Korona -info

Tervetuloa joogatunneille myös saleilla! Ryhmäkoot ovat tavallista pienempiä, noudatamme turvavälejä ja edellytämme maskin käyttöä yleis- ja pukutiloissa. Koronapassi ei ole käytössä. 

Osalle joogatunneista ja -kursseista on mahdollista osallistua virtuaalisilla etätunneilla. Ajantasaiset tiedot lähiopetustunneista sekä virtuaalisista tunneista löydät viikkoaikataulustamme.

Korona-ajan ohjeistus

Korona-aika mietityttää kaikkia, mitä voimme tehdä pitääksemme itsemme  ja toisemme – terveinä ja hyvissä voimissa, ja mihin voimme osallistua: onko turvallista tulla joogaan ryhmätunneille? Jooga on kuitenkin erinomainen tapa tasapainottaa vallitsevan tilanteen aiheuttamia epävarmuuden tunteita sekä stressivaikutuksia.

Me joogakoulun perustajat haluamme varmistaa, että jokainen voisi ylläpitää joogan harrastustaan joogasaleillamme mahdollisimman turvallisesti, joten olemme laatineet seuraavat ohjeistukset kaikkien turvallisuuden varmistamiseksi. Luethan seuraavan tekstin huolellisesti läpi ja huolehdithan omalta osaltasi suositusten toteutumisesta. Näin pidämme parhaiten huolta sekä itsestämme että toisistamme.

Koronapassi ei ole käytössä tällä hetkellä

Odotamme uusia linjauksia koronapassin käytöstä.

Kasvomaskia käytettävä joogasalien aula- ja pukuhuonetiloissa

Ohjeistus koskee sekä joogakoulun oppilaita (yli 15-vuotiaat) että opettajia (ohjeistus ei koske niitä, joilla on asiaan kuuluva terveydellinen syy). Oppilaiden ei tarvitse käyttää maskia joogatunneilla, koska niillä pystytään pitämään turvavälit. Opettajat käyttävät tunneilla maskia tai visiiriä, jos he liikkuvat tunnin aikana lähellä oppilaita. Näin pidämme yhdessä joogaharrastuksen turvallisena kaikille, ja takaamme samalla joogatuntien jatkuvuuden koronaepidemian aikana.

Huolehdithan käsihygieniasta joogasalilla ollessasi

Muistathan pestä kätesi tullessasi salille ja lähtiessäsi salilta. Suosittelemme myös käsidesin käyttöä salilla olon aikana.

Huolehdithan turvaväleista salilla olemisesi aikana

Pyri aula- ja pukuhuonetiloissa olemaan turvavälin etäisyydellä muista. Laita joogasalissa mattosi vain tarralla merkitylle paikalle, jotta voimme varmistaa turvavälien säilymisen jokaisella tunnilla.

Joogasalin apuvälineitä saa käyttää ainoastaan oman pyyhkeen kanssa

Ota tunnille mukaan oma joogamatto. Mikäli olet osallistumassa tunnille, jossa käytetään erilaisia apuvälineitä kuten bolstereita (esim. yinjooga-tunnit), ota mukaasi puhdas pyyhe tms., jolla voit suojata apuvälineet ennen niiden käyttämistä.

Yskiminen tai aivastaminen

Suojaa suusi, jos yskit tai aivastat tunnilla.

Koronalle altistuminen tai epäilys

Ethän saavu joogasalille, jos epäilet olevasi altistunut koronavirukselle, tai jos sinä tai perheenjäsenesi odotatte koronatestin tuloksia.

Tulethan tunnille vain täysin terveenä

Ethän saavu joogasalille, jos sinulla tai perheenjäsenelläsi on hengitystieinfektio-oireita, nuhaa, yskää, kurkkukipua tai kuumetta.

Matkustaminen ulkomailla

Mikäli olet matkustanut ulkomailla, tarkistathan omaehtoisen karanteenin tarpeen THL:n sivuilta, josta löytyvät ajankohtaiset ohjeet.

Tunneille ilmoittautuminen

Ilmoittaudu joogatunneille etukäteen viimeistään 2 h ennen tunnin alkua osoitteessa astangajooga.fi/aikataulut.

Jos et pääse osallistumaan tunnille, peru tunti-ilmoittautumisesi viimeistään 2 h ennen tunnin alkua.

Ongelmatilanteissa ota yhteyttä: info@astanga.fi

Tervetuloa nauttimaan antoisista ja turvallisista joogahetkistä tunneillamme!

Joogaterveisin Juha Javanainen ja Petri Räisänen
Helsingin Astanga Joogakoulu