Varausjärjestelmän käyttö

Yleiset ohjeet

Olemme ottaneet käyttöömme uuden varausjärjestelmän – mikä muuttui?

Olemme siirtyneet käyttämään uutta Bsport online -varausjärjestelmää 23.3.2022 alkaen. Joogatilit kortteineen on siirretty Mindbodystä 15.3. Mikäli huomaat, että korttitietosi eivät ole siirtyneet mielestäsi oikein, olethan yhteydessä toimistoomme (info@astanga.fi).

TÄRKEÄÄ: Muista virkistää joogakoulun sivut selaimessasi, jotta se löytää uuden varausjärjestelmän!

HUOM: Älä tee enää tunti- tai kurssivarauksia Mindbodyn aplikaation tai Clients.Mindbodyonline.Com palvelun kautta. Älä myöskään osta joogakortteja sieltä.

Voit käyttää vanhan Mindbody-joogatilisi tunnusta ja salasanaa myös Bsportissa. Alta löydät tarkemmat ohjeet, miten voit kirjautua Bsportiin ja aktivoida joogatilisi asettamalla siihen salasanan.

Voit käyttää uutta varausjärjestelmää joogakoulun nettisivujen, mobiiliaplikaation (Helsingin Astanga Joogakoulu -appi) tai ns. Backoffice-palvelun lautta, lisätietoja alla.

TÄRKEÄÄ: kun lataat puhelimeesi appin, lataa Helsingin Astanga Joogakoulu (ei Bsportin omaa appia!)

HUOM: Ilmoita omissa tiedoissasi oma maksuryhmäsi, maksatko perushinnan tai kuulutko johonkin alennusryhmään: opiskelija, eläkeläinen, vanhempainvapaa, HUS-työntekijä tms. Ilman maksuryhmätietoa varausjärjestelmä ei anna ostaa joogakortteja tai kursseja.

Mikäli kuulut alennusryhmään voit ladata omiin tietoihisi kuvan ko. alennusryhmän todistuksesta kuten opiskelijakortista tai vastaavasta. Opettajat tarkistavat tuntien ja kurssien yhteydessä oppilailta alennukseen oikeuttavia todistuksia, joten pidäthän todistuksen mukanasi, jos et ole ladannut sitä omiin tietoihisi.

Pääset tunnuksillasi toistaiseksi myös Mindbodyn joogatilin tietohisi, ja voit tarkistaa esimerkiksi viikolla 13 (28.3. alkaen), ovatko joogatietosi ja korttisi siirtyneet Bsportiin oikein, ja varsinkin että sinulla on oikea määrä krediittejä Bsportin joogatililläsi.

TÄRKEÄÄ: Bsportissa siirrymme käyttäämään krediittejä käyntikertojen sijasta: Salitunti maksaa 10 krediittiä, omaharjoitus ja onlinetunti 5 krediittiä, XL tunti 15 krediittiä, 1pv kertauskurssi 40 krediittiä jne.

Vastaavasti vanhat kertakortit on muunnettu krediiteiksi seuraavasti: salikortit 5x = 50 krediittiä, 10x = 100 krediittiä ja 20x = 200 krediittiä. Onlinekortit 4x = 20 krediittiä, 8x = 40 krediittiä. Krediiteillä voit osallistua mihin tahansa tunneille tai kursseille, kunhan asiakastililläsi on tarpeeksi krediittejä käytettävissä.

Anytime-korteilla voi osallistua entiseen tapaan vain drop-in tunneille (ei erikoiskursseille).

Kun ilmoittaudut tunnille tai kurssille, Bsport edellyttää, että sinulla on asiakastililläsi tarvittava määrä krediittejä. Krediitti- tai kurssipaketin voit ostaa/varata suoraan ilmoittautumisen yhteydessä. Oston voit maksaa maksukortilla verkossa tai asettaa oston maksettavaksi joogasalilla saapuessasi tunnille tai kurssille.

Lue myös erillinen Bsport käyttöönottohje.

Bsport järjestelmän käyttöönotto-opas

Seuraavassa Bsportin käyttöönoton ohjeet:

BSPORT USER GUIDE

Dear students

As you know we have changed our online booking platform and switched to Bsport, the new generation booking platform.

On this occasion, we invite you to follow the instructions below to register on your new branded app and book your next sessions now.

Online steps – Click here
Online registration
1st step:
Click on the ’Online steps’ button above and access the platform.
2nd step:
Click on ’Forgotten Password’.
3rd step:
Enter the registration email
on which you have received this email
and click on ’OK’.
4th step:
You will receive this email to reset your password.
Click on ’I create my password’.
5th step:
Enter your new password making sure that it is twice the same.
6th step:
Login with your email and password.
7th step:
You are now logged in.
You can book sessions, buy passes, subscribe to memberships
or buy items on the online store.
Manage your online bookings
1st step:
To book a session, go to your studio’s calendar by clicking on its name or by clicking on the ’See Club Schedule’ button.
Example: ClassDiggers framed in red.
2nd step:
Choose the session to book, then click on ’Book’.
3rd step:
Choose the compatible pass of your choice
and click on the ’add to cart’ button as shown above.
4th step:
To make the purchase, enter your credit card number and click on ’Confirm Payment’.
You have just bought a new pass and made a reservation.
Cancel a booking
To cancel a booking, go back to ’My profile’ and click on ’Cancel’.
Steps on the Helsingin Astanga Joogakoulu App
Registration on the Motion Fitness App
1st step:
Download the Helsingin Astanga Joogakoulu app on Play Store or Apple Store.
2nd step:
Open the app and click on ’log in’.
3rd step:
Click on ’I forgot my password’.
4th step:
Fill in the email with which your studio has registered you and click on ’send password renewal link’.
5th step:
Open your inbox, open the reset password email received and click on ’I create my password’.
6th step:
Enter your new password making sure it is the same twice.
7th step:
Login to the application with your email and your password.
8th step:
You are now logged in and ready to book sessions!
Cancel a booking
Website
Instagram
Facebook

Mikä on Bsport online -varausjärjestelmä ja miten sitä voi käyttää?

