Astangan alkeiskurssit

Astangajooga aloitetaan alkeiskurssilla.

Joogakoululla on kolmenlaisia alkeiskursseja:

  • Astangajoogan alkeiskurssit arki-iltaisin tai viikonloppuisin.
  • Astanga Easy alkeiskurssit kevyempään aloitukseen.
  • Astangan kertauskurssit aiemmin astangaa jooganneille.

Kaikilla em. kursseilla harjoitellaan astangajoogan erityistä hengitystekniikkaa, lihaslukkojen käyttöä sekä hengityksen ja liikesarjojen oikeanlaista yhdistämistä. Alkeiskursseilla opastetaan myös alkeistason asentojen turvalliset harjoittelutekniikat. Alkeiskurssit eivät edellytä aiempaa kuntoilua tai kokemusta joogasta.

Alkeiskurssit kotona: Haluaisitko aloittaa joogan mutta et jostain syystä pääse Helsingin saleillemme kurssille? Nyt voit aloittaa joogan myös kotona kokeneiden opettajiemme opastuksella, joiden suositut Astangajoogan aloitus- ja kertauskurssit on nauhoitettu ja nyt saatavilla Yogaline-palvelumme joogakurssien kirjastossa.
Astangan aloituskurssin jälkeen voit osallistua astangan ohjatuille alkeistunneille joogasaleillamme, tai jatkaa ja syventää harjoituksiasi kotona joogakirjastomme joogatuntien avulla.

Mitä eroa on tavallisella alkeiskurssilla ja Astanga Easy -alkeiskurssilla?

Astanga easy -alkeiskurssilla tehtävät harjoitukset pohjautuvat liikunnalliseen astangajoogaan, mutta asento- ja hengitysharjoitukset tehdään jäykille ja vähemmän liikkuneille aloittelijoille sopivalla tavalla. Tervetuloa kaikenikäiset, -kokoiset ja -kuntoiset, koska Astanga Easy sopii kaikille.

Alkeiskursseja järjestetään kaikissa toimipisteissämme.

Astangan kertauskurssit

Kertauskurssi soveltuu parhaiten jo aiemmin astangaa jooganneille. Kurssilla käydään perusteellisesti läpi astangajoogan perustason harjoitukset: aurinkotervehdykset, seisomasarjan tasapainoasennot, istumasarjan eteentaivutukset ja lonkan avaukset sekä palauttavat loppuliikkeet ja rentoutus. Näihin liittyen teemme erilaisia harjoituksia, joiden tarkoituksena on kehittää ja vahvistaa hengitystä ja kehoa, lihaslukkojen hallintaa, punnerrusta, alaspäin katsovaa koiraa jne.
Kertauskurssin jälkeen voit osallistua ohjatuille alkeistunneille tai kokeilla alkeismysoreharjoittelua, josta kerrotaan lisää kurssilla.

Mitä alkeiskurssilla edellytetään

Alkeiskurssi ei edellytä aiempaa kuntoilua tai kokemusta joogasta. Harjoituksessa keskitytään hengittämiseen, liikkumiseen ja jooga-asentoihin sekä niiden vaikutuksiin. Näiden joogan peruselementtien yhdistäminen tekee harjoituksesta sopivasti haastavan ja kehittää harjoittajaansa monipuolisesti sekä kehotyöskentelyn että keskittymiskyvyn alueilla.

Mille tunneille voin osallistua kurssin jälkeen

Kurssin jälkeen voit osallistua ohjatuille alkeistason viikkotunneille, ja edetä sitten vähitellen vaativampiin harjoitteisiin. Suosittelemme Astanga Easyn ja alkeiskurssin jälkeen ohjattuja alkeet1 -tason tunteja. Alkeiden kertauskurssin jälkeen voit osallistua alkeet 1 tai alkeet 2 -tason tunneille. Muista ottaa kurssilta saamasi joogakortti aina mukaan tunneille.

Kun alkeet 1 -tason harjoitus sujuu hyvin ja haluat opetella uusia harjoitteita, voit kokeilla alkeet2 -tunteja. Ja vastaavasti alkeet 2 -tasolta voit jatkaa alkeet 3 -tunneille ilman erityistä jatkokurssia.

Tunneille ilmoittautuminen ja joogakortit

Annankadun ja Kolmannen linjan viikkotunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Itäkeskuksen ja lähialueiden tunneille ilmoittaudutaan etukäteen. Helsingin joogakortit käyvät kaikilla Helsingin joogasaleilla. Kurssikortin käytettyäsi voit ostaa uuden kortin opettajalta ennen tunnin alkua.