Online-tunnit

Sivun pikalinkit:
Yogaline – nauhoitetut tunnit ja kurssit kotijoogaan
Joogasalilta striimatut ohjatut tunnit (Online)
Ohjeet online-tunneille osallistumiseen

Joogasalilta striimatut ohjatut tunnit löydät allaolevasta aikataulusta.
Lisäksi meillä on tarjolla nauhoitettuja tunteja ja kursseja Yogaline-videokirjastostamme, joiden avulla voit joogata milloin itsellesi sopii.

Online viikkotunnit

Nauhoitetut tunnit kotijoogaan Yogalinessa

Joogakurssit: Haluaisitko aloittaa joogan mutta et jostain syystä pääse Helsingin-saleillemme kurssille? Nyt voit aloittaa joogan myös kotona kokeneiden opettajiemme opastuksella, joiden suositut Astangajoogan aloitus-, kertaus- ja terapeuttiset kurssit sekä yinjoogan ja pilateksen peruskurssit on nauhoitettu ja nyt saatavilla Yogaline-palvelussamme. Aloituskurssin jälkeen voit osallistua tunneille joogasaleillamme, tai jatkaa harjoituksia kotona joogakirjastomme joogatuntien avulla.

Joogatunnit jäsenyydellä: Yogalinen jäsenyydellä voit valita joogakirjastostamme itsellesi sopivia nauhoitettuja tunteja silloin kuin aikatauluusi sopii. Joogakirjasto on käytettävissä edullisella jäsenyydellä, jonka puitteissa voit katsoa joogakoulun opettajien ohjaamia joogatunteja. Joogakirjastossa on mm. astangan ohjattuja alkeistasojen harjoituksia, terapeuttista astangaa, yinjoogaa ja pilatesta.

Jäsenyyden hinta 9 €/vk tai 29 €/kk.
Kokeile jäsenyyttä ilmaiseksi!

Livenä ohjatut online-tunnit

Online-tunnit on nimetty esimerkiksi ”Virtual Alkeet 1”. Ilmoittauduttuasi online-tunnille, saat linkin tunnille osallistumiseen noin 15 min ennen tunnin alkua sähköpostilla. Tarkistathan, että sähköpostiosoitteesi on kirjoitettu oikein profiilisi tietoihin.

Maksa online-tunti ilmoittautumisen yhteydessä. Voimassaolevat joogakortit käyvät online-tunneilla. Mikäli et pysty varaamaan tuntia joogakortillasi, ota yhteyttä koulun toimistoon palautelomakkeella. Online-tunneille osallistuminen tulee perua viimeistään 2h ennen tunnin alkua. Perumattomat tai myöhässä perutut tunnit laskutetaan hinnaston mukaisesti.

Osallistumisohjeistus

Online tunnit striimataan Zoomissa Bsport -varausjärjestelmän kautta ja niihin osallistuminen on helppoa. Olemme koonneet ohjeistukseen mahdollisimman kattavasti erilaiset käytännön tilanteet ja niihin liittyvät kysymykset ja vastaukset.

Ohjatun online-tunnin varaaminen

Kaikki varattavat online live -ryhmätunnit näkyvät viikkoaikataulussa. Tee varaus aikataulun tunnin yhteydessä olevan varauslinkin kautta mieluiten vähintään 2 tuntia ennen tunnin alkua. Jos tunnilla on alle 5 ilmoittautunutta, se voidaan peruuttaa, ja pystymme lähettämään peruutuksesta tiedon kaikille varanneille.

Joogakoulun viikkoaikataulussa oleva varauslinkki ohjaa sinut Zoomin omaan varausjärjestelmään: ennen kuin pääset tekemään varausta, Zoom pyytää sinua kirjoittamaan oma nimesi ja sähköpostiosoitteesi varauksen ennakkotiedoiksi. Sähköpostiosoitteen kirjoittaminen oikein on todella tärkeää, koska Zoom lähettää siihen osallistumislinkin.

Tämän jälkeen pääset online-tuntien luetteloon. Valitse tapahtumasarjasta yksittäinen tunti, jolle  haluat osallistua. Zoom lähettää tämän jälkeen sinulle emailin, jonka keskivaiheilla on yksilöllinen osallistumislinkki, jonka kautta voit avata yhteyden tunnille sen alkaessa:

” Join from PC, Mac, Linux, iOS or Android: Click Here to Join”

Voit myös liittää varauksen kalenteriisi edellisen rivin alla olevien kalenterilinkkien kautta, jossa tuetut kalenterit ovat iCalendar, Google ja Yahoo -kalenterit:
Add to iCalendar   Add to Google Calendar   Add to Yahoo Calendar

Nämä kalenterilinkit siirtävät Zoom-tapahtuman osallistumislinkin suoraan kalenteriisi.
Huom: Zoom käyttää amerikkalaista am/pm aikajakoa, joten voit joutua asettamaan siirretyn tapahtuman kellonajan kalenteriisi käsin oikeaksi.