Joogakoulun uutta aikataulu-, asiakas-, tunti- & kurssivarausten järjestelmää ylläpitää eurooppalainen palveluntarjoaja Bsport, jonka pääkonttorit ovat Barcelonassa, Pariisissa ja Amsterdamissa.

Bsport tarjoaa käyttäjille kolme erilaista käyttötapaa:
1. Joogakoulun nettisivujen kautta voit kirjautua joogatilillesi ja  varata tunteja ja kursseja.

2. Voit ladata Helsingin Astanga Joogakoulu – tai Bsportin mobiilippin ja varata sen kautta tunteja ja kursseja.

3. Voit käyttää Bsportin selainpalvelua https://backoffice.bsport.io/login?membership=757

Bsport app, tuntien varaaminen ja läsnäolokuittaus (Book-in / Present) tunneille

Kirjaudu aplikaatioon (Login) ja sitten voit varata joogakoulun viikkotunteja (”Book”-toiminto). Järjestelmä tekee automaattisesti läsnäolokuittauksen.

Tämän sivun ohjeissa kerromme tarkemmin mm. miten joogatuntien varaaminen ja kursseille ilmoittautuminen tapahtuu, miten tuntivarauksia perutaan, ja miten voit ostaa verkkokaupasta tai joogasalilta digitaalisia joogakortteja.

Miten joogatuntien varaaminen tapahtuu?

Voit varata joogatunnin esimerkiksi Joogakoulun nettisivuilla, jolloin varaus siirtyy asiakastilillesi. Järjestelmä veloittaa tunnin krediitit automaattisesti joogatililtäsi, tai jos sinulla ei ole tarpeeksi krediittejä, voit ostaa/varata uuden krediittipaketin (10, 30, 50, 100, 200 krediittiä) tai ostaa anytime-kortin. Oston voi maksaa korttimaksuna verkossa tai asettaa maksun tehtäväksi paikan päällä salilla. Mikäli et pääsekään tunnille, muista perua varaus 2h ennen tunnin alkua, tai järjestelmä veloittaa tunnin joogakortiltasi.

 • Katso erillinen tunnin peruuttamisen ohje.

Läsnäolo tai missattu tunti

Kun saavut tunnille, opettaja tarkistaa tunnille ilmoittautuneet ja tarkistaa osallistujien läsnäolokuittaukset (Present). Mikäli et päässytkään tunnille etkä perunut sitä, tunti näkyy asiakastililläsi missattuna eli ”no-show”. Asiakastililläsi näkyvät kaikki tunnit: läsnäolot, peruutukset ja missatut.

Joogakoulun oppilastilin perustaminen

Joogakoulu on siirtynyt käyttämään uutta aikataulu- ja varausjärjestelmää. Joogatilit kortteineen on siirretty Mindbodystä 15.3.2022. Jos huomaat, että korttitietosi eivät ole siirtyneet mielestäsi oikein, olethan yhteydessä toimistoomme (info@astanga.fi).

Uudessa varausjärjestelmässä joogakortit ovat digitaalisia ja pohjautuvat krediitteihin, eivät joogakertoihin. Krediittien etuna on, että niitä voi käyttää mille tahansa tunneille – salitunneille, omaharjoituksiin, online-tunneille, XL-tunneille, kursseihin ja workshoppeihin.

Huom: Mikäli sinulla oli joogatili Mindbodyssä, kokeile tehdä käyttämällesi email-tunnukselle salasanan palautus jonkin allaolevan palvelun kautta.

Voit perustaa uuden oppilastilin Joogakoululle seuraavasti:

 1. Avaa joogakoulun nettisivut https://astangajooga.fi ja klikkaa sivun vasemmassa alakulmassa olevaa ”Omat tiedot”-kuvaketta tai päävalikosta ”Login” -linkkiä, joka avaa ponnahdusikkunan Login: vieritä ikkunaa alaspäin kunnes näet tekstin ”Create a new account” ja painikkeen Sign up  – klikkaa sitä.
  TAI
  Lataa puhelimellesi tai tabletillesi applikaatio ”Helsingin Astanga Joogakoulu” ja luo siinä itsellesi joogatili.
  TAI
  Kirjaudu nettiselaimella osoitteeseen
  https://backoffice.bsport.io/login?membership=757
  Aloitusnäkymässä on teksti ”Create a new account” ja sen alla painike Sign up  – klikkaa sitä ja täytä tietosi vaadittuihin kenttiin.Lisäksi

