Astangajoogan alkeiskurssi

Tällä yhden päivän johdantokurssilla (3h) tutustumme liikunnalliseen astangajoogaan ja miten sitä harjoitellaan tehokkaasti itselle sopivalla tavalla.

Kenelle kurssi sopii?

Astangajooga sopii varsinkin liikunnallisesta joogasta kiinnostuneille, mutta alkeiskurssiin osallistuminen ei edellytä erityisiä liikunnallisia valmiuksia, koska liikunnallisuus kehittyy vähitellen pitkäjänteisen joogan harjoittelun myötä.

Kurssin sisältö

Kurssin ensimmäisessä harjoitusosuudessa opettelemme astangajoogan erityistä ujjayi-hengitystekniikkaa, tutustumme bandhoihin (ns. tukilihasten lukot) eli joogassa tehtäviin keskivartalon syvien tukilihasten harjoittamiseen, ja kokeilemme, miten drishtejä eli katseen kohdistamista käytetään joogassa keskittymisen välineenä.

Kurssin toisessa harjoitusosuudessa käymme läpi alkeistason jooga-asennot eli asanat ja dynaamisten liikkeiden harjoitussarjat eli vinyasat, ja näiden harjoittelun perusteet ja erityisesti huomioitavat asiat.

Aloituskurssin kolme tärkeintä tavoitetta

1) yksityiskohtainen opastus astangajoogan perusteisiin
2) hyvien valmiuksien antaminen ohjatuille alkeistunneille osallistumiseen
3) käytännöllinen ohjeistus oman joogaharjoituksen käynnistämiseen

Mitä kurssin jälkeen?

Voit osallistua ohjatuille alkeistunneille. Astangajoogan alkeistunnit on jaettu tasoryhmiin, ja alkeiskurssin jälkeen on suositeltavaa harjoitella aluksi alkeet 1 sekä alkeet 1/2 tunneilla. Sitä mukaan kun harjoitus tulee tutuksi, voit kokeilla seuraavien tasoryhmien 2 ja 3 tunteja. Viikkotuntien ohjauksen sisältö voi hieman vaihdella kerrasta toiseen, jotta uusia harjoitteita ehditään käydä kunnolla läpi.

Astangajoogan erityispiirre on pyrkimys säännölliseen (viikottaiseen) harjoitteluun, joka rakentuu usein sekä joogasalilla että kotona tehtävistä harjoituksista. Astangajoogassa omaa joogaharjoitusta pidetään hyvin tärkeänä, koska ainoastaan siten rakentuu oman hengityksen tahtiin tehtävä harjoitus. Se puolestaan on olennaista oman harjoitussarjan rakentamiseksi ja sisäistämiseksi. Näin joogasta kehittyy vähitellen liikemeditaatioharjoitus, jota voi tehdä melkeinpä missä tahansa ja milloin tahansa.

Säännöllinen harjoittelu tuottaa pian hyvää tekeviä ja elämänlaatua parantavia vaikutuksia. Lisätietoa sopivasta harjoittelusta saat alkeiskurssilla.

Astangajoogan aloituspaketit

Kurssi ja joogakortti Perushinta Alennusryhmille
Pelkkä alkeiskurssi (3h) 67 € OSTA 61 € OSTA
Alkeiskurssi (3h) + sarjakortti 5x 115 € OSTA 105 € OSTA
Alkeiskurssi (3h) + sarjakortti 10x 175 € OSTA 155 € OSTA
HUOM: päivitä oma hintaryhmätietosi joogatilisi tietoihin, jotta voit ilmoittautua kurssille. ALE-hintaryhmään oikeutetut todistusta vastaan (näytetään kurssilla): alle 18-vuotiaat, opiskelijat, HUS-henkilökunta, vanhempain- tai hoitovapaalla olevat, työttömät, eläkeläiset, näyttelijät, varus- tai siviilipalvelusta suorittavat. Joogakortin voimassaolo alkaa kurssin jälkeen ensimmäisestä viikkotunnista, jolle osallistut. Kurssi + 5x / 10x korttipaketit pvat voimassa 6kk käyvät kaikille 60-90 min viikkotunneille. Korttien voimassaoloaikaa voi pidentää tarvittaessa pienellä lisämaksulla. Sarjakortit ovat nyt krediittikortteja, joita voi käyttää kaikille tunneille, myös online- ja XL-tunneille.

