokaiselle sopivaksi, eli kehoa voidaan tukea tai asennosta voidaan tehdä variaatio.

Lisätietoja:
Hathajooga on vanha intialainen joogasysteemi. Hathajoogasta on säilynyt useita vanhoja tekstikokoelmia tai oppaita, joista tunnetuimpia ovat Hatha Yoga Pradipika, Gheranda Samhita ja Shiva Samhita. Vähemmän tunnettuja mutta esimerkiksi joogamestarien T. Krishnamacharyan ja K. Pattabhi Joisin tärkeinä pitämiä oppaita ovat Yogayajnavalkya, Yogarahasya ja Yogataravali.

Lämpimästi tervetuloa hathailemaan kanssamme!