  • Järjestelmä edellyttää täyttämään ns. hintaryhmätiedon (ei alennusta / jokin alennukseen oikeutetuista ryhmistä kuten opiskelija, eläkeläinen jne.)
  • Varmista, että olet aktivoinut email- ja sms-tiedotteet kohdista ”I agree to be notified by SMS with relevant information (e.g. cancellations, schedule updates, new workshops, etc.).”
   ja ”I agree to be notified by email with relevant information (e.g. cancellations, schedule updates, new workshops, etc.)”, niin saat sähköpostiisi tärkeää tietoa profiiliisi tehdyistä muutoksista kuten lisätyistä joogakorteista sekä varaamiesi joogatuntien muutoksista tai peruutuksista.
   Ilman email- ja SMS -asetuksia tuntien vahvistus- ja peruutusviestit eivät tule perille!
  • Huom: Suosittelemme asettamaan myös puhelinnumeron, jotta voimme lähettää tiedon mahdollisesta tunnin viimehetken peruutuksesta myös tekstiviestitse.
  • Huomioviestit joogakortin päättymisestä (x-korteista 7vrk ja Anytime-korteista 3vrk ennen) tai käyntikertojen päättymisestä (1x jäljellä) eivät tällä hetkellä ole käytössä, mutta yritämme saada ne mukaan uuteen järjestelmään.
 2. Aktivoi sivun alareunasta kohta ”I agree with the above terms” ja klikkaa ”Create an account”.
 3. Voit tarkistaa oppilastilisi joogakortin ja sen voimassaolon milloin tahansa kirjautumalla joogakoulun nettisivuilla asiakastietoihin ja omista tiedoista kohdassa ”Passes”.
 4. Voit tallentaa tai tulostaa kuitit kortti- tai kurssiostoistasi kohdasta ”Invoices”. Siellä näkyvät kaikki ostosi sekä verkossa että joogasalilla.

Joogatuntien varaaminen

Joogatunteja voi varata useammalla eri tavalla:

 1. Joogakoulun nettisivuilla astangajooga.fi : Klikkaa valikosta ”Aikataulut” ja sen alta ”Viikkotunnit”. Viikkotunti-näkymästä klikkaa haluamasi tunnin kohdalta ”Book”-linkkiä.
 2. Lataa kännykällesi tai tabletillesi Helsingin Astanga Joogakoulu aplikaatio. Kirjaudu appiin samalla emaililla, jota käytät joogakoulun nettisivulla. Varaa tunteja appin aikataulun kautta.
 3. Avaa selaimessa sivu
  https://backoffice.bsport.io/login?membership=757
  Kirjaudu tunnuksillasi (samat kuin koulun nettisivuilla). Klikkaa vasemmalta valikosta ”Helsingin Astanga Joogakoulu” nähdäksesi viikkotunnit ja kurssit, ja sieltä haluamasi tunnin kohdalta ”Book”. Tämän jälkeen voit valita haluatko ostaa joogakortin ilmoittautumisen yhteydessä tai käyttää joogatunnin maksamiseen voimassa olevaa joogakorttiasi.
  Huom: Korttia ostaessasi voit valita maksutavaksi maksun paikan päällä joogasalilla (Pay later / On-Site Payment), jos haluat hyödyntää liikuntasaldoasi tai liikuntaseteleitäsi.
  Voit myös varata useampia tunteja samalla kerralla.HUOM: Palaa takaisin aikataulunäkymästä omiin tietoihisi klikkaamalla sivun ylälaidassa näkyvää omaa emailia / My profile.

Kun saavut joogatunnille, ohjaaja tarkistaa tunnille ilmoittautumisen ja merkitsee sinut läsnäolevaksi. Järjestelmä veloittaa tunnin automaattisesti voimassa olevalta joogakortiltasi, myös silloin, jos et saavukaan varaamallesi tunnille. Muista siis peruuttaa tunti 2h ennen tunnin alkua (Early Cancel).

Muuta huomioitavaa

 • Et voi ilmoittautua tunneille ilman voimassaolevaa joogakorttia!
 • Joogakortin voi ostaa helposti tuntivarauksen yhteydessä ja maksaa maksukortilla.
 • Kortin voi halutessa maksaa myös liikunta-appilla tai liikuntaseteleillä tunnin alussa paikan päällä, valitse silloin maksutavaksi Pay later / On-Site Payment.
 • Joogakortti astuu voimaan ensimmäisestä tuntivarauksesta.
 • Mikäli sinulla on joogakortti, mutta et pysty varaamaan sillä haluamaasi tuntia (järjestelmä ei näytä korttia tunnin varauksen yhteydessä), ole yhteydessä koulun toimistoon (info@astanga.fi)
 • Varatut joogakerrat velotetaan joogakortilta, vaikka et pääsisikään tunnille, ellet peruuta varausta ajoissa tuntien peruutusehtojen mukaan (2h ennen tunnin alkua).
 • Jos et ole ehtinyt varata mysoretuntia, joihin voi tulla liukuvasti jo tuntien alettua, opettaja voi päästää ja kirjata sinut tunnille, jos tunnilla on tilaa.
 • Huom: Jos et pääsekään tunnille, muista peruuttaa tuntivarauksesi viimeistään 2h ennen tunnin alkua! Katso lisätietoja erillisestä tuntien peruuttamisohjeesta.

Joogatuntien peruminen

 1. Joogakoulun nettisivuilla: Kirjaudu joogatilillesi. Klikkaa sivun ”Koti”-kuvaketta niin esiin tulee useita valikkokuvakkeita, joista ensimmäinen on ”My bookings”, klikkaa sieltä haluamasi tunnin kohdalta ”Cancel”.
 2. Helsingin Astanga Joogakoulu applikaatiossa:
  Klikkaa alavalikosta ”Bookings”, niin saat näkymän ”Upcoming sessions” (mikäli sinulla on tehtyjä varauksia) ja sen alla näkyvät aiemman varaukset ”Past sessions”. Klikkaa tulevan tunnin kohdalta ”Cancel” -painiketta.
 3. Bsport Backofficessa: Kirjaudu tunnuksillasi sivulle https://backoffice.bsport.io/login?membership=757
  Aloitusnäkymässä näet ”My bookings” tehdyt tuntivaraukset ja ”My passes” voimassaolevat joogakortit.
  Klikkaa haluamasi tunnin kohdalta ”Cancel”.

