Astangajoogan jatkokurssit

Pikalinkit:
– alkeisjatkotason kurssiesittely ja hinnat
– jatkotason kurssiesittely ja hinnat
– vinkkejä ilmoittautumisesta ja kurssimaksuista
– seuraavat kurssit ja ilmoittautuminen

Alkeisjatkotason kurssit

Järjestämme astangajoogan alkeisjatkon pitempiä kurssijaksoja syys- ja kevätkauden kauden alussa sekä puolivälissä.

Alkeisjatkotason kursseja on kaksi tasoa:

Alkeisjatko I aiemmin alkeistasojen 1-2 tunneilla jooganneille sekä uuteen aloitukseen esimerkiksi harjoitustauon jälkeen oman harjoituksen kehittämiseen ja harjoitussarjan laajentamiseen. Tunnin kesto 75 min.

Alkeisjatko II aiemmin alkeistasojen 2-3 tunneilla jooganneille harjoituksen laajentamiseen ja syventämiseen. Tunnin kesto 90 min.

Alkeisjatkokurssit koostuvat yleensä kahdeksasta peräkkäisestä viikkoharjoituksesta, joissa kertaamme astangajoogan alkeisharjoittelun perusteet, josta jatkamme yksityiskohtaista perehtymistä alkeet 2 & 3 tasojen harjoituksiin. Jaksoille voi osallistua myös osaksi aikaa esim. kuudeksi viikoksi. 

Kurssilla käymme läpi alkeistasojen 1-3 harjoitussarjat, syvennymme astangajoogan hengitystekniikkaan ja keskittyneen läsnäolon periaatteisiin sekä vahvistamme keskivartaloa astangajoogan bandhojen eli lihaslukkojen avulla. Astangassa vartalon keskustan tukilihasten aktivointi ja ujjayi-syvähengitys yhdistetään edelleen jooga-asentojen eli aasanoiden dynaamiseen harjoitteluun. Tämä vinyasan nimellä tunnettu harjoitusmenetelmä lämmittää ja notkistaa kehoa tehokkaasti.

Alkeisjatkokurssin hinnasto (sis. alv 10%)

Perushinta Alennusryhmille
Alkeisjatko I 8x75min (80 krediittiä) 129 € OSTA 115 € OSTA
Alkeisjatko I 6x75min (60 krediittiä) 99 € OSTA 89 € OSTA
Alkeisjatko II 8x90min (120 krediittiä) 165 € OSTA 145 € OSTA
Alkeisjatko II 6x90min (90 krediittiä) 139 € OSTA 122 € OSTA
ALE-hintaryhmään oikeutetut todistusta vastaan (näytetään kurssilla): alle 18-vuotiaat, HUS-työntekijät, opiskelijat, vanhempain- tai hoitovapaalla olevat, työttömät, eläkeläiset, näyttelijät, varus- tai siviilipalvelusta suorittavat.

Kurssin jälkeen voit osallistua ohjatuille alkeet 2/3, alkeet 3 sekä jatkotason tunneille. Lisäksi kurssilla annetaan käytännöllisiä ohjeita kotijoogaan sekä mysoreharjoitteluun. Astangan harjoittelu rakentuukin yleensä sekä joogasalilla että kotona tehtävistä harjoituksista. Astangajoogan erityispiirre on pyrkimys säännölliseen (viikottaiseen) joogan harjoitteluun, jota tukee monipuolinen harjoitussarja.

Jatkotason kurssit

Ajankohta ja kurssipaikka: lauantaina ja sunnuntaina yleensä klo 11-13:30 Annankadulla.

Kenelle kurssi sopii: Astangajoogaa kotona tai joogasalilla jo vähän pitempään harjoitelleille oppilaille, jotka ovat jooganneet astangan alkeet 2 ja 3 tasoilla ja joita kiinnostaa harjoituksen syventäminen jatkotason ohjatuilla tai mahdollisesti myös mysoretunneilla. Kurssille voi myös tulla kertaamaan harjoitustauon jälkeen. Kurssi sopii myös mysoretason harrastajien tekniikkakurssiksi.

Kurssin sisältö: käymme läpi lähes koko ensimmäinen asentosarjan harjoituskokonaisuuden kaksipäiväisenä workshoppina. Lisäksi harjoittelemme mysoreharjoituksen eli oman hengityksen tahtiin tehtävän harjoituksen perusperiaatteita ja oman harjoitussarjan rakentamista ja sisäistämistä.

Mitä jatkotason harjoittelu on? Jatkotaso on jatkoa alkeet 3 tason tunneille ja ohjauksen kesto on 90 minuuttia. Jatkotason tunneilla harjoitellaan valtaosaa Astangan ensimmäisen asentosarjan kokonaisuudesta. Viikkotuntien ohjauksen sisältö voi hieman vaihdella kerrasta toiseen, jotta uusia harjoitteita ehditään käydä kunnolla läpi.

