Luentosarja: "Patanjalin joogasutrien 2. luku - joogan kahdeksan osaa", kahdesti kuussa lauantaisin klo 14-15:30, Marko Mikkilä

7.9. - 16.11.2019

Kolmas linja - -

Opettaja: Marko Mikkilä

Ilmoittaudu kurssille

Luentosarja: "Patanjalin joogasutrien 2. luku - joogan kahdeksan osaa", kahdesti kuussa lauantaisin klo 14-15:30, Marko Mikkilä

Filosofiakurssi: Patanjalin joogasutrien 2. luku, 6x lauantaisin.
Paikka: Helsingin astanga joogakoulu, Kolmas linja 21 C sisäpiha
Opettaja: Marko Mikkilä

Joogan menetelmät Patanjalin joogasutra-teoksessa

Tänä syksynä aiheena Patanjalin Yoga-sutran 2. luku, joka käsittelee joogan käytännöllistä puolta ja nimenomaisesti ashtangaa. Patanjali määritteli kahdeksan haaraisen joogan, jonka hän jakaa ulkoisiin ja sisäisiin haaroihin. Tämä määritelmä on hyvin vaikutusvaltainen tänä päivänä, ja se on myös alkuperä astangajooga-nimelle.

Tällä kurssilla perehdytään Patanjalin käsitykseen mielen syvärakenteista sekä intialaisessa ajattelussa keskeisestä karmasta. Sen jälkeen käymme läpi ashtangan niin sanotut ulkoiset haarat. Tunnit jakautuvat seuraavasti:

Patanjali: Yoga-sutra, Sadhana pada
7.9. luento 1: Sutrat 2:1-11 Toiminnan jooga ja joogan psykologiaa
21.9. luento 2: Sutrat 2:12-24 Karma ja kärsimys
5.10. luento 3: Sutrat 2:25-34 Joogan kahdeksan apuvälinettä
19.10. luento 4: Sutrat 2:35-39 Rajoitukset eli moraalista
2.11. luento 5: Sutrat 2:40-45 Määräykset eli elämänkatsomustieto
16.11. luento 6: Sutrat 2:46-55 Aistit ja elinvoima

Marko Mikkilä on filosofian tohtorikoulutettavana Turun yliopistossa. Markon erityisenä mielenkiinnon kohteena on intialainen filosofia ja mielen filosofia. Marko on harjoitellut astangajoogaa vuodesta 2001, ja kirjoittanut blogia Patanjalin Yoga sutrasta kolmen vuoden ajan.

Kurssi sopii kaikille kiinnostuneille. Aiempaa tietoutta aiheesta ei tarvitse olla.

Hinta:
– Kertamaksu 22 € / 19 € (per luento)
– Koko kurssi (6x) 95 € / 79

Kurssin voi maksaa verkkopankissa, tilisiirtona kurssitilille (saat tilitiedot ilmoittautumisen yhteydessä) tai opetuspaikalla käteisellä, pankki- / luottokortilla. Alennushinta todistusta vastaan alle 18-vuotiaille, opiskelijoille, vanhempain- tai hoitovapaalla oleville, työttömille, eläkeläisille, varus- tai siviilipalvelumiehille.

Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Peruutukset viimeistään 5 päivää ennen kurssin alkua. Peruuttamattomat ilmoittautumiset laskutetaan hinnaston mukaisesti.

Ilmoittaudu kurssille

Marko Mikkilä

Ohjaajana Marko Mikkilä

Marko Mikkilä on filosofian tohtoriopiskelija Turun Yliopistossa. Väitöstyössään hän tutkii ja vertailee länsimaista mielen filosofiaa ja psykologiaa intialaisen filosofian kanssa. Hänen ensisijainen mielenkiintonsa on kohdistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana Patanjalin Joogasutra-teokseen. Marko on opiskellut intialaista filosofiaa Intiassa mm. Arvind Paren ja Narasimhanin kanssa Mysoressa sekä Mark Dyczkowskin kanssa Varanasissa. Marko opettaa tällä hetkellä pääasiassa Helsingin Joogakoululla astangatunteja (mysore ja ohjatut) ja pitää myös luentosarjoja joogan filosofiasta.