HUOM: Joogatunnit on peruttava viimeistään 2h ennen tunnin alkua. Tämä koskee sekä lähiopetusta että online-tunteja. Perumattomat ja myöhässä perutut tunnin laskutetaan joogakortiltasi hinnaston mukaisesti. 

Joogakortin ostaminen

Joogakortin voit ostaa kätevästi ennakkoon Joogakoulun Hinnasto -sivulla, jossa näet korttivaihtoehdot ja niiden hinnat, ja voit tehdä korttioston Osta-linkin kautta.

Joogakorttien ja kurssien ostaminen verkkomaksuna edellyttää, että perustat ensin Joogakoulun asiakastilin (katso ohjeet yllä) ja tallennat oman maksukorttisi tiedot. Osto tapahtuu turvallisesti kaksivaiheisella verkkomaksun tunnistuksella (2FA).

 • Maksujärjestelmä ei valitettavasti tue suomalaisia verkkopankkimaksuja, vaan se sallii ainoastaan korttimaksut.
 • Verkkomaksujen veloittaminen/vahvistaminen ei ole onnistunut kaikilta maksukorteilta (debit/credit). Virhetilanteissa voit olla yhteydessä Joogakoulun toimistoon, niin yritämme selvittää virheen syytä.
 • Samanlaisia kortteja voi olla asiakastilillä useampia kuin yksi. Vanhemman kortin päätyttyä uusi kortti aktivoituu automaattisesti, ja samalla päivittyy myös uuden kortin päättymispäivä.

Mikäli haluat maksaa joogakortin muulla maksutavalla kuin maksukortilla kuten liikuntaseteleillä tai liikunta-aplikaatiolla, voit varata joogakortin (valitse maksutavaksi Pay later / On-Site payment) ja maksaa kortin maksun salilla ennen tunnin alkua tai mysoretunnilla saapuessasi tunnille.

Joogakortin voi maksaa paikan päällä myös useammalla kuin yhdellä maksutavalla kuten osa maksusta liikuntaseteleillä tai liikunta-appilla ja loput maksukortilla.

 • Jos haluat tauottaa joogakorttisi esimerkiksi sairauden tai lomamatkan vuoksi tai aktivoida vanhentuneen kortin kerrat, katso erillinen tauotus- & aktivointiohje.

Joogakortti astuu voimaan ensimmäisestä tuntivarauksesta

Varausjärjestelmä kirjaa joogakortin voimassaolon alkavaksi siitä päivämäärästä, johon
on tehty ensimmäinen tunti- tai kurssivaraus. Varaukset pitää siis tehdä aikajärjestyksessä, tai muuten  käydä niin, että järjestelmä ei näytäkään ko. korttia varauksen yhteydessä, jos kortilla on tehty ensimmäinen varaus myöhemmälle päivämäärälle.

Vinkki: Voit muuttaa kortin alkamisjankohtaa omatoimisesti peruuttamalla myöhempien päivämäärien varaukset ja tekemällä sitten ensimmäisen varauksen näitä aikaisemmalle ajankohdalle. Kortin voimassaolo alkaa nyt tästä varhaisimmasta varauksesta, ja sen jälkeen voit varata uudelleen peruuttamasi tunnit.

Jatkuvan anytime -kortin tilaus halvemmalla kuukausimaksulla

Jatkuvan anytime-kortin voit ostaa 12kk tilauksena halvemmalla kuukausimaksulla vain Joogakoulun nettikaupan kautta, koska se on sopimustilaus, joka pitää hyväksyä sähköisesti.

Maksutapana voi olla maksukorttimaksu tai SEPA-maksu, jolloin sinun pitää tallentaa oman pankkitilisi IBAN-tiedot omiin Joogakoulun asiakastilisi tietoihisi.

Maksujärjestelmä perii maksun automaattisesti kuukausittain.

Tauotus- ja peruutusehdot

 • Tilauksen voi aina tauottaa ilman maksua lääkärintodistuksella.
 • Mikäli et jostain syystä pääse joogaamaan esim. kesäloman tai matkan takia, jatkuvan tilauksen voi laittaa tauolle 10€ maksusta per viikko.
 • Jos muutat sopimusjakson aikana muualle, niin tilauksen voi keskeyttää 30€ peruutusmaksulla. Keskeytysilmoitus on tehtävä koulun toimistoon kirjallisesti (info@astanga.fi) viikkoa ennen seuraavaa laskutuspäivämäärää. Tilauksen kuluvan kuukauden maksua tai sen osaa ei voida palauttaa. 
 • 12 kuukauden jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti, mutta sen voi sen jälkeen keskeyttää milloin tahansa ilman peruutusmaksua.

Edut

Vuosijäsenenä saat 15% alennuksen Joogakoulun XL-tuntien, Special Workshoppien viikonloppu- sekä kesäleirin viikko-ohjelman hinnasta koodilla ”VUOSIKORTTI”.
Huom. vuositilaukseen ei saa maksutonta pidennystä workshoppien eikä leiriviikkojen ajalta.

Lahjakortin ostaminen

Lahjakortin voi ostaa Hinnasto-sivulla olevasta linkistä. Lahjakortin summan voi määrätä itse. Ostamiseen ei tarvita Joogakoulun asiakastiliä vaan sen voi tehdä ns. ”guest” eli vierailijaostona.

