Lasten ja nuorten jooga

Paikka ja järjestäjä:
Helsingin Astanga Joogakoulu

Opettajat:
Jenna Rignell, Mari Metso

Ajankohta:
katso kurssi- ja tuntiaikataulu alla

LASTEN JOOGA

Lasten joogatunneilla tutustumme joogaan ilon ja leikin kautta.  Lapset harjoittelevat joogan asentoja ja liikesarjoja lapsille sovelletusti: ohjauksessa käytetään mm. jooga-asentojen eli asanoiden luonto- ja eläinaiheisia nimiä. Joogassa tutustutaan omaan kehoon, hengitykseen ja mieleen ilman kilpailua ja lapsen itsetuntoa rohkaisten.

Lasten joogassa tehdään lyhyt alkukeskittyminen hengitykseen, aurinkotervehdyssarjat, lasten seisoma- ja istuma-asanasarja sekä eri kerroilla vaihtelevia tasapainoa sekä kehon ja mielen hallintaa kehittäviä “temppuja”. Tunneilla opetellaan myös rauhoittumista, ja vauhdikkaatkin harjoitukset päätetään lopuksi rentoutumiseen. Tunnin kesto on kokonaisuudessaan noin 45 minuuttia.

LAPSI-VANHEMPI JOOGA

Lapsi-vanhempi -jooga on iloinen yhdessä tekemisen tunti. Jokainen tunti aloitetaan leikinomaisella alkulämmittelyllä, jonka jälkeen tehdään erilaisia jooga-asentoja ja ”temppuja” sekä yhdessä lapsen kanssa että erikseen. Tunti päätetään rauhoittumiseen ja loppurentoutukseen. Tunti sopii kaikille, eikä vaadi aikaisempaa kokemusta joogasta. Tärkeintä on mukava ja iloinen yhdessä tekeminen ja liikkuminen. Lasten ikäsuositus 4-vuotiaasta ylöspäin.

NUORTEN JOOGA

Nuorten joogatunneille ilmoittaudutaan kerralla koko lukukaudeksi. Tunnit sopivat kaikille 11-15 -vuotiaille tytöille ja pojille. Aikaisempaa joogakokemusta ei tarvita! Nuorten jooga perustuu astangajoogaan, ja tunnit ovat liikunnallisia.

Yli 12-vuotiaat nuoret ovat tervetulleita myös aikuisten alkeiskursseille ja joogatunneille.

SEURAAVAT LASTEN JOOGAKURSSIT

[ESPRESSO_VENUE_EVENTS event_category_id=”lastenjooga”]

SEURAAVAT NUORTEN JOOGAKURSSIT

[ESPRESSO_VENUE_EVENTS event_category_id=”nuortenjooga”]

LISÄTIETOA LASTEN JA NUORTEN JOOGASTA

Lapsille (alkaen n. 4v) ja nuorille (alkaen 11v.) suunnitellut joogaharjoitukset ovat liikunnallista astangaan ja vinyasaan perustuvaa joogaa, joka notkistaa ja vahvistaa kehoa sekä auttaa parantamaan keskittymistä. Monipuolisten jooga-asentojen ja liikesarjojen avulla kehitetään kehon voimaa, liikkuvuutta, kestävyyttä ja notkeutta, ja samalla mielikin vapautuu ja rentoutuu.

Joogassa ei kilpailla eikä vertailla suorituksia, joten se on mukavaa harjoittelua ryhmässä, johon voit tulla juuri sellaisena kuin olet. Harjoituksia ei tehdä otsa rypyssä vaan ilolla ja huumorilla. Joogaharjoitukset päätetään aina rauhoittumiseen ja rentoutumiseen.

Tuntien ja kurssikertojen lopussa on pieni keskusteluhetki, jotta voimme tutustua joogan herättämiin tunteisiin ja tuntemuksiin kehossa ja mielessä ja jakaa niitä muidenkin kanssa.