Ilmoittautumis- ja maksuohjeet

Kursseissa voi olla useampia erimittaisia kurssijaksoja eri viikonpäivinä ja eri saleilla, joten kannattaa katsoa alla oleva tulevien kurssien listaus tarkasti. Selaa kurssilistausta alaspäin, jotta näet kaikki erilaiset kurssivaihtoehtot.
Voit ilmoittautua kurssilomakkeella tai omatoimisesti varausjärjestelmän kautta klikkaamalla sopivan kurssin BOOK-linkkiä, katso ohjeet alla.

Ilmoittautuminen varausjärjestelmässä

 1. Perusta ensimmäiseksi oma tili varausjärjestelmään. Suosittelemme lataamaan appin Helsingin Astanga Joogakoulu. Appissa ja astangajooga.fi sivustolla käytetään samaa varaustunnusta.  Muista kirjatua appiin (Log in) Member-roolissa. Kurssivarausten hallinnointi ja tuntien peruminen on helpointa appin kautta.
 2.  Varaa itsellesi kurssikortti tai paketti helposti ylläolevasta hinnastosta. Voit maksaa kurssin heti (pankkikorttimaksuna) tai myöhemmin (Pay later/On-site payment, esimerkiksi liikuntaedulla). Katso lisätietoja alta kurssikortin ostamisesta sekä maksusta liikuntaeduilla. Kurssin sisäänkirjautumisen nopeuttamiseksi joogasalilla suosittelemme maksamaan kurssin ilmoittautumisen yhteydessä etukäteen maksukortilla tai liikuntaedulla etänä.
 3. Ilmoittaudu kurssille joko täyttämällä ilmoittautumislomake tai klikkaamalla sopivan kurssin Book-linkkiä.
 4. Mikäli ilmoittaudut digivarausjärjestelmässä ja olet jo valinnut kurssikortin, niin se näkyy kohdassa My passes: voit vahvistaa ilmoittautumisen kyseisellä kurssipassilla klikkaamalla ko. passia. Mikäli sinulla ei vielä ole kurssipassia, voit valita sen tässä vaiheessa myös valikosta  Kurssikortit.

Aplikaatio tekee ilmoittautumisesta ja varausjärjestelmän käytöstä helpompaa

Lataa puhelimeen tai tablettiin iStoresta tai Google Playsta appi Helsingin Astanga Joogakoulu. Appissa ja astangajooga.fi sivustolla käytetään samaa varaustunnusta.  Muista kirjatua appiin (Log in) Member-roolissa. Appi on nopeampi käyttää kuin selaimen kautta.

Appin avulla on kätevää varata kursseja (Workshops ylävalikossa) sekä tunteja (appin Schedule-valikko) ja tarvittaessa perua tuntivarauksia (My Bookings).

 • Jos et ole aiemmin käyttänyt meidän Bsport-pohjaista varausjärjestelmää, tee appissa Sign up ja sitten ennen ensimmäistä kirjautumista tilillesi (Login) salasanan palautus (Forgot password), jotta voit asettaa oman salasanan.
 • Kirjaudu appiin (Login) Member-roolissa (Teacher näkymä näyttää tyhjää).
 • Appin etusivulle avautuva Workshops näkymä on kurssivalikko, josta voit katsoa tietyn kurssin esittelyn, ja esittelyn lopussa näkyvät tulevat kurssiajankohdat, joista voit valita itsellesi sopivan kurssin.
 • Muista perua tunnin tai kurssikerran varaus ajoissa (viimeistään 2h ennen tunnin alkua), jotta varauksen krediitit palautuvat tilillesi toisen tunnin varaamista varten.
 • Oman joogakortin voimassaolon voi tarkistaa kohdassa Studio / My passes.
 • Studio-osiossa voi myös ostaa uusia joogakortteja.