Lahjakorttiin voi kirjoittaa saajan ja vastaanottajan nimet, ja kortille voi antaa oman otsikon tai aiheen. Aseta lahjakortille haluamasi summa ja määritä haluatko lähettää sen saajalle emailina. Voit myös kirjoittaa lahjakorttiin vapaamuotoisen onnittelun, toivotuksen tai kertoa onko se tarkoitettu tiettyyn joogakorttiin tai kurssiin. Lisäksi voit valita lahjakorttiin kuvituskuvan kuvaluettelosta, ja tarkistaa miltä kortti näyttää Preview-toiminnolla ennen kortin maksamista.

Saaja voi lunastaa lahjakortin tunnin/kurssin opettajalta tai lähettämällä sen Joogakoulun toimiston sähköpostiin info@astanga.fi ja kertomalla samalla mihin haluaisi sen käyttää (mihin joogakorttiin tai mihin tiettyyn kurssiin).

Huom. Lahjakortin vastaanottajan pitää perustaa oma joogatili koulun varausjärjestelmään, jotta lahjakortilla lunastettava joogakortti tai kurssi voidaan aktivoida käyttöön.

Joogakorttien voimassaolot ja säännöt

Sarjakortit 5x , 10x , 20x lähiopetukseen ja online-tunneille

 • Kortit ovat nyt krediittikortteja, ja krediittien myötä sarjakortit ovat monikäyttöisiä: ne käyvät kaikille 60-90min viikkotunneille (sali-, online- ja omaharjoitustunnit), kurssien drop-in tunneille, XL-tunneille sekä workshoppeihin (edellyttäen että kortissa on riittävä määrä krediittejä).
 • Tuntien krediittimäärät ilmoitetaan tunnin nimen yhteydessä.
 • 5x kortti on voimassa 4kk ensimmäisestä käyttökerrasta
 • 10x ja 20x kortit ovat voimassa 6kk ensimmäisestä käyttökerrasta.
 • Kortti on henkilökohtainen.
 • Mikäli olet kiinnostunut perhekortista tai kaverin kanssa -kortista, ota yhteyttä koulun toimistoon info@astanga.fi
 • Käyvät kaikilla Joogakoulun saleilla Helsingissä
 • Aktivoituvat ensimmäisestä käyttökerrasta (kortin voimassaolon päättymispäivämäärä määräytyy ensimmäisen käynnin mukaan, josta voimassaolo alkaa)
 • Voimassaoloa voi pidentää maksutta lääkärintodistuksella
 • Jos matkustat/muutat muualle pitemmäksi aikaa voit pidentää sarjakortin voimassaoloa 10€ tauotusmaksulla.
 • Vanhentuneet kerrat voi ottaa käyttöön maksamalla 5€ per kerta lisämaksun.
  Huom. vanhentuneen kortin kaikki kerrat on aktivoitava kerralla, jonka jälkeen ne ovat voimassa 6kk

Anytime-kuukausikortti lähiopetukseen

 • Käy kaikille 60-90min viikkotunneille ja omaharjoituklsiin saleilla sekä online-tunneille.
 • kortti on voimassa 1kk ensimmäisestä käyttökerrasta.
 • Kortti on henkilökohtainen.
 • Käy kaikilla Joogakoulun saleilla Helsingissä
 • Ei käy XL-tuntien, Workshoppien tai kesäleirien maksuun
 • Aktivoituu ensimmäisestä käyttökerrasta (kortin voimassaolon päättymispäivämäärä määräytyy ensimmäisen käynnin mukaan, josta voimassaolo alkaa)
 • Voimassaoloa voi pidentää maksutta sairastodistuksella
 • Korttiin voi pyytää maksuttoman pidennyksen, kun osallistuu koko viikonlopun erikoiskurssille tai kesäleirin viikko-ohjelmaan.
 • Loma- tai matkojen ajalta voi tehdä tauotuksen 10€ jäädytysmaksulla per viikko (1-7pv).
 • Edut:
  • Voimassaolevalla kortilla saa 15% alennuksen XL-tunneista koodilla ANYTIME

Vuosikortti – 12kk anytimetilaus

 • Käy kaikille normaaleille 60-90min viikkotunneille saleilla sekä niiden striimauksiin
 • Tilaus astuu voimaan ensimmäisestä käyntikerrasta ja on voimassa 12 kuukautta.
 • 12kk jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti, mutta sen voi peruuttaa koska tahansa maksutta.
 • Tilaus on henkilökohtainen.
 • Käy kaikilla Joogakoulun saleilla Helsingissä
 • Ei käy XL-tuntien, Workshoppien tai kesäleirien maksuun
 • Tilauksen voi tauottaa maksutta sairastodistuksella
 • Tilaukseen ei saa maksutonta tauotusta, kun osallistuu koko viikonlopun erikoiskurssille tai kesäleirin viikko-ohjelmaan (kts edellä alennukset näistä).
 • Tauotuksen voi tilata 10€ jäädytysmaksulla per viikko, tauotus on tilattava viikkoa ennen.
 • Tilauksen 12 kk voimassaoloajan tilauksen voi perua vain pakottavasta syystä esim. muutto muualle, jolloin peruutuksesta veloitetaan 30€ peruutusmaksu. Peruutus on ilmoitettava viikkoa ennen seuraavaa kk-maksua. Kuluvan kuukauden maksusta ei saa palautusta.
 • Edut:
  • Voimassaolevalla kortilla saa 15% alennuksen XL-tunneista, Workshopeista sekä kesäleirien viikko-ohjelmasta promokoodilla VUOSIKORTTI

Kurssikortit 

 • On tarkoitettu tietyn kurssijakson tunneille.
 • Kortilla voi osallistua kurssille salilla sekä virtuaalisesti, jos kurssista on myös online-tuntivaihtoehto.
 • Ovat voimassa kurssijakson ajan plus pari lisäviikkoa mahdollisia korvaustunteja varten.

