Astangan alkeiskurssi maanantai-iltaisin 4x

Aloituskurssi maanantaisin 4x klo 18:45-19:45
Kurssipaikka: Annankatu 29B sisäpiha.
Kenelle sopii: Astangajooga sopii kaikille liikunnallisesta joogasta kiinnostuneille.

Kurssi koostuu neljästä peräkkäisestä viikkoharjoituksesta, joissa tutustumme astangajoogan alkeisharjoittelun perusteisiin yksityiskohtaisesti. Kurssilla käymme läpi alkeistason harjoitussarjan, harjoittelemme astangajoogan hengitystekniikkaa ja keskittyneen läsnäolon periaatteita sekä tutustumme keskivartalon vahvistamiseen astangajoogan tapaan bandhojen eli lihaslukkojen avulla.

Kurssin jälkeen voit osallistua ohjatuille alkeistunneille. Astangajoogan erityispiirre on pyrkimys säännölliseen harjoitteluun (alkeistasoilla 1-3x ja jatkotasolla 3-6x viikossa). Harjoittelu rakentuu usein sekä joogasalilla että kotona tehtävistä harjoituksista. Säännöllinen harjoittelu tuottaa pian hyvää tekeviä ja elämänlaatua parantavia vaikutuksia. Lisätietoa sopivasta harjoittelusta saat alkeiskurssilla.

Hinta (sis. alv 10%):

  • Pelkkä kurssi (4x) 67 € / 61 € (40 krediittiä)
  • Kurssi (4x) + 5x-joogakortti normaalihinta 115 €
  • Kurssi (4x) + 5x-joogakortti ALE ryhmä 105 €
  • Kurssi (4x) + 10x-joogakortti normaalihinta 175 €
  • Kurssi (4x) + 10x-joogakortti ALE ryhmä 155 €

Taina Sandelin

Ensimmäinen kosketus joogaan tuli minulle hathajoogasta. Meni lähes 10 vuotta, kunnes aloitin astangan vuonna -98. Vuonna 2000 aloitin avustamisen mysoretunneilla sekä omien, aluksi ohjattujen tuntien pitämisen 2001. Kävin Intian Mysoressa Pattabhi Joisin, myöhemmin Sharath Joisin opetuksessa. Vuonna 2010 osallistuin Sharathin järjestämään astangajoogan opettajakoulutukseen.

Minulle tärkeä oivallus astangajoogassa on ollut se, että oleellista ei ole harjoituksen pituus - vaan sen säännöllisyys. Säännöllinen harjoitus on ollut se elementti, joka on auttanut minua eniten - ei pelkästään joogaharjoituksessa - vaan myös sen ulkopuolisessa maailmassa. Joogan avulla olen kokenut, että me olemme kaikki yhtä. Olisipa hienoa, jos yhä useampi ihminen joogaisi ja kokisi itsensä yhdeksi toisten kanssa eikä irralliseksi.
Om Shanti, shanti, shanti.