Astangajoogan jatkokurssit

Pikalinkit:
– alkeisjatkotason kurssiesittely ja hinnat
– jatkotason kurssiesittely ja hinnat
– vinkkejä ilmoittautumisesta ja kurssimaksuista
– seuraavat kurssit ja ilmoittautuminen

Alkeisjatkotason kurssit

Järjestämme astangajoogan alkeisjatkon pitempiä kurssijaksoja syys- ja kevätkauden kauden alussa sekä puolivälissä.

Alkeisjatkotason kursseja on kaksi tasoa:

Alkeisjatko I aiemmin alkeistasojen 1-2 tunneilla jooganneille sekä uuteen aloitukseen esimerkiksi harjoitustauon jälkeen oman harjoituksen kehittämiseen ja harjoitussarjan laajentamiseen. Tunnin kesto 75 min.

Alkeisjatko II aiemmin alkeistasojen 2-3 tunneilla jooganneille harjoituksen laajentamiseen ja syventämiseen. Tunnin kesto 90 min.

Alkeisjatkokurssit koostuvat yleensä kahdeksasta peräkkäisestä viikkoharjoituksesta, joissa kertaamme astangajoogan alkeisharjoittelun perusteet, josta jatkamme yksityiskohtaista perehtymistä alkeet 2 & 3 tasojen harjoituksiin. Jaksoille voi osallistua myös osaksi aikaa esim. kuudeksi viikoksi. 

Kurssilla käymme läpi alkeistasojen 1-3 harjoitussarjat, syvennymme astangajoogan hengitystekniikkaan ja keskittyneen läsnäolon periaatteisiin sekä vahvistamme keskivartaloa astangajoogan bandhojen eli lihaslukkojen avulla. Astangassa vartalon keskustan tukilihasten aktivointi ja ujjayi-syvähengitys yhdistetään edelleen jooga-asentojen eli aasanoiden dynaamiseen harjoitteluun. Tämä vinyasan nimellä tunnettu harjoitusmenetelmä lämmittää ja notkistaa kehoa tehokkaasti.

Alkeisjatkokurssin hinnasto (sis. alv 10%)

Perushinta Alennusryhmille
Alkeisjatko I 8x75min (80 krediittiä) 123 € OSTA 112 € OSTA
Alkeisjatko I 6x75min (60 krediittiä) 102 € OSTA 92 € OSTA
Alkeisjatko II 8x90min (120 krediittiä) 159 € OSTA 139 € OSTA
Alkeisjatko II 6x90min (90 krediittiä) 134 € OSTA 121 € OSTA
ALE-hintaryhmään oikeutetut todistusta vastaan (näytetään kurssilla): alle 18-vuotiaat, opiskelijat, vanhempain- tai hoitovapaalla olevat, työttömät, eläkeläiset, varus- tai siviilipalvelusta suorittavat.

Kurssin jälkeen voit osallistua ohjatuille alkeet 2/3, alkeet 3 sekä jatkotason tunneille. Lisäksi kurssilla annetaan käytännöllisiä ohjeita kotijoogaan sekä mysoreharjoitteluun. Astangan harjoittelu rakentuukin yleensä sekä joogasalilla että kotona tehtävistä harjoituksista. Astangajoogan erityispiirre on pyrkimys säännölliseen (viikottaiseen) joogan harjoitteluun, jota tukee monipuolinen harjoitussarja.

Jatkotason kurssit

Ajankohta ja kurssipaikka: lauantaina ja sunnuntaina yleensä klo 11-13:30 Annankadulla.

Kenelle kurssi sopii: Astangajoogaa kotona tai joogasalilla jo vähän pitempään harjoitelleille oppilaille, jotka ovat jooganneet astangan alkeet 2 ja 3 tasoilla ja joita kiinnostaa harjoituksen syventäminen jatkotason ohjatuilla tai mahdollisesti myös mysoretunneilla. Kurssille voi myös tulla kertaamaan harjoitustauon jälkeen. Kurssi sopii myös mysoretason harrastajien tekniikkakurssiksi.