Joogakortin laittaminen tauolle | voimassaolon pidentäminen

Korttien tauottaminen ja voimassaolon pidennykset tehdään joogakoulun toimiston kautta.

 • Lähetä pyyntö sähköpostitse osoitteeseen info@astanga.fi
 • Piedennyksen tai tauon saa aina maksutta lääkärintodistusta vastaan.
 • Tauottamisesta muista syistä peritään korttityyppikohtainen tauotusmaksu, koska pidennys ja tauotus joudutaan tekemään järjestelmään käsin:
  • Sarjakorteissa maksu on kertamaksu 10€
  • Anytimekorteissa tauotusmaksu on 10€ per viikko
 • Katso palvelumaksun korttikohtaiset periaatteet kohdasta ”Joogakorttien voimassaolot ja säännöt”.
 • Tauotusmaksun voit maksaa tunnin yhteydessä, kun palaat taas joogaamaan.
 • Sarjakorttien vanhentuneet kerrat voi ottaa käyttöön maksamalla 5€ per kerta lisämaksun.
  Huom. vanhentuneen kortin kaikki kerrat on aktivoitava kerralla, jonka jälkeen ne ovat voimassa 6kk.

Online-joogatunnit

Online-joogatunnit löydät uusien nettisivujen aikataulusta kohdasta ”Viikkotunnit”. Online-tunnit tunnistat termista ”Virtual” tunnin nimen edessä (esim. Virtual Alkeet 1).

Online-tunteja varten ei ole omia sarjakortteja, vaan niissä voi käyttää samoja sarjakortteja kuin salitunneilla, mutta Online-tunneista veloitetaan vain puolet salituntien krediittimäärästä.

jos osallistut Online-tunneille säännöllisesti, voit ostaa edullisemman Anytime online- ja omaharjoitus- kuukausikortin, joka käy vain online- ja omaharjoitustunneille.

Varaa online-tunnit samaan tapaan kuin tavalliset viikkotunnit. Kun olet varannut tunnin, saat sähköpostiisi Zoom-linkin tunnille osallistumista varten noin 15 min ennen tunnin alkua. Kun osallistut tunnille, tunti veloitetaan automaattisesti sähköiseltä joogakortiltasi.

Online-tunnit striimataan Zoom-palvelun kautta.

Omaharjoitustunnit

Omaharjoittelun aloittaminen edellyttää että otat yhteyttä koulun toimistoon sähköpostitse info@astanga.fi josta saat ohjeet salille pääsemiseen.

Omaharjoitustunnit löydät nettisivujen aikataulusta kohdasta ”Viikkotunnit”.

Omaharjoitustunteja varten ei ole omia sarjakortteja, vaan niissä voi käyttää samoja sarjakortteja kuin salitunneilla, mutta tunneista veloitetaan vain puolet salituntien krediittimäärästä.

Jos käyt pelkästään omaharjoitustunneilla säännöllisesti, voit ostaa edullisemman Anytime online- ja omaharjoitus- kuukausikortin, joka käy vain omaharjoitus- ja onlinetunneille.

Joogakortin voimassaolon omatoiminen seuraaminen

Digitaalisen kortin voimassaoloa ja jäljellä olevien kertojen seuraaminen on helppoa

 • Helsingin Astanga Joogakoulu -appilla (kätevä puhelinappi)
 1. Avaa appi ja tarvittaessa kirjaudu sisään yleistilillesi.
 2. Avaa Profile (omat tiedot) ja klikkaa otsikkoa Your passes (omat kortit)
 3. Näet voimassaolevat joogakorttisi, montako krediittiä (käyntikertaa) jäljellä ja mihin asti kortti voimassa.
 • Astangajooga.fi sivustolla (toimii hyvin puhelimella)
 1. Kirjaudu asiakastilillesi: klikkaa Koti -kuvaketta nettisivuilla, avaa Sign in pop-up ikkunan. Tee Sign in.
 2. Asiakastili avaa oletuksena Account Info -näkymän.
 3. Avaa asiakastilin valikko klikkaamalla oikealla kolmen vaakaviivan kuvaketta.
 4. Klikkaa valikosta Passes.
 5. Näet voimassaolevat joogakorttisi (Available Passes): montako käyntikertaa jäljellä ja mihin asti kortti voimassa (Exp).
  Huom: Voimassa asti -päivämäärä näkyy muodossa kk/pp/vvvv.
 • Bsport selainpalvelussa (toimii parhaiten läppärillä tai tabletilla)
 1. Avaa sivusto https://backoffice.bsport.io/login?membership=757 ja kirjaudu sisään (Sign in) Joogakoulun asiakastunnuksellasi.
 2. Avaa välilehti My Info | Account
 3. Account Balance  alla on otsikko Pricing Options, jossa on listaus riveittäin ostamistasi joogakorteista ja kursseista:
  • Description -sarakkeella on tieto, minkä kortin tai kurssin olet ostanut.
  • Unbooked / Remaining -sarake kertoo montako käyntikertaa näissä on jäljellä.
  • Expiration Date -sarake kertoo mihin asti kortti voimassa (pp.kk.vvvv)
  • Available for use -sarake kertoo onko kortti käytettävissä : Yes / No

Varausjärjestelmän viestit

Varausjärjestelmä kautta voidaan lähettää olennaisia viestejä sähköpostitse tai tekstiviestitse.

Tekstariviestejä lähettää vain opettaja lähinnä silloin, jos tunti joudutaan perumaan lyhyellä varoitusajalla (alle 2h). Siltä varalta kannattaa omalle joogatilille laittaa myös puhelinnumero.