Valmistelut ennen tunnin alkua

Oman kameran paikka ja suunta:
Kokeile jo etukäteen, että oman laitteen (mobiililaite tai läppäri) saa asetettua vaakatasoon mieluiten etuviistoon (noin 45 astetta, ei suoraan edestä) tai sivulle noin kahden metrin päähän, jotta kameran kuvan leveydessä näkyy koko joogamatto sekä maton edessä tilaa noin puoli metriä, ja että kuvan korkeudessa näkyy oma pituus  seisten.
Aseta mattosi valon suuntaan, jotta näyt kuvassa selkeästi, koska Zoom välittää vain perustason videolaatua (ei HD) yli kolmen henkilön kokouksissa koronapandemian aikana. 

Joogakortti valmiiksi

Mikäli sinulla ei ole voimassa olevaa korttia, uuden sarjakortin voi ostaa verkkokaupassamme täältä, maksu tapahtuu verkkopankkimaksuna tai korttimaksuna (Stripe-maksukorttipalvelu).

Verkkokaupasta ostettujen joogakorttien käyttöönotto:

A) Sinulla on printteri:
Tulosta joogakorttiostosta sähköpostiin lähetetty pdf-maksukuitti ja piirrä siihen valmiiksi ns sarjakortin ruudukko (esim. 5x, 10x).

B) Sinulla ei ole printteriä:
Piirrä paperille ruudukko (esim. 5x, 10x) ja sen päälle oston päivämäärä, joka oli sarjakorttioston pdf-kuitissa.

a) Jos sinulla on sekä puhelin että toinen laite (padi tai läppäri): ota maksukuitti pdf esim. puhelimen näytölle valmiiksi, jotta voit näyttää sarjakortin maksutositteen opettajalle.

b) Jos sinulla on käytössäsi vain yksi mobiililaite, kuten puhelin, niin
lähetä sarjakorttioston pdf-kuitti opettajan sähköpostiin, joka sait varausvahvistuksessa.

Osallistuminen ohjatulle online-tunnille

Kun kaikki on valmista ja on aika tulla mukaan tunnille, klikkaa osallistumislinkkiä joko vahvistusemailissa tai omaan kalenteriisi tallentamassa tapaamisessa (tai kopioi linkki selaimen osoitekenttään).

Tunti avautuu joko ns. Zoom Clientissa (läppärillä) tai Zoom appilla (mobiilissa, jos sinulla on ko. appi asennettuna), tai ohjelma tarjoaa Zoom Clientin asennusta. Zoom Client ei edellytä käyttäjätunnusta eikä kirjautumista Zoomiin osallistuaksesi tunnille.

Zoomissa on muutama asetus, jotka kannattaa tarkistaa:
1) Toimiiko ääni (ääniasetukset ja mikrofoni).
2) Video päälle (kuvakkeet ruudun alaosassa).
Videonäkymän asetuksia voi tehdä näytön oikeassa yläreunassa (jos haluat opettajan kuvan isoksi ja muut osallistujat pieniksi).

Kun pääset mukaan online-tunnille, näytä opettajalle voimassa oleva anytime-joogakorttisi tai ruksi sarjakortista yksi ruutu opettajan nähden,
tai todenna verkkokauppa-joogakorttimaksun pdf-kuittisi ja ruksi osallistuminen itse tehtyyn ruudukkoon opettajan nähden.

Huomioita online-tunnilla harjoittelusta

Mysore: Tunnilla ei yleensä ole ns. Zoom-kokouksen odotustilaa, vaan oppilaat pääsevät suoraan tunnille liukuvasti. Kannattaa pitää joogakortti valmiina esillä ja lähellä kameran linssiä, niin opettaja kuittaa sanallisesti kortin nähtyään.

Opettaja ei mysoretunnilla näytä itse harjoitteita, vaan opastaa suullisesti kutakin oppilasta erikseen ensin nimellä kutsuen.

Huom että kaikki oppilaat kuulevat opettajan ja toistensa puheen. Tämä vaatii hieman oman keskittymisen harjaannuttamista, että jättää muiden puheen huomiotta silloin, kun se ei kohdistu omaan harjoitukseen.

Jos haluat kysyä opettajalta ohjeita, pysähdy matollesi ja nosta käsi kysymyksen merkiksi.

Ohjatut tunnit: Tunnilla on ns. odotustila, josta opettaja päästää oppilaat yksi kerrallaan varsinaiseen ohjausnäkymään. Pidä siis joogakorttisi valmiina sisäänkutsun nopeuttamiseksi.

Ohjatulla tunnilla opettaja voi samanaikaisesti näyttää sekä opastaa suullisesti (easy, alkeet 1 & 2 tasot), tai vain ohjata suullisesti koko harjoituksen (alkeet 2, 3, ohjattu 1. sarja), jolloin opettaja pystyy antamaan myös henkilökohtaisia ohjeita.
Omat kysymykset kannattaa osoittaa opettajalle ennen tuntia tai tunnin jälkeen. Jos ryhmä on pienehkö (alle 10 oppilasta), muutamia kysymyksiä voi tehdä myös ohjauksen aikana.

Tervetuloa online-tunneille!

Tärkeää muistaa myös kotona joogatessa

  • joogaa itseäsi varten
  • vältä aina hälyttävää kipua
  • vältä liikaa suorittamista
  • itselle sopiva harjoitus auttaa vähentämään stressiä, parantaa ruuansulatusta ja antaa hyvän mielen
  • joogan tulisi olla motivoivaa ja itseä kehittävää niin fyysisesti kuin henkisestikin
  • kivut ja mielipaha ovat hälytysmerkkejä – kysy ohjeita opettajalta