Kurssikortin osto kurssin varaamisen yhteydessä

Mikäli sinulla ei ole vielä voimassaolevaa kurssilippua, voit ostaa sen ilmoittautumisen yhteydessä seuraavasti:

klikkaa auki hinnastovalikosta kohta “Kurssikortit”, niin näet tälle kurssille soveltuvat kurssipaketit ja niiden hinnat.

Vinkki: klikkaa kurssikorttien alla olevaa linkkitekstiä “See more” nähdäksesi kaikki hintavaihtoehdot. Valitse haluamasi paketti ja jatka ilmoittautumisen vahvistukseen klikkaamalla painiketta “Book”.

Huom: valitse omaa hintaryhmääsi vastaava kurssikortti.

Tärkeää: aseta oikea hintaryhmätieto varaustilillesi

Jos teet kurssilipun oston tai kurssille ilmoittautumisen yhteydessä itsellesi käyttäjätunnuksen, muista valita itsellesi oikea hintaryhmätieto: normaalihinta tai yksi alennusryhmistä (alennushinta todistusta vastaan, ota todistus mukaan kurssille)

 • alle 18-vuotiaille
 • opiskelijoille
 • äitiys- tai hoitovapaalla oleville
 • työttömille
 • eläkeläisille
 • varus- ja siviilipalvelumiehille
 • HUS:n työntekijöille
 • Näyttelijäliiton jäsenille

Vinkki: Voit ladata todistuksen alennusryhmästä tai opiskelijakortin esim. jpg-kuvana oman joogatilisi tietoihin.

Kurssin maksaminen liikuntaeduilla tai tilisiirtona

Jos sinulla on käytettävissä liikuntaetuja Smartum, Virike, ePassi, EazyBreak, Edenred (liikuntaseteleitä, -maksukortti tai -sovellus), voit valita maksutavaksi maksu paikan päällä (Pay later / On-Site Payment).

Voit suorittaa liikuntaetu -aplikaatiolla kurssimaksun tai sen osan Helsingin Astanga Joogakoululle (halauamasi vapaamuotoinen summa). Lähetä sen jälkeen maksusta kuitti sähköpostitse info@astanga.fi, niin kuittaamme liikuntasaldon kurssin maksuun, koska liikuntasaldomaksu ei kirjaudu varausjärjestelmäämme automaattisesti.

Voit maksaa kurssin myös pankkisiirtona omasta verkkopankistasi: näet kurssin kuitista (Invoice) Joogakoulun maksutilin tiedot.

HUOM: Liikuntaetu tai pankkisiirto ei siirry kirjanpitoon automaattisesti kuten korttimaksu, joten lähetä liikuntaetu- tai pankkisiirtomaksusta kuitti/kuva sähköpostitse osoitteeseen info@astanga.fi niin kuittaamme kurssin maksetuksi.

Liikuntaseteleillä maksu kurssipaikalla.

Osallistuminen etänä

Monilla kursseilla on mahdollisuus osallistua myös etänä (ei kuitenkaan aivan kaikissa). Tarkista siis ensin, löytyykö kurssi Online-aikataulustamme. Mikäli se löytyy, toimi seuraavasti:

1. Osta sopiva krediittipassi.

2. Varaa haluamasi online-tunnit aikataulustamme https://astangajooga.fi/aikataulut/online/ (etätunnit ovat nimellä “Virtual”). Kun olet ilmoittautunut online-tunneille saat sähköpostiisi linkin tunnille osallistumiseen Zoomissa noin 15 min ennen tunnin alkua.

HUOM: mikäli olet ilmoittautunut lähipetukseen ja haluat korvata jonkin tunneista, niin kurssin lähtuntia ei voi perua itse, vaan peruutus pitää pyytää joogakoulun toimistolta: kiireellisissä muutoksissa soita tai lähetä whatsapp-viesti joogakoulun päivystykseen puh. 050 3312993 ja pyydä lähitunnin peruutus viimeistään 2h ennen tunnin alkua mutta mieluiten jo edellisenä päivänä, jotta lähitunti ehditään vaihtaa etätunniksi. 