Järjestelmäviestejä sähköpostitse

Tunti varattu: varausvahvistuksessa saat ohjeet tunnille saapumisesta.

Tunti peruttu (oppilas itse tai opettaja perunut koko tunnin).

Online-tunnin Zoom-linkki: 15 minuuttia ennen tunnin alkua.

Tapahtumia ja uutisia

Uutiskirjeitä sähköpostitse kaikille oppilaille pari kertaa kuussa.

Bsport varausjärjestelmän ohjeet päivittyvät vähitellen alla oleviin opasteisiin

Alla olevat ohjeet on laadittu Mindbodyonline-järjestelmälle. Pävitämme ohjeita ajan tasalle lähipäivinä vastaamaan Bsport-varausjärjestelmää.

Joogakortin voimassaolon automaattiset email -tiedotteet

Järjestelmä lähettää tiedon sähköpostiisi, kun joogakortin käyttökerrat ovat loppumassa tai joogakortin voimassaolon päättyminen lähestyy.

Sarjakortit

 • Kortti loppumassa -viesti, kun jäljellä 1 kerta
 • Kortti päättymässä -viesti, kun jäljellä 7 pv

Anytimekortit

 • Kortti päättymässä viesti, kun jäljellä 3pv

Milloin viestiä ei tule

 • Jos et ole aktivoinut omalla joogatililläsi viestien vastaanottamista.
 • Jos sinulla on toinenkin joogakortti, jolla voi osallistua samoille tunneille.
 •  Jos sinulla on jatkuva anytimekortin tilaus.

Joogakorttien voimassaolon huomioviestit

Digitaalinen korttijärjestelmä lähettää asiakassähköpostiisi seuraavia huomioviestejä joogakorteistasi

 • Sarjakorttien (lähiopetus, online, omaharjoitus) voimassaolosta viesti 7 vrk ennen kortin päättymistä.
 • Anytimekortin voimassaolosta viesti 3 vrk ennen kortin päättymistä.
 • Sarjakorttien käyntikertojen loppumisesta, kun korteilla on jäljellä enää yksi kerta.

Jotta saat huomioviestit, varmista, että olet aktivoinut email-tiedotteet kohdista ”Account management” ja ” Reminders and schedule changes”, niin saat sähköpostiisi tärkeät tiedot mm. profiiliisi tehdyistä muutoksista kuten lisätyistä joogakorteista sekä varaamiesi joogatuntien muutoksista tai peruutuksista. Ilman tätä email-asetusta tuntien peruutusviestit eivät tule perille!

Aktivoi myös kohta ”News and promos”, jotta saat joogakoulun oppilastiedotteet sekä huomioviestit joogakorttien päättymisestä.

 • HUOM: Järjestelmä EI LÄHETÄ TEKSTIVIESTEJÄ!
  Vaikka text-asetus onkin olemassa emailin rinnalla, tekstareita ei lähetetä Suomessa

Summer Retreat Reservation Guide

What is the Summer Retreat?

Summer Retreat is oraganized in July 2022 in Houtskar Island at the beautiful Archipelago of Turku. The Retreat is suitable for beginners and more experienced Astanga or other yoga practitioners, kids and teens as there is a lot of program and general yoga classes including philosophy, pranayama and meditation. Retreat is international, teaching and meetings will be presented primarily in English.

The main teachers are Petri Räisänen and Juha Javanainen from Astanga Yoga School of Helsinki. There is also visiting teachers every week to share their views on Yoga and its many practices and methods to broaden the Retreat attendants experience on Yoga and its possibilities.

Retreat includes accommodation and vegetarian meals (mainly vegan breakfast, lunch & dinner) which are organized by Houstkär Skärgårdsskolan – Saaristokoulu. Yoga program is organized by Astanga Yoga School of Helsinki. See the Retreat Prices at the Prices page.

Typical daily Yoga program includes mornig yoga practice

 • Astanga Yoga mysore style between 5:30-9:30 am, or
 • Led beginners classes around 8:00 – 9:15, or
 • Introduction to new beginners around 9:30 – 10:30

Kids yoga classes

 • between 10:30 – 12:00

Lectures / Philosophy / Meditation

 • Lectures 11:15 – 12:30

Afternoon Extra workshops

 • Mindfulness meditation (Week 1)
 • Yinful Yoga (Week 2)
 • Strenght and mobility (Week 3)

Other afternoon program

 • possibility for private questions with the teachers
 • discussions on yoga, progress and health
 • yoga techniques (twice a week)
 • pranayama breathing methods and practices
 • evening meditation

PLUS seaside Sauna every morning and evening.

How to registrate and pay?

To registrate please send first your accommodation and meals booking request with the booking form. Registrations are recommended primarily for full weeks to get the most out of the Retreat and its Yoga program.

Note: Scroll the booking form page down until you see the booking form.
If you can’t attend the full week, you can also apply for part of the program like morning practice, extra workshop classes, drop-in days, or drop-in yoga or any other drop-in classes. Read these guides below carefully for details.

When you have your accommodation confirmed by email, which may take a few days, you can continue to book and pay your retreat week(s) yoga program(s).

