Astangajoogan tuntien tasot

Astangajoogan tuntien tasot ja sisältö Helsingin Astanga Joogakoululla.
Viikkokalenterit alla ovat suuntaa antava, tarkista ja varaa tunnit online -kalenterin kautta.
Jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta astangasta, tule ensin mukaan alkeiskurssille.

Lempeä astanga

Kurssijakso astangan helpotettuun aloittamiseen. Tunneilla teemme rauhallisen hengityksen tahdissa lempeitä kehoa ryhdistäviä ja vahvistavia liikkeitä. Astanga easy on helposti lähestyttävä, jossa opettelemme dynaamisen joogan perusteita. Astanga easy sopii hyvin jäykemmille tai vähemmän liikkuneille ikään, kokoon tai lähtökuntoon katsomatta niin aivan uusille aloittelijoille kuin aiemmin jooganneille pitkän tauon jälkeen.

Tunnin pituus 60 minuuttia, hinta 10 krediittiä.

Alkeet 1

Alkeet 1 on ohjattu tunti astangajoogan alkeiskurssin käyneille oppilaille. Tunti aloitetaan yleensä lyhyellä hengitysrentoutuksella, jonka jälkeen tehdään tukilihasten eli bandhojen aktoivointi ja käynnistetään astangajoogalle ominainen ujjayi-syvähengitys. Alkuharjoitusten jälkeen siirrytään jooga-asentoharjoituksiin. Tunnilla harjoitellaan astangan asentosarjaa hieman helpotetusti. Harjoitus päätetään istuviin hengityksiin lootus- eli Padmasana-sarjassa, jonka jälkeen rentoudutaan.

Tunti on rauhallinen, ja tahti sopii kaikille astangan alkeiskurssin käyneille.

Tunnin pituus 60 minuuttia, hinta 10 krediittiä.

Alkeet 2 ja 3

Alkeet 2 ja 3 ovat ohjattuja alkeistunteja hieman edistyneemmille astangan aloittelijoille. Tunneille voi tulla mukaan suoraan edelliseltä alkeet 1 tasolta, kun harjoitukseen kaipaa lisää haastetta ja uusia harjoitteita, tai kertauskurssin jälkeen. Alkeet 3 -tason tunti noudattaa astangan perinteistä ensimmäistä asentosarjaa Yoga Chikitsaa, kun taas alkeet 2 on siitä hieman helpotettu.

Alkumantra tehdään alkeet 2 -tunnilla, ja alkeet 3 -tunnilla lisätään loppumantra. Tunneilla tulee asteittain lisää haastetta seisomasarjaan, ja istumasarjaan lisätään uusia harjoitteita. Loppuliikkeisiin lisätään hartiaseisontoja sekä uttana padasana. Tunnit päätetään lootussarjaan ja loppurentoutukseen. Kerrothan opettajalle tullessasi ensimmäistä kertaa alkeet 2 tai 3 -tunnille, jotta hän osaa opastaa tarkemmin uusissa asennoissa.

Alkeet 2 ja 3 ovat dynaamisia ohjattuja tunteja, joilla ohjaus jatkuu lähes tauoitta. Alkeet 3 tasolla harjoitellaan lisäksi perinteisen vinyasa-laskun tahdittamana.

Alkeet 2 ja 3 kehittävät fyysistä kuntoa ja kestävyyttä, sekä asentosarjan oikean vinyasa-tekniikan oppimista.

Tuntien pituus 75 minuuttia, hinta 10 krediittiä.

Alkeismysoren tunnit ja kurssit I & II

Alkeismysoretunneilla harjoitellaan oman hengityksen tahdissa opettajan avustaessa ja opastaessa oppilasta hänen tarpeidensa mukaan. Avustaminen voi olla sanallista tai fyysinen korjaus, jotta oppilas saisi paremman tuntuman siitä, mihin suuntaan asentoa on tarkoitus viedä.

Oppilas voi kertoa opettajalle, jos ei halua fyysisiä avustuksia yleensä tai erityisesti jonakin tiettynä päivänä. Mysoretunnilla on siis ok tehdä ihan omaa harjoitusta muun ryhmän kanssa.

Tunnilla jokainen edistyy omassa tahdissaan. Uusia asentoja opetellaan vähitellen, kun entiset asennot alkavat sujua. Tunnille voivat osallistua kaikentasoiset oppilaat, jotka muistavat kutakuinkin oman harjoitussarjansa.