Kurssin sisältö: käymme läpi lähes koko ensimmäinen asentosarjan harjoituskokonaisuuden kaksipäiväisenä workshoppina. Lisäksi harjoittelemme mysoreharjoituksen eli oman hengityksen tahtiin tehtävän harjoituksen perusperiaatteita ja oman harjoitussarjan rakentamista ja sisäistämistä.

Mitä jatkotason harjoittelu on? Jatkotaso on jatkoa alkeet 3 tason tunneille ja ohjauksen kesto on 90 minuuttia. Jatkotason tunneilla harjoitellaan valtaosaa Astangan ensimmäisen asentosarjan kokonaisuudesta. Viikkotuntien ohjauksen sisältö voi hieman vaihdella kerrasta toiseen, jotta uusia harjoitteita ehditään käydä kunnolla läpi.

Mitä mysoreharjoittelu on? Mysoreharjoitus on perinteinen tapa harjoitella astangajoogaa. Harjoituksen keskeisiä asioita ovat syvähengityksen ja bandhojen yhdistäminen osaksi asentoharjoitusta, jossa haetaan tasaisesti virtaavaa hengityksen ja liikkeen jatkumoa. Mysoretunti on ryhmäharjoitustunti, jossa jokainen tekee harjoitusta ja etenee omassa tahdissaan. Mysoreharjoittelu ei edellytä erityistä notkeutta tai edistyneisyyttä jooga-asentojen harjoittelussa. Suurin haaste on oman joogaharjoitussarjan opettelu, jotta voisit tehdä harjoitusta omatoimisesti missä tahansa.

Jatkokurssin hinnasto (sis. alv 10%)

Perushinta Alennusryhmille
Kurssi 2 pv (2×2,5h) 50 krediittiä 78 € OSTA 67 € OSTA
Kurssi 1 pv (2,5h) 25 krediittiä 44 € OSTA 39 € OSTA
ALE-hintaryhmään oikeutetut todistusta vastaan (näytetään kurssilla): alle 18-vuotiaat, opiskelijat, vanhempain- tai hoitovapaalla olevat, työttömät, eläkeläiset, varus- tai siviilipalvelusta suorittavat.

Ilmoittautumisohje: Jatkokurssi on kaksipäiväinen. Jos pystyt osallistumaan vain yhteen päivään, poista kurssin varaamisen yhteydessä toinen päivä tapahtumaluettelosta (klikkaa x-symbolia tapahtuman perässä).

Ilmoittautumisesta ja kurssimaksuista

Ongelmia ilmoittautumisessa? Tarkista ohjeet alla tai lähetä ilmoittautuminen kurssilomakkeella.

Voit ostaa kurssikortin ensin alla olevasta hinnastosta ja ilmoittautua sen jälkeen kurssille. Kun ilmoittaudut kurssille, avautuu kurssin ilmoittautumisikkuna, jossa näet oman kurssi- tai krediittikorttisi kohdassa My passes: klikkaamalla kyseistä korttia vahvistat kurssille ilmoittautumisen.
Vaihtoehtoisesti voit ostaa kurssikortin suoraan ilmoittautumisen yhteydessä; katso alta ohje miten kurssikortin osto tapahtuu varaamisen yhteydessä.

Kurssin sisäänkirjautumisen nopeuttamiseksi joogasalilla suosittelemme maksamaan kurssin ilmoittautumisen yhteydessä etukäteen korttimaksuna.
Mikäli sinulla on käytettävissä liikuntaetuja, katso ohjeista alla miten voit maksaa kurssin liikuntaeduilla.
Voit maksaa kurssin myös pankkisiirtona omasta verkkopankistasi: näet kurssin kuitista (Invoice) Joogakoulun maksutilin tiedot. Pankkisiirto ei kuittaa kurssin maksua automaattisesti vaan lähetä maksusta kuitti/kuva sähköpostitse osoitteeseen info@astanga.fi niin kuittaamme kurssin maksetuksi.