Fees and Payments

a) Accommodation and Meals

 • Are paid to Skärgårdsskolan in the retreat by bank/credit cards.

b) Retreat yoga weeks yoga and extra workshops

 • Should be paid to Astanga Yoga School when your accomodation is confirmed.
 • Yogaschool has a digital booking system for retreat yoga program and online payments by bank/credit cards.
 • You need to create a Yogaschool student account at this website by clicking the red round Member/Home icon in the left-bottom corner, see the detailed guide below.
 • When you have your yoga account ready, you can book your weekly yoga program and extra classes, which should be paid on booking. The system will create VAT receipt for your payments, which you may download if you need it for your accounting.
 • If you wish to pay the yoga program with sports app (liikuntasaldo, liikuntasetelit), please contact juha@astanga.fi

Note: Because the Summer Retreat is organized by two different schools, the Accommodation&meals and Yoga program payments can’t be combined into one invoice.

Cancellations

You can attend the retreat only if you feel healthy and you don’t suffer any covid-related infection symptoms. If you have flue symptoms, you can’t attend, and then there is no cancellation fee and your payments will be returned.

The other cancellation terms has been listed here:

The terms of cancellation In the case you have to cancel your reservation before 15th of May:

 • If there is no major cause (doctoral certificate or another valid document about the cause) the fee of 50% of one week total retreat price is charged as a cancellation fee. In the case of a family or a couple this applies to the total fee for one week.
 • If there is a major cause with doctoral certificate or other valid document of illness or injury, the cancellation fee is 90 euros, and the rest of the payments will be refunded. This applies also in the case of a family or a couple.

In the case you have to cancel your reservation after 15th of May:

 • If there is no major cause (doctoral certificate or another valid document about the cause) the fee of one week total retreat price is charged as a cancellation fee. In the case of family or couple this applies to the total fee for one week.
 • If there is a major cause with doctoral certificate or other valid document of illness or injury, the cancellation fee is 90 euros, and the rest of the payments will be refunded. This applies also in the case of a family or a couple.

How to create a Yogaschool student account?

Before you can book Retreat week(s) or to book drop-in days or drop-in classes, you have to create a Yogaschool student account by clicking the red round Member/Home icon in the left-bottom corner on the astangajooga.fi website. Fill your details in the sign up form and save it.

How to book retreat weekly yoga programs?

Book and pay the Summer Retreat weekly yoga program at the Yoga weekly programs – book and pay webpage.

Notes

 • To book your retreat week program you have to buy a retreat pass.
 • Payments are safe, the payment gateway activates your bank’s the two factor authentication (2FA).
 • There is a separate guide below explaining how to book kids weekly yoga programs.
 • If you are going to attend only drop-in days or part of the program or extra classes, you can buy the program or extra days at the Prices page. See another guide below for details. 

To book your weekly yoga program (mysore, led classes or beginners intro) you need a retreat yoga pass; click the Book-button and open the passes list under the title ”Summer Retreat Passes”. Select the correct retreat pass, price for adults is 239€, price for Youth 12-16 yrs is 65€, and Kids 5-11 yrs is 55€ (children (3-4 yrs have free kids yoga). If you want to attend more than one week, you can buy as many weekly yoga passes as you need at once. After you have completed your retreat pass(es) purchase, you can continue to book the rest of your weekly programs.

Notes:

 • When you buy a retreat yoga program (mysore, led classes or beginners intro) it includes also the full weekly yoga program: the morning practices, lectures, pranayama, meditation and yoga lab classes.
 • When you book your weekly program you don’t have to book drop-in classes in the retreat schedule – except Asana lab drop-in classes to ensure you have space there.
 • Morning mysore practice, leg beginners and kids yoga times will be checked at the weekly retreat meetings on Mondays (19:15-20)
 • Extra retreat workshops are available for extra price. 
 • Extra workshops drop-in classes can be booked and paid at the retreat only if the workshop has free spots.

How to book kids retreat yoga program for a child?

Kids retreat yoga program options are:

 • Kids yoga 3-6 yrs (3-4 yrs free)
 • Kids yoga 7-11 yrs
  All these kids programs include one daily yoga class.
  For teens 12-16 yrs you should book Ashtanga new beginners or led beginners classes.

To book yoga weeks for your children you need a family account:
– if your kids have email, you can create yoga accounts for them
– if they do not have email, we have to create yoga accounts for them
We will link your kids yoga accounts with your parent yoga account – contact juha@astanga.fi to do this.
When your family account is ready and confirmed, you can book and pay your kids retreat yoga.

If your kid can follow teaching in English, she/he can participate any of the weekly program classes (lectures, asana lab, pranayama, meditation etc).

How to book the retreat morning yoga only, drop-in days or drop in classes

If you can’t attend the full week program you may book single retreat days, or weekly morning classes or lectures, pranayama, meditation, or just some drop-in classes.

To book any classes you need a pass for drop-in day or drop-in class or morning practices or extra workshops, which you can buy and then book classes at the retreat weekly classes schedule page.

Here are some special retreat pass examples and prices of the 2022 retreat:

 • Weekly morning Ashtanga practice: 6 classes pass 139€ valid for 6 days
 • Weekly extra workshop / lectures / pranayama / meditation: 6 classes 95€ valid for 6 days
 • Extra classes: 3 classes pass 49€ valid for 3 days
 • Single retreat day: one day pass 49€
 • Single drop in class 25€ (valid for yoga and extra workshop classes)
 • Single drop in class 21€ (valid for lectures, labs, pranayama and meditation)

Book your morning yoga or drop-in classes or drop-in days in the weekly classes schedule here.

Open the Yogaschool website class schedule and booking page looks like this:

Click the ”>See more” link to see the desription of the class.

To book the class click the ”Book” link.

Notes:

 • Book ALL THE WEEKLY CLASSES you wish to attend.
 • You can see the classes you have booked at your yoga account by clicking the red round Member/Home icon in the left-bottom corner and opening the Schedule (Tab / Menu). At the Schedule screen you can also cancel the class bookings.