Astangajoogan aloittaminen

Astangajooga on liikunnallinen keskittymistä, itsetuntemusta, voimaa ja kehonhallintaa kehittävä joogamuoto. Astangajoogalle on tyypillistä

 • jooga-asentojen eli asanoiden sarjat, jotka edesauttavat harjoitusten muistamista ja sisäistämistä
 • hengityksen ja liikkeiden yhdistelmät eli vinyasat
 • lihaslukkojen eli bandhojen harjoittelu alkeista alkaen
 • kehoa tehokkaasti lämmittävä ujjayi-syvähengitys
 • katseen kohdistuspisteiden eli drishtien käyttö
 • jooga-asentojen harjoittelu alkaen helpommista muodoista kohti vaativampia
 • omatoimisen joogan harjoittelun kehittäminen   

Astangajoogan tavoitteita

Astangajoogassa yhtenä tavoitteena on sisäistää ja muistaa oma joogaharjoitus niin, että harjoitusta pystyisi tekemään omatoimisesti ja itsenäisesti. Kun harjoitus alkaa olla muistissa, voi osallistua astangajoogan mysoretunneille. Mysoretunneilla joogataan omaan tahtiin opettajan avustaessa harjoitusta. Samoina toistuvat asentosarjat erottavat astangajoogan useimmista muista joogalajeista, joissa jooga-asennot vaihtelevat harjoituksesta toiseen, minkä vuoksi niitä tehdäänkin yleensä aina ohjatusti. Lue lisää astangajoogan mysoreharjoittelusta.

Astangajoogan erityispiirteitä

Astangassa asentoharjoitusta tehdään tavanomaista hengitystä pidentämällä ja tehostamalla (syvähengitys). Kuhunkin jooga-asentoon kuuluvat liikesarjat eli vinyasat tehdään syvähengityksen rytmillä.

Tämä harjoitusmenetelmä kehittää kehon sisäistä lämpöä, joka nostaa hien pintaan, kiihdyttää aineenvaihduntaa, puhdistaa hermo- ja kiertojärjestelmiä sekä parantaa ruoansulatuselimistön toimintaa. Astangan harjoitus on vaativuudessaan myös tehokas – jo muutamassa kuukaudessa voi huomata kehittymistä voimassa ja notkeudessa.

Miten aloitan astangan?

Ilmoittaudu mukaan alkeiskurssille! Jos olet harrastanut aiemmin astangaa voit osallistua kertauskurssille. Mikäli sinulla on ollut pitkä tauko kaikenlaisesta liikunnasta, voit kokeilla Astanga easy -kurssia.

Alkeis- ja kertauskurssit valmistavat sinua harjoittelemaan ohjatuilla alkeistason viikkotunneilla. Astangan viikkotunnit on jaettu edelleen tasoryhmiin: aluksi harjoitellaan alkeet 1 -tason tunneilla, tai helpotetuilla astanga easy tai astanga alkeet 1 easy tunneilla.

Voit siirtyä omassa tahdissasi tuntitasolta seuraavalle esimerkiksi alkeet 1 tunneilta alkeet 2 tunneille ja siitä edelleen alkeet 3 -tunneille sitä mukaa, kun oman tason alkeisharjoitus alkaa sujua ja tuntua tutulta, ja kun haluaisit opetella uusia asentoharjoitteita.

Alkeiskurssit

Astangajoogan alkeiskursseja järjestetään kaikissa toimipisteissämme. Kursseja on viikonloppuisin ja arki-iltaisin. 

Aloituskurssin kolme tärkeintä tavoitetta ovat:
1) yksityiskohtainen opastus astangajoogan perusteisiin
2) hyvien valmiuksien antaminen ohjatuille alkeistunneille osallistumiseen
3) käytännöllinen ohjeistus oman joogaharjoituksen käynnistämiseen

Kurssin ensimmäisessä harjoitusosuudessa opettelemme astangajoogan erityistä ujjayi-hengitystekniikkaa, tutustumme bandhoihin (ns. tukilihasten lukot) eli joogassa tehtäviin keskivartalon syvien tukilihasten harjoittamiseen, ja kokeilemme, miten drishtejä eli katseen kohdistamista käytetään joogassa keskittymisen välineenä.

Kurssin toisessa harjoitusosuudessa käymme läpi alkeistason jooga-asennot eli asanat ja dynaamisten liikkeiden harjoitussarjat eli vinyasat, ja näiden harjoittelun perusteet ja erityisesti huomioitavat asiat.

Kertauskurssit

Järjestämme myös viikonloppuisin astangajoogan kertauskursseja, jotka soveltuvat jo aiemmin astangaa harrastaneille uuteen aloitukseen esimerkiksi tauon jälkeen tai harjoittelua tukevaksi tekniikkakurssiksi.

Kurssilla kerrataan astangajoogan perusteet: ujjayi-hengitys sekä bandhat eli syvät tukilihakset ja niiden käyttö jooga-asennoissa, miten rakennetaan astanga vinyasan flow-liiketila, drishtit ja keskittyneisyys joogaharjoituksessa.