Peruutusehdot: Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Koko kurssin peruutukset pääsääntöisesti viimeistään 5 päivää ennen kurssijakson alkua. Sairastuessa kurssille osallistuminen voidaan siirtää eteenpäin tai sopia korvauskerrat. Peruuttamattomat ilmoittautumiset laskutetaan kurssin hinnaston mukaisesti.

ILMOITTAUDU KURSSILLE LOMAKKEELLA

Seuraavat alkeiskurssit

Juha Javanainen

Juha Javanainen (born 22nd July 1963) is married and a father of five children living in Helsinki, Finland. Juha has practiced Astanga Yoga since 1989. He founded the Astanga Yoga School of Helsinki with Petri Räisänen in 1997. In his path as a yoga student Juha has practiced with Radha Warrell and Derek Ireland, Lino Miele, Eddie Stern, and visited Mysore, India, many times to study with Pattabhi Jois and Sharath Jois. He has also studied chanting and yoga philosophy with Lakshmish Bhat, Jayashree and Narasimhan, Vijaya Manja and AG Mohan.

Juha teaches regularly in the Astanga Yoga School of Helsinki, where he works also as the CEO and director. He continues to study and to practice Astanga Yoga as taught by Pattabhi Jois and T. Krishnamacharya. His special interests are the Yoga Philosophy of Patanjali and Hawaiian Shamanism, which both are of great value for self-knowledge and healing. Juha has translated the book Yoga Mala, the primary work of Sri K. Pattabhi Jois on Astanga Yoga (2002), and the book titled Urban Shaman written by Serge Kahili King into Finnish (Kaupunkishamaani, 1995). As part of his interest in Finnish Mythologies Juha has compiled the book titled Bockin perheen saaga, Väinämöisen mytologia (Bock Family Saga, Väinämoinen mythology) of the oral stories told by Ior Bock.

Juha wishes to share his long time practice and teaching experiences about how to work with the body&mind for healing purposes within the yoga practice. Here below he shares some of his thoughts on this:

“I’m very happy, and grateful, that I found Astanga yoga and started to practice it already the very first year with competent teachers, when they started to teach in Finland in 1989. That time was very different from today – only a few people practiced dynamic yoga in Finland: there was no yoga studios in Helsinki, no Astanga yoga books or you tube videos. The only way to learn Astanga was to find a teacher, and after his/her teachings one had to develop a self practice.”

“The first Astanga workshops were really intensive: within one week we went through the whole primary series. That was very demanding both physically and psychologically even if the teachers did not demand ‘perfect’ asana performance. That attitude was working very well on me: it helped me to create enthusiasm towards regular practice for opening my stiff body and deepening my breathing.”

“The yoga teachers I have practiced with several years, did not only taught yoga poses, asana technics and vinyasas, but they also shared their personal views on yoga practices, their attitudes, compassion, and views on life. That has really helped me to broaden my own visions on yoga, life, compassion and love.”

“The mental strength we call ‘sisu’ in Finnish, or ‘aishwarya’ in Sanskrit, combined with the Astanga yoga practice method, has been a great combination in building up my regular yoga practice, and to keep the practice going on in ups and downs of life.”

“The real challenge, or even a danger in my Astanga practice, has been my wish to reach perfection in asanas as fast as possible even if my body was not that flexible and strong. Thus I have had some painful lessons by developing few injuries on my knees, lower back, neck etc. I have also got some injuries by strong adjustments from my teachers. And some came in showing demanding poses in my yoga classes, without warmup. However I have always returned back to my yoga mat for healing and recovery, often already after one resting day, to study on myself, how the yoga practice can help in healing process, and how one should practice when injured.”

“My enthusiasm in teaching Astanga is to share this unic and excellent practical yoga method to anyone who is willing to study and practice it. In doing this I wish to follow my guru’s advice: ‘A good teacher should know, that some asanas can be painful for some people, and so the teacher should know what alternative pose could give the same benefit’. My own experience is that the yoga practitioner should avoid bad pain as much as possible. And a good yoga teacher should avoid causing pain to others, including yoga students, either physically, emotionally or mentally. Then there is open space in yoga for healing and becoming a whole being.”