Luentosarja: "Patanjalin joogasutrien 1. luku - joogan syventäminen", lauantaisin 16.3.-25.5. klo 14-15:30, Marko Mikkilä

Filosofiakurssi: Patanjalin joogasutrien I luku, 6x lauantaisin.
Paikka: Helsingin astanga joogakoulu, Kolmas linja 21 C sisäpiha
Opettaja: Marko Mikkilä

Joogan menetelmät Patanjalin joogasutra-teoksessa

Patanjali määritteli Yoga-Sutra-teoksessaan kahdeksan haaraisen joogan, jonka hän jakaa ulkoisiin ja sisäisiin haaroihin. Tämä määritelmä on hyvin vaikutusvaltainen tänä päivänä, ja se on myös alkuperä astangajooga-nimelle.

Joogan sisäiset haarat ovat mielen tiloja (dharana, dhyana ja samadhi), joihin voi päätyä meditatiivisia harjoituksia tehdessään, ja asana sekä pranayama nimenomaan aloittavat nämä harjoitukset. Näistä sisäisistä syvin eli samadhi jaetaan vielä kahteen merkittävällä tavalla erilaatuiseen syventymiseen.

Tällä kurssilla perehdytään Patanjalin joogakäsitykseen ihmisen mielestä sekä erilaisiin klassisten joogamenetelmien keinoihin, joilla mieltä valmistellaan joogiseen keskittymiseen ja syventymiseen.

Tunnit jakautuvat seuraavasti:

Patanjali: Yoga-sutra, Samadhi pada
16.3. luento 1: Sutrat 1-11: Jooga ja mieli
30.3. luento 2: Sutrat 12-22: Kaksi metodia ja neljä syventymistä
13.4. luento 3: Sutrat 23-29: Jumalan asema joogassa
27.4. luento 4: Sutrat 30-40: Hidasteet joogan tiellä ja harjoitusmuodot niiden yli
11.5. luento 5: Sutrat 41-51: Syventymiset ja painaumat
25.5. luento 6: Yhteenveto koko 1. luvusta

Marko Mikkilä on filosofian jatko-opiskelija, jonka erityisenä mielenkiinnon kohteena on intialainen filosofia. Marko on harjoitellut astangajoogaa vuodesta 2001.

Sopii kaikille kiinnostuneille. Aiempaa tietoutta aiheesta ei tarvitse olla.

Hinta:
– Kertamaksu 22€ / 19€ (per luento)
– Koko kurssi (6x) 95 € / 79

Kurssin voi maksaa verkkopankissa, tilisiirtona kurssitilille (saat tilitiedot ilmoittautumisen yhteydessä) tai opetuspaikalla käteisellä, pankki- / luottokortilla. Alennushinta todistusta vastaan alle 18-vuotiaille, opiskelijoille, vanhempain- tai hoitovapaalla oleville, työttömille, eläkeläisille, varus- tai siviilipalvelumiehille.

Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Peruutukset viimeistään 5 päivää ennen kurssin alkua. Peruuttamattomat ilmoittautumiset laskutetaan hinnaston mukaisesti.

Ohjaajana Marko Mikkilä

Marko Mikkilä

Marko Mikkilä on filosofian tohtoriopiskelija Turun Yliopistossa. Väitöstyössään hän tutkii ja vertailee länsimaista mielen filosofiaa ja psykologiaa intialaisen filosofian kanssa. Hänen ensisijainen mielenkiintonsa on kohdistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana Patanjalin Joogasutra-teokseen. Marko on opiskellut intialaista filosofiaa Intiassa mm. Arvind Paren ja Narasimhanin kanssa Mysoressa sekä Mark Dyczkowskin kanssa Varanasissa. Marko opettaa tällä hetkellä pääasiassa Helsingin Joogakoululla astangatunteja (mysore ja ohjatut) ja pitää myös luentosarjoja joogan filosofiasta.