Astangajoogan viikonloppukurssi Salossa 30.11-1.12.2019 / Juha

Astangajoogan viikonloppukurssi Salossa 30.11.-1.12.2019 / Juha Javanainen

Kurssipaikka: Muurlan vanha kansakoulu, Viljo Hurmeentie 3, Muurla (puh 0400 779773/Annukka)
Opettaja: Juha Javanainen, Helsingin Astanga Joogakoulu

Kurssilla pidetään lauantaina ja sunnuntaina alkeismysore&mysore-harjoitukset klo 8:00-09:45.
Kenelle sopii: aiemmin astangaa jooganneille.

Astangajoogan erityispiirre on pyrkimys säännölliseen harjoitteluun (alkeistasoilla 1-3x ja jatkotasolla 3-6x viikossa). Harjoittelu rakentuu usein sekä joogasalilla että kotona tehtävistä harjoituksista. Säännöllinen harjoittelu tuottaa pian hyvää tekeviä ja elämänlaatua parantavia vaikutuksia.

Joogaharjoituksen jälkeen on tarjolla Vanhan koulun emännän itse valmistama monipuolinen aamupalabrunssi (hinta 10e / hlö).

Joogaluennot (aamupalan jälkeen) klo 10:45-12:00, luento sisältää pranayama -harjoituksia.
– lauantaina ”Kivut, säryt ja vaivat hallintaan: Vinyasa käytännöllisenä terapeuttisena menetelmänä.”
– sunnuntaina ”Joogan filosofiaa klassisen joogan näkökulmasta: mitä ovat kleshat, mitä haittaa ne aiheuttavat mielessämme ja miten niiden vaikutuksia voidaan vähentää.”

Mikäli sinulla on allergioita tai erityisruokavalio, mainitse siitä ”Ilmoittaudu kurssille”-sivun kohdassa ”lisätietoja”.
Kurssin osat ja hinnat näkyvät ilmoittautumislomakkeella
 (sis. alv 10%)
Aamupalabrunssiin ennakkovaraukset, maksu paikan päällä.

Hinnasto (sis. alv 10%):

  • Koko kurssi 2 pv (sisältää mysoreharjoitukset ja luennot) 75€
  • Drop-in mysore 24€
  • Drop-in luento 17€

Kurssimaksun voi maksaa verkkomaksuna ilmoittautumisen yhteydessä, etukäteen kurssitilille (saat tiliyhteystiedot ilmoittautumisen yhteydessä) tai kurssipaikalla käteisellä tai liikuntaseteleillä (Smartum, Virike tai TYKY) tai e-Passi tai EazyBreak liikuntamaksusovelluksella.

Alennushinta todistusta vastaan alle 18-vuotiaille, opiskelijoille, äitiys- tai hoitovapaalla oleville, työttömille, eläkeläisille, varus- ja siviilipalvelumiehille.

Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Peruutukset viimeistään 5 päivää ennen kurssin alkua. Peruuttamattomat ilmoittautumiset laskutetaan hinnaston mukaisesti.

 

Juha Javanainen

Ohjaajana Juha Javanainen

Juha Javanainen on pitkän linjan astangajoogan harrastaja ja opettaja. Hän aloitti astangan 1989 ja opettamisen 1991. Juha on perustanut Helsingin Astanga joogakoulun 1997 yhdessä Petri Räisäsen kanssa heidän ensimmäisen Intian Mysore-matkansa jälkeen. Hän on myös kääntänyt Pattabhin kirjan Yoga Mala suomeksi 2002. Juha kertoo omasta joogaharjoituksestaan seuraavaa: "Harjoitus voi olla minulle Astangan kurinalaista asentosarjaharjoitusta mutta toisinaan myös leikkisämpää voima- ja tasapainoharjoittelua tai luovasti soljuvaa vinyasaa, hengittävää meditaatiota tai vapauttavaa rentoutumista. Jooga antaa minulle parhaimmillaan hyvinvointia, mielenrauhaa ja elämän ymmärrystä."