Kurssilla käydään perusteellisesti läpi astangajoogan perustason harjoitukset: aurinkotervehdykset, seisomasarjan tasapainoasennot, istumasarjan eteentaivutukset ja lonkan avaukset sekä palauttavat loppuliikkeet ja rentoutus. Näihin liittyen teemme erilaisia harjoituksia, joiden tarkoituksena on kehittää ja vahvistaa hengitystä ja kehoa, lihaslukkojen hallintaa, punnerrusta, alaspäin katsovaa koiraa jne.

Ilmoittautumis- ja maksuohjeet

Voit ostaa kurssikortin ensin alla olevasta hinnastosta ja ilmoittautua sen jälkeen kurssille. Kun ilmoittaudut kurssille, avautuu kurssin ilmoittautumisikkuna, jossa näet samalla oman kurssi- tai krediittikortin (My passes), jota klikkaamalla vahvistat kurssille ilmoittautumisen.
Vaihtoehtoisesti voit ostaa kurssilipun ilmoittautumisen yhteydessä; katso alta ohje miten kurssikortin osto tapahtuu varaamisen yhteydessä.

Kurssin sisäänkirjautumisen nopeuttamiseksi joogasalilla suosittelemme maksamaan kurssin ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli sinulla on käytettävissä liikuntaetuja, katso ohjeista alla miten voit maksaa kurssin liikuntaeduilla.

Kurssikortin osto kurssin varaamisen yhteydessä

Mikäli sinulla ei ole vielä voimassaolevaa kurssilippua, voit ostaa sen ilmoittautumisen yhteydessä seuraavasti:

klikkaa auki hinnastovalikosta kohta ”Kurssikortit”, niin näet tälle kurssille soveltuvat kurssipaketit ja niiden hinnat.

Vinkki: klikkaa kurssikorttien alla olevaa linkkitekstiä ”See more” nähdäksesi kaikki hintavaihtoehdot. Valitse haluamasi paketti ja jatka ilmoittautumisen vahvistukseen klikkaamalla painiketta ”Book”.

Huom: valitse omaa hintaryhmääsi vastaava kurssikortti.

Tärkeää: aseta oikea hintaryhmätieto varaustilillesi

Jos teet kurssilipun oston tai kurssille ilmoittautumisen yhteydessä itsellesi käyttäjätunnuksen, muista valita itsellesi oikea hintaryhmätieto: normaalihinta tai yksi alennusryhmistä (alennushinta todistusta vastaan, ota todistus mukaan kurssille)

 • alle 18-vuotiaille
 • opiskelijoille
 • äitiys- tai hoitovapaalla oleville
 • työttömille
 • eläkeläisille
 • varus- ja siviilipalvelumiehille
 • HUS:n työntekijöille
 • Näyttelijäliiton jäsenille

Vinkki: Voit ladata todistuksen alennusryhmästä tai opiskelijakortin esim. jpg-kuvana oman joogatilisi tietoihin.

Kurssin maksaminen liikuntaeduilla

Jos sinulla on käytettävissä liikuntaetuja Smartum, Virike, ePassi, EazyBreak, Edenred (liikuntaseteleitä, -maksukortti tai -sovellus), voit valita maksutavaksi maksu paikan päällä (Pay later / On-Site Payment).

Voit suorittaa liikuntaetu -aplikaatiolla kurssimaksun tai sen osan Helsingin Astanga Joogakoululle (halauamasi vapaamuotoinen summa). Lähetä sen jälkeen maksusta kuitti sähköpostitse info@astanga.fi, niin kuittaamme liikuntasaldon kurssin maksuun, koska liikuntasaldomaksu ei kirjaudu varausjärjestelmäämme automaattisesti.

Liikuntaseteleillä maksu kurssipaikalla.

Astangajoogan aloituspaketit alkeis- ja kertauskursseille (3h tai 4x60min)

Kurssi ja joogakortti Perushinta Alennusryhmille
Pelkkä kurssi (3h tai 4x60min) 67 € OSTA 61 € OSTA
Kurssi (3h tai 4x60min) + sarjakortti 5x 115 € OSTA 105 € OSTA
Kurssi (3h tai 4x60min) + sarjakortti 10x 175 € OSTA 155 € OSTA
ALE-hintaryhmään oikeutetut todistusta vastaan (näytetään kurssilla): alle 18-vuotiaat, opiskelijat, HUS-työntekijät, vanhempain- tai hoitovapaalla olevat, työttömät, eläkeläiset, varus- tai siviilipalvelusta suorittavat. Joogakortin voimassaolo alkaa kurssin jälkeen ensimmäisestä viikkotunnista, jolle osallistut. 5x kortti on voimassa 4kk ja 10x kortti 6kk, ja molemmat kortit käyvät kaikille 60-90 min viikkotunneille. Korttien voimassaoloaikaa voi pidentää tarvittaessa pienellä lisämaksulla.

Seuraavat astangajoogan alkeiskurssit

Huom. Kurssiluettelossa voi olla useampia erimittaisia kursseja, joten kannattaa selata näkymää alaspäin, jotta näet kaikki vaihtoehtot.

Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Peruutukset viimeistään 5 päivää ennen kurssin alkua. Peruuttamattomat ilmoittautumiset laskutetaan hinnaston mukaisesti.