Mysoreharjoitus

Astangajoogan mysoreharjoitus on itsenäistä harjoittelua oman hengityksen tahdissa. Mysore-harjoittelu on perinteinen tapa harjoitella astangajoogaa.

Opettajan on mysoreharjoituksessa läsnä ja avustaa ja opastaa oppilasta hänen tarpeidensa mukaan. Avustaminen voi olla sanallista tai fyysinen korjaus, jotta oppilas saisi paremman tuntuman siitä, mihin suuntaan asentoa on tarkoitus viedä. Tunnilla jokainen edistyy omassa tahdissaan. Uusia asentoja opetellaan vähitellen, kun entiset asennot alkavat sujua. Tunnille voivat osallistua kaikentasoiset oppilaat, jotka muistavat kutakuinkin oman harjoitussarjansa.

Opettajalta kannattaa aina kysyä neuvoa, jos on epävarma jossain asiassa. On myös hyvä kertoa kaikista kivuista tai vaivoista, jotta ne voidaan ottaa harjoituksessa huomioon. Alkeismysorekurssi valmentaa mysoreharjoitteluun.

Nimi Mysore viittaa samannimiseen kaupunkiin Karnatakan osavaltiossa Etelä-Intiassa, jossa Pattabhi Jois opetti tällä erityisellä tavalla. Samalla tavalla harjoitellaan edelleenkin Mysoressa Sri K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute:ssa.