Joogan aloittaminen

Joogaa aloittaessa voit miettiä, millaisia asioita ja vaikutuksia olet hakemassa joogasta. Haluatko esimerkiksi liikkuvuutta, notkeutta, voimaa, hyvää oloa, kehon koordinaatiota, syventää itsetuntemusta vai rentouttavan hyvän olon -harrastuksen.

Joogaharjoituksissa lajista riippumatta päämääränä on kehon ja mielen tasapaino. Mikäli et ole varma mikä joogasuuntaus sinua kiinnostaa, voit aloittaa alkeistason joogakursseista, kuten astanga easy, yinjooga tai dynaaminen jooga. Alkeiskursseilla käymme läpi harjoitusten perusasiat ja joogan ominaispiirteet.

Astangajoogan aloittaminen

Mikäli olet kiinnostunut itsetuntemuksesta ja voimaa kehittävästä joogasta, astangajooga voi olla sinun lajisi. Astangajooga aloitetaan astangan alkeiskurssilla, jossa tutustutaan astangajoogan perusperiaatteisiin, harjoitellaan oikea hengitystekniikka, lihaslukkojen käyttö sekä alkeet-tason asentoharjoitus.

Astangajoogan voi aloittaa kuka tahansa ikään tai lähtötasoon katsomatta. Harjoitus on fyysinen, mutta alkeistasoilla helppo ja perusteisiin painottuva. Jokainen tekee harjoituksen oman kehonsa ehdoilla. Harjoittelun myötä keho ja hengitys aktivoituvat, kunto kasvaa nopeasti ja mieli rentoutuu.

Lue lisää astangajoogan aloittamisesta täällä »

Joogaa aloittaessa on tärkeää muistaa

  • joogaa itseäsi varten
  • vältä aina hälyttävää kipua
  • vältä liikaa suorittamista
  • itselle sopiva harjoitus auttaa vähentämään stressiä, parantaa ruuansulatusta ja antaa hyvän mielen
  • joogan tulisi olla motivoivaa ja itseä kehittävää niin fyysisesti kuin henkisestikin
  • kivut ja mielipaha ovat hälytysmerkkejä – kysy ohjeita opettajalta