Kurssi-ilmoittautumisen vaiheet

 1. Perusta ensimmäiseksi oma tili varausjärjestelmään. Suosittelemme lataamaan appin Helsingin Astanga Joogakoulu. Appissa ja astangajooga.fi sivustolla käytetään samaa varaustunnusta.  Muista kirjatua appiin (Log in) Member-roolissa. Kurssivarausten hallinnointi ja tuntien peruminen on helpointa appin kautta.
 2.  Varaa itsellesi kurssikortti tai paketti. Se tapahtuu joogakoulun verkkokaupassa joko nettisivujen tai appin kautta. Voit maksaa kurssin heti tai myöhemmin. Katso lisätietoja alta kurssikortin ostamisesta sekä maksusta liikuntaeduilla.
 3. Ilmoittaudu kurssille painikkeella Book. Mikäli sinulla on kurssikortti, se näkyy kohdassa My passes, vahvista ilmoittautuminen kyseisellä kurssipassilla. Mikäli sinulla ei vielä ole kurssipassia, voit valita sen tässä vaiheessa valikosta  Kurssikortit.

Kurssikortin osto kurssin varaamisen yhteydessä

Mikäli sinulla ei ole vielä voimassaolevaa kurssilippua, voit ostaa sen ilmoittautumisen yhteydessä seuraavasti:

klikkaa auki hinnastovalikosta kohta ”Kurssikortit”, niin näet tälle kurssille soveltuvat kurssipaketit ja niiden hinnat.

Vinkki: klikkaa kurssikorttien alla olevaa linkkitekstiä ”See more” nähdäksesi kaikki hintavaihtoehdot. Valitse haluamasi paketti ja jatka ilmoittautumisen vahvistukseen klikkaamalla painiketta ”Book”.

Huom: valitse omaa hintaryhmääsi vastaava kurssikortti.

Tärkeää: aseta oikea hintaryhmätieto varaustilillesi

Jos teet kurssilipun oston tai kurssille ilmoittautumisen yhteydessä itsellesi käyttäjätunnuksen, muista valita itsellesi oikea hintaryhmätieto: normaalihinta tai yksi alennusryhmistä (alennushinta todistusta vastaan, ota todistus mukaan kurssille)

 • alle 18-vuotiaille
 • opiskelijoille
 • äitiys- tai hoitovapaalla oleville
 • työttömille
 • eläkeläisille
 • varus- ja siviilipalvelumiehille
 • HUS:n työntekijöille
 • Näyttelijäliiton jäsenille

Vinkki: Voit ladata todistuksen alennusryhmästä tai opiskelijakortin esim. jpg-kuvana oman joogatilisi tietoihin.

Kurssin maksaminen liikuntaeduilla

Jos sinulla on käytettävissä liikuntaetuja Smartum, Virike, ePassi, EazyBreak, Edenred (liikuntaseteleitä, -maksukortti tai -sovellus), voit valita maksutavaksi maksu paikan päällä (Pay later / On-Site Payment).

Voit suorittaa liikuntaetu -aplikaatiolla kurssimaksun tai sen osan Helsingin Astanga Joogakoululle (halauamasi vapaamuotoinen summa). Lähetä sen jälkeen maksusta kuitti sähköpostitse info@astanga.fi, niin kuittaamme liikuntasaldon kurssin maksuun, koska liikuntasaldomaksu ei kirjaudu varausjärjestelmäämme automaattisesti.

Liikuntaseteleillä maksu kurssipaikalla.


Seuraavat alkeisjatko- ja jatkotasojen kurssit

Huom. Kurssiluettelossa voi olla useampia erimittaisia kursseja, joten kannattaa selata näkymää alaspäin, jotta näet kaikki vaihtoehtot.

Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Peruutukset viimeistään 5 päivää ennen kurssin alkua. Peruuttamattomat ilmoittautumiset laskutetaan hinnaston mukaisesti.