Opettajalta kannattaa aina kysyä neuvoa, jos on epävarma jossain asiassa. On myös hyvä kertoa kaikista kivuista tai vaivoista, jotta ne voidaan ottaa harjoituksessa huomioon.

Alkeismyoren kurssi sekä jatkotason kurssit valmentavat mysoreharjoitteluun.

Tuntien pituus 75-90 minuuttia, hinta 10-15 krediittiä.

Jatkotason tunnit ja kurssit

Jatkotaso on ohjattu pitkä 120 min tunti tai jatkotason kurssi edistyneemmille astangan aloittelijoille, jotka harjoittelevat mieluummin ohjatulla tunnilla mysoren sijasta.

Ennen pitkälle 120-jatkotason tunnille osallistumista suosittelemme jatkokurssia, jossa käymme läpi jatkotason harjoituskokonaisuuden läpi viikonlopun mittaisessa workshopissa.

Pitkää jatkotason tuntia voi myös tulla kokeilemaan ilman erillistä kurssia, jos ohjattuun harjoitukseen kaipaa lisää haastetta ja uusia harjoitteita. Jatkotason tunti noudattaa astangan perinteistä ensimmäistä asentosarjaa Yoga Chikitsaa.

Kerrothan opettajalle tullessasi ensimmäistä kertaa jatkotason tunnille, jotta hän osaa opastaa sopivaan harjoitteluun.

Jatkotason harjoitus kehittää fyysistä kuntoa ja kestävyyttä, sekä asentosarjan oikean vinyasa -tekniikan oppimista

Perinteinen mysoreharjoitus

Mysore on kuin alkeismysore-tunti muutamin poikkeuksin: harjoitukseen on varattu enemmän aikaa, opettajan apuna voi olla avustaja sekä tunneilla on liukuva aloitus- ja lopetusaika. Mysore-harjoittelu on perinteinen tapa harjoitella astangajoogaa.

Nimi viittaa Mysoren kaupunkiin Karnatakan osavaltiossa Etelä-Intiassa, jossa Pattabhi Jois opetti tällä erityisellä tavalla. Samalla tavalla harjoitellaan edelleenkin Mysoressa R. Sharath Joisin Ashtanga Yoga Institute:ssa.

Astangan harjoituksen keskeisiä asioita ovat syvähengityksen ja bandhojen yhdistäminen osaksi asentoharjoitusta, jossa haetaan tasaisesti virtaavaa hengityksen ja liikkeen jatkumoa. Keskittymistä ja läsnäoloa kehitetään edellisten lisäksi katseen kohdistamisella eli drishtillä.

Mysoretunti on ryhmäharjoitustunti, jossa jokainen tekee omaa harjoitustaan ja etenee omassa tahdissaan.
Mysoreharjoittelu ei edellytä erityistä notkeutta tai edistyneisyyttä jooga-asentojen harjoittelussa. Suurin haaste on oman joogaharjoitussarjan opettelu, mutta kun se onnistuu, voit tehdä joogaharjoitustasi omatoimisesti missä tahansa.

Omaharjoitus

Voit tulla tekemään omaa harjoitustasi salille ja nauttia joogasalin voimistavasta ja keskitymistä parantavasta ilmapiiristä. Tunnilla ei ole opettajaa eikä opetusta, vaan tarkoituksena on saada omaa aikaa harjoitukselle salin joogaa tukevassa tilassa ja ilmapiirissä.

Jos olet menossa ensimmäistä kertaa omaharjoitukseen, tarkista toimistolta ohjeet salille pääsemiseen, email info@astanga.fi, whatsapp 050 5651414

OHJATUT TUNNIT – viikkokalenteri

Viikkokalenterit ovat suuntaa antavia! Tarkista ja varaa tunnit online -varauskalenterista viikkokalenterien alapuolelta tai joogalajien sivuilta.
Ilmoittaudu kursseille kurssiaikataulusivun tai joogalajien sivujen kautta, joissa näet seuraavat kurssit.

MYSORETUNNIT – viikkokalenteri

Viikkokalenterit ovat suuntaa antavia! Tarkista ja varaa tunnit online -varauskalenterista viikkokalenterien alapuolelta tai joogalajien sivuilta.
Ilmoittaudu kursseille kurssiaikataulusivun tai joogalajien sivujen kautta, joissa näet seuraavat kurssit.