Astangajoogan jatkokurssit

Pikalinkit:
– alkeisjatkotason kurssiesittely ja hinnat
– jatkotason kurssiesittely ja hinnat
– vinkkejä ilmoittautumisesta ja kurssimaksuista
– seuraavat kurssit ja ilmoittautuminen

Alkeisjatkotason kurssit

Järjestämme astangajoogan alkeisjatkon pitempiä kurssijaksoja (8x eli 8 viikon jakso, tunti kerran viikossa) yleensä kauden puolivälissä.

Kenelle sopii: aiemmin alkeistasojen 1-2 tunneilla jooganneille sekä uuteen aloitukseen esimerkiksi harjoitustauon jälkeen. oman harjoituksen kehittämiseen ja oman harjoitussarjan laajentamiseen.

Kurssi koostuu kahdeksasta peräkkäisestä viikkoharjoituksesta, joissa kertaamme astangajoogan alkeisharjoittelun perusteet, joista jatkamme yksityiskohtaista perehtymistä alkeet 2 & 3 tasojen harjoituksiin.

Kurssilla käymme läpi alkeistasojen 1-3 harjoitussarjat, syvennymme astangajoogan hengitystekniikkaan ja keskittyneen läsnäolon periaatteisiin sekä vahvistamme keskivartaloa astangajoogan bandhojen eli lihaslukkojen avulla. Astangassa vartalon keskustan tukilihasten aktivointi ja uujjayi-syvähengitys yhdistetään edelleen jooga-asentojen eli aasanoiden dynaamiseen harjoitteluun. Tämä vinyaasan nimellä tunnettu harjoitusmenetelmä lämmittää ja notkistaa kehoa tehokkaasti.

Alkeisjatkokurssin hinta (sis. alv 10%): (8x / 80 credits) 123 € / 112 €

Kurssin jälkeen voit osallistua ohjatuille alkeet 3 sekä jatkotason tunneille. Lisäksi kurssilla annetaan käytännöllisiä ohjeita kotijoogaan. Astangan harjoittelu rakentuukin useimmiten sekä joogasalilla että kotona tehtävistä harjoituksista. Astangajoogan erityispiirre on pyrkimys säännölliseen viikottaiseen harjoitteluun, jota tukee monipuolinen joogaharjoitussarja.

Jatkotason kurssit

Kurssi pidetään lauantaina ja sunnuntaina yleensä klo 11-14 Annankadun alasalissa.

Kenelle kurssi sopii: Astangajoogaa kotona tai joogasalilla jo vähän pitempään harjoitelleille oppilaille, jotka ovat jooganneet astangan alkeet 2 ja 3 tasoilla ja joita kiinnostaa harjoituksen syventäminen jatkotason ohjatuilla tai mahdollisesti myös mysoretunneilla. Kurssille voi myös tulla kertaamaan harjoitustauon jälkeen. Kurssi sopii myös mysoretason harrastajien tekniikkakurssiksi.

Kurssin sisältö: käymme läpi lähes koko ensimmäinen asentosarjan harjoituskokonaisuuden kaksipäiväisenä workshoppina. Lisäksi harjoittelemme mysoreharjoituksen eli oman hengityksen tahtiin tehtävän harjoituksen perusperiaatteita ja oman harjoitussarjan rakentamista ja sisäistämistä.

Mitä jatkotason harjoittelu on? Jatkotaso on jatkoa alkeet 3 tason tunneille ja ohjauksen kesto on 90 minuuttia. Jatkotason tunneilla harjoitellaan valtaosaa Astangan ensimmäisen asentosarjan kokonaisuudesta. Viikkotuntien ohjauksen sisältö voi hieman vaihdella kerrasta toiseen, jotta uusia harjoitteita ehditään käydä kunnolla läpi.

Mitä mysoreharjoittelu on? Mysoreharjoitus on perinteinen tapa harjoitella astangajoogaa. Harjoituksen keskeisiä asioita ovat syvähengityksen ja bandhojen yhdistäminen osaksi asentoharjoitusta, jossa haetaan tasaisesti virtaavaa hengityksen ja liikkeen jatkumoa. Mysoretunti on ryhmäharjoitustunti, jossa jokainen tekee harjoitusta ja etenee omassa tahdissaan. Mysoreharjoittelu ei edellytä erityistä notkeutta tai edistyneisyyttä jooga-asentojen harjoittelussa. Suurin haaste on oman joogaharjoitussarjan opettelu, jotta voisit tehdä harjoitusta omatoimisesti missä tahansa.

Jatkotason kurssin hinta (sis. alv 10%):
– 2pv (3h+3h/ 50 credits) 79 € / 69 €
– 1pv (3h / 25 credits) 44 € / 39 €

Ilmoittautumisohje: Kurssi on kaksipäiväinen, ja kumpikin kurssipäivä näkyy kurssilistassa omana tapahtumana; muista ilmoittautua kummankin päivän tapahtumaan erikseen.

Ilmoittautumisesta ja kurssimaksuista

Tärkeää: jos teet ilmoittautumisen yhteydessä itsellesi käyttäjätunnuksen, muista valita itsellesi oikea hintaryhmätieto: normaalihinta tai yksi alennusryhmistä (alennushinta todistusta vastaan alle 18-vuotiaille, opiskelijoille, äitiys- tai hoitovapaalla oleville, työttömille, eläkeläisille, varus- ja siviilipalvelumiehille sekä HUS:n työntekijöille, ota todistus mukaan kurssille).

Varausjärjestelmämme edellyttää, että valitset ilmoittautumisen yhteydessä, käytätkö jo olemassaolevaa krediittikorttia tai ostatko uuden kurssikortin: Klikkaa painiketta Ilmoittaudu, jolloin avautuu kurssin ilmoittautumisikkuna, ja klikkaa siinä edelleen auki hinnastokategoria ”Kurssikortit”, niin näet tälle kurssille soveltuvat kurssipaketit ja niiden hinnat.

Vinkki: klikkaa kurssikorttien alla olevaa linkkitekstiä ”See more” nähdäksesi kaikki hintavaihtoehdot. Valitse haluamasi paketti ja jatka ilmoittautumisen vahvistukseen klikkaamalla painiketta ”Book”.

Huom: valitse omaa hintaryhmääsi vastaava kurssikortti. Kurssin sisäänkirjautumisen nopeuttamiseksi joogasalilla suosittelemme maksamaan kurssin ilmoittautumisen yhteydessä, mutta jos sinulla on käytettävissä liikuntamaksuetuja Smartum, Virike, ePassi, EazyBreak, Edenred (liikuntaseteleitä, -maksukortti tai -sovellus), voit valita maksutavaksi paikan päällä (Pay later / On-Site Payment).

Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Peruutukset viimeistään 5 päivää ennen kurssin alkua. Peruuttamattomat ilmoittautumiset laskutetaan hinnaston mukaisesti.

Kurssin sisäänkirjautumisen nopeuttamiseksi joogasalilla suosittelemme maksamaan kurssin ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli haluat maksaa kurssin osittain tai kokonaan työnantajan tarjoamalla liikuntaedulla, voit maksaa kurssin paikan päällä (valitse silloin maksutavaksi On-Site Payment).

Seuraavat jatkotasojen kurssit

Huom. Kurssiluettelossa voi olla useampia erimittaisia kursseja, joten kannattaa selata näkymää alaspäin, jotta näet kaikki vaihtoehtot.