Mitä mysoreharjoittelu on? Mysoreharjoitus on perinteinen tapa harjoitella astangajoogaa. Harjoituksen keskeisiä asioita ovat syvähengityksen ja bandhojen yhdistäminen osaksi asentoharjoitusta, jossa haetaan tasaisesti virtaavaa hengityksen ja liikkeen jatkumoa. Mysoretunti on ryhmäharjoitustunti, jossa jokainen tekee harjoitusta ja etenee omassa tahdissaan. Mysoreharjoittelu ei edellytä erityistä notkeutta tai edistyneisyyttä jooga-asentojen harjoittelussa. Suurin haaste on oman joogaharjoitussarjan opettelu, jotta voisit tehdä harjoitusta omatoimisesti missä tahansa.

HUOM: Jatkotason viikonloppukurssi on kaksipäiväinen. Jos pystyt osallistumaan vain yhteen päivään, poista kurssin varaamisen yhteydessä toinen päivä tapahtumaluettelosta (klikkaa x-symbolia tapahtuman perässä).

Jatkokurssin hinnasto (sis. alv 10%)

Perushinta Alennusryhmille
Kurssi 2 pv (2×2,5h) 50 krediittiä 85 € OSTA 75 € OSTA
Kurssi 1 pv (2,5h) 25 krediittiä 49 € OSTA 44 € OSTA
ALE-hintaryhmään oikeutetut todistusta vastaan (näytetään kurssilla): alle 18-vuotiaat, opiskelijat, vanhempain- tai hoitovapaalla olevat, työttömät, eläkeläiset, varus- tai siviilipalvelusta suorittavat.

Ilmoittautumis- ja maksuohjeet

Kursseissa voi olla useampia erimittaisia kurssijaksoja eri viikonpäivinä ja eri saleilla, joten kannattaa katsoa alla oleva tulevien kurssien listaus tarkasti. Selaa kurssilistausta alaspäin, jotta näet kaikki erilaiset kurssivaihtoehtot.
Voit ilmoittautua kurssilomakkeella tai omatoimisesti varausjärjestelmän kautta klikkaamalla sopivan kurssin BOOK-linkkiä, katso ohjeet alla.

Ilmoittaudu kurssille lomakkeella (avaa lomake klikkaamalla)

Ilmoittautuminen varausjärjestelmässä

 1. Perusta ensimmäiseksi oma tili varausjärjestelmään. Suosittelemme lataamaan appin Helsingin Astanga Joogakoulu. Appissa ja astangajooga.fi sivustolla käytetään samaa varaustunnusta.  Muista kirjatua appiin (Log in) Member-roolissa. Kurssivarausten hallinnointi ja tuntien peruminen on helpointa appin kautta.
 2.  Varaa itsellesi kurssikortti tai paketti helposti ylläolevasta hinnastosta. Voit maksaa kurssin heti (pankkikorttimaksuna) tai myöhemmin (Pay later/On-site payment, esimerkiksi liikuntaedulla). Katso lisätietoja alta kurssikortin ostamisesta sekä maksusta liikuntaeduilla. Kurssin sisäänkirjautumisen nopeuttamiseksi joogasalilla suosittelemme maksamaan kurssin ilmoittautumisen yhteydessä etukäteen maksukortilla tai liikuntaedulla etänä.
 3. Ilmoittaudu kurssille joko täyttämällä ilmoittautumislomake tai klikkaamalla sopivan kurssin Book-linkkiä.
 4. Mikäli ilmoittaudut digivarausjärjestelmässä ja olet jo valinnut kurssikortin, niin se näkyy kohdassa My passes: voit vahvistaa ilmoittautumisen kyseisellä kurssipassilla klikkaamalla ko. passia. Mikäli sinulla ei vielä ole kurssipassia, voit valita sen tässä vaiheessa myös valikosta  Kurssikortit.

Aplikaatio tekee ilmoittautumisesta ja varausjärjestelmän käytöstä helpompaa

Lataa puhelimeen tai tablettiin iStoresta tai Google Playsta appi Helsingin Astanga Joogakoulu. Appissa ja astangajooga.fi sivustolla käytetään samaa varaustunnusta.  Muista kirjatua appiin (Log in) Member-roolissa. Appi on nopeampi käyttää kuin selaimen kautta.

Appin avulla on kätevää varata kursseja (Workshops ylävalikossa) sekä tunteja (appin Schedule-valikko) ja tarvittaessa perua tuntivarauksia (My Bookings).

 • Jos et ole aiemmin käyttänyt meidän Bsport-pohjaista varausjärjestelmää, tee appissa Sign up ja sitten ennen ensimmäistä kirjautumista tilillesi (Login) salasanan palautus (Forgot password), jotta voit asettaa oman salasanan.
 • Kirjaudu appiin (Login) Member-roolissa (Teacher näkymä näyttää tyhjää).
 • Appin etusivulle avautuva Workshops näkymä on kurssivalikko, josta voit katsoa tietyn kurssin esittelyn, ja esittelyn lopussa näkyvät tulevat kurssiajankohdat, joista voit valita itsellesi sopivan kurssin.
 • Muista perua tunnin tai kurssikerran varaus ajoissa (viimeistään 2h ennen tunnin alkua), jotta varauksen krediitit palautuvat tilillesi toisen tunnin varaamista varten.
 • Oman joogakortin voimassaolon voi tarkistaa kohdassa Studio / My passes.
 • Studio-osiossa voi myös ostaa uusia joogakortteja.

Kurssikortin osto kurssin varaamisen yhteydessä

Mikäli sinulla ei ole vielä voimassaolevaa kurssilippua, voit ostaa sen ilmoittautumisen yhteydessä seuraavasti:

klikkaa auki hinnastovalikosta kohta ”Kurssikortit”, niin näet tälle kurssille soveltuvat kurssipaketit ja niiden hinnat.

Vinkki: klikkaa kurssikorttien alla olevaa linkkitekstiä ”See more” nähdäksesi kaikki hintavaihtoehdot. Valitse haluamasi paketti ja jatka ilmoittautumisen vahvistukseen klikkaamalla painiketta ”Book”.

Huom: valitse omaa hintaryhmääsi vastaava kurssikortti.

Tärkeää: aseta oikea hintaryhmätieto varaustilillesi

Jos teet kurssilipun oston tai kurssille ilmoittautumisen yhteydessä itsellesi käyttäjätunnuksen, muista valita itsellesi oikea hintaryhmätieto: normaalihinta tai yksi alennusryhmistä (alennushinta todistusta vastaan, ota todistus mukaan kurssille)

 • alle 18-vuotiaille
 • opiskelijoille
 • äitiys- tai hoitovapaalla oleville
 • työttömille
 • eläkeläisille
 • varus- ja siviilipalvelumiehille
 • HUS:n työntekijöille
 • Näyttelijäliiton jäsenille

Vinkki: Voit ladata todistuksen alennusryhmästä tai opiskelijakortin esim. jpg-kuvana oman joogatilisi tietoihin.

Kurssin maksaminen liikuntaeduilla tai tilisiirtona

Jos sinulla on käytettävissä liikuntaetuja Smartum, Virike, ePassi, EazyBreak, Edenred (liikuntaseteleitä, -maksukortti tai -sovellus), voit valita maksutavaksi maksu paikan päällä (Pay later / On-Site Payment).

Voit suorittaa liikuntaetu -aplikaatiolla kurssimaksun tai sen osan Helsingin Astanga Joogakoululle (halauamasi vapaamuotoinen summa). Lähetä sen jälkeen maksusta kuitti sähköpostitse info@astanga.fi, niin kuittaamme liikuntasaldon kurssin maksuun, koska liikuntasaldomaksu ei kirjaudu varausjärjestelmäämme automaattisesti.

Voit maksaa kurssin myös pankkisiirtona omasta verkkopankistasi: näet kurssin kuitista (Invoice) Joogakoulun maksutilin tiedot.

HUOM: Liikuntaetu tai pankkisiirto ei siirry kirjanpitoon automaattisesti kuten korttimaksu, joten lähetä liikuntaetu- tai pankkisiirtomaksusta kuitti/kuva sähköpostitse osoitteeseen info@astanga.fi niin kuittaamme kurssin maksetuksi.

Liikuntaseteleillä maksu kurssipaikalla.

Osallistuminen etänä

Monilla kursseilla on mahdollisuus osallistua myös etänä (ei kuitenkaan aivan kaikissa). Tarkista siis ensin, löytyykö kurssi Online-aikataulustamme. Mikäli se löytyy, toimi seuraavasti:

1. Osta sopiva krediittipassi.

2. Varaa haluamasi online-tunnit aikataulustamme https://astangajooga.fi/aikataulut/online/ (etätunnit ovat nimellä ”Virtual”). Kun olet ilmoittautunut online-tunneille saat sähköpostiisi linkin tunnille osallistumiseen Zoomissa noin 15 min ennen tunnin alkua.

HUOM: mikäli olet ilmoittautunut lähipetukseen ja haluat korvata jonkin tunneista, niin kurssin lähtuntia ei voi perua itse, vaan peruutus pitää pyytää joogakoulun toimistolta: kiireellisissä muutoksissa soita tai lähetä whatsapp-viesti joogakoulun päivystykseen puh. 050 3312993 ja pyydä lähitunnin peruutus viimeistään 2h ennen tunnin alkua mutta mieluiten jo edellisenä päivänä, jotta lähitunti ehditään vaihtaa etätunniksi. 

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Koko kurssin peruutukset pääsääntöisesti viimeistään 5 päivää ennen kurssijakson alkua. Sairastuessa kurssille osallistuminen voidaan siirtää eteenpäin, tai yksittäisten tuntien korvaamisen voi sopia toimiston kautta info@astanga.fi. Peruuttamattomat ilmoittautumiset laskutetaan kurssin hinnaston mukaisesti.

Seuraavat alkeisjatko- ja jatkotasojen kurssit