Astanga easy

Astanga easy on helpotettu ja kevennetty versio perinteisestä astangajoogasta. Siinä tutustumme lempeällä otteella astangajoogaan: käymme läpi alkeistason helpon harjoitussarjan, harjoittelemme astangajoogan hengitystekniikkaa ja keskittymisharjoitteita sekä tutustumme keskivartalon vahvistamiseen astangajoogan tapaan bandhojen eli lihaslukkojen avulla. Astangajoogan asennoista opastetaan helpotettuja vaihtoehtoja, jotka Astanga easyssä tehdään rauhallisen syvähengityksen tahdissa. Astanga easyn vaikutus on astangajoogan tapaan kehoa ryhdistävä ja vahvistava. Ja mikä parasta, joogaharjoitus purkaa myös stressivaikutuksia ja parantaa siten omaa hyvinvointia ja jaksamista arjen haasteissa.

Easy on erinomainen kevyesti liikunnallinen joogaharjoitus, joka sopii kehonhuollon aloittamiseen hyvin jäykille tai vähemmän liikkuneille ikään, kokoon tai lähtökuntoon katsomatta. Restoratiivisuutensa puolesta Astanga easy sopii sekä aloittelijoille että aiemmin jooganneille varsinkin pitemmän tauon jälkeen. Easyn kurssijakson jälkeen voit jatkaa harjoituksia turvallisesti astangajoogan alkeet 1 tason tunneilla.

Huom. Kurssiluettelossa voi olla useampia erimittaisia kursseja, joten kannattaa selata näkymää alaspäin, jotta näet kaikki vaihtoehtot.

Usein kysyttyä aiheesta Astangajooga

Voinko harjoitella astangajoogaa muiden lajien ohella?

Astangajooga soveltuu erinomaisesti harjoiteltavaksi jonkin toisen lajin rinnalla. Joogan lihaskuntoa, liikkuvuutta, notkeutta, hengityksen hallintaa ja keskittymistