Valmennuskurssi astangajoogan mysoreharjoitteluun (la 10-13, su 1030-1230), Annankatu / Juha

18.4. - 19.4.2020

Annankatu - alasali

Opettaja: Juha Javanainen

Ilmoittaudu kurssille

Valmennuskurssi astangajoogan mysoreharjoitteluun (la 10-13, su 1030-1230), Annankatu / Juha

Alkeismysorekurssi 18. – 19.4.2020, opettajana Juha Javanainen, Annankatu
Lauantaina klo 10-13, sunnuntaina klo 10:30-12:30.

Kenelle kurssi sopii: Astangajoogaa kotona tai joogasalilla harjoitteleville alkeistason oppilaille. Kurssille voi myös tulla kertaamaan harjoitustauon jälkeen.

Kurssin sisältö: Kurssilla harjoitellaan mysoreharjoituksen eli oman hengityksen tahtiin tehtävän harjoituksen periaatteita ja oman harjoitussarjan rakentamista ja sisäistämistä. Kurssi sopii kaikille alkeistasojen oppilaille, jotka ovat käyneet astangajoogan alkeiskurssin ja joita kiinnostaa alkaa harjoitella mysoretunneilla. Mysoreharjoitus on perinteinen tapa harjoitella astangajoogaa.

Mitä mysoreharjoittelu on?
Mysore -nimitys viittaa Mysoren (Mysuru) kaupunkiin Intiassa, jossa Astangajoogaa alettiin harjoitella 1930-luvulta alkaen joogasalilla tällä T. Krishnamacharyan opettamalla metodiikalla. Harjoituksen keskeisiä asioita ovat syvähengityksen ja bandhojen yhdistäminen osaksi asentoharjoitusta, jossa haetaan tasaisesti virtaavaa hengityksen ja liikkeen jatkumoa. Keskittymistä ja läsnäoloa kehitetään edellisten lisäksi katseen kohdistamisella eli drishtillä. Mysoretunti on ryhmäharjoitustunti, jossa jokainen tekee harjoitusta ja etenee omassa tahdissaan. Mysoreharjoittelu ei edellytä erityistä notkeutta tai edistyneisyyttä jooga-asentojen harjoittelussa. Suurin haaste on oman joogaharjoitussarjan opettelu, jotta voisit tehdä harjoitusta omatoimisesti missä tahansa.

Valitse itsellesi sopiva kurssivaihtoehto seuraavista (hinnat sis. alv 10%):

Vaihtoehto 1: Pelkkä kurssi (2pv): 75€/ 65€
Vaihtoehto 2: Kurssi (2pv) + 5x kortti (2kk) kaikille tunneille, 125€/ 105€
Vaihtoehto 3: Kurssi (2pv) + 10x kortti (3kk) kaikille tunneille, 169€ / 139 €
Vaihtoehto 4: Kurssi (2pv) + 20x kortti (3kk) kaikille tunneille, 269€ / 225€

Harjoituskorttia voi käyttää kaikissa Astanga Joogakoulun Helsingin toimipisteissä.

Maksa kurssi mieluiten etukäteen verkkomaksuna, luotokortilla tai Paypalilla heti ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli sinulla on liikuntaseteleitä tai liikuntamaksukortti (Smartum, Virike tai TYKY) tai liikuntamaksusovellus (e-Passi, Smartum Saldo tai EazyBreak), voit maksaa niillä paikan päällä (myös pankki- tai luottokortti käyvät).

Alennushinta todistusta vastaan alle 18-vuotiaille, opiskelijoille, äitiys- tai hoitovapaalla oleville, työttömille, eläkeläisille, varus- ja siviilipalvelumiehille.

HUOM: Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Peruutukset viimeistään 5 päivää ennen kurssin alkua, jolloin pidätetään kurssin peruutusmaksu 30€. Peruuttamattomat ilmoittautumiset laskutetaan pelkän kurssin hinnan mukaisesti.

Ilmoittaudu kurssille

Juha Javanainen

Ohjaajana Juha Javanainen

Juha Javanainen on pitkän linjan astangajoogan harrastaja ja opettaja. Hän aloitti astangan 1989 ja opettamisen 1991. Juha on perustanut Helsingin Astanga joogakoulun 1997 yhdessä Petri Räisäsen kanssa heidän ensimmäisen Intian Mysore-matkansa jälkeen. Hän on myös kääntänyt Pattabhin kirjan Yoga Mala suomeksi 2002. Juha kertoo omasta joogaharjoituksestaan seuraavaa: "Harjoitus voi olla minulle Astangan kurinalaista asentosarjaharjoitusta mutta toisinaan myös leikkisämpää voima- ja tasapainoharjoittelua tai luovasti soljuvaa vinyasaa, hengittävää meditaatiota tai vapauttavaa rentoutumista. Jooga antaa minulle parhaimmillaan hyvinvointia, mielenrauhaa ja elämän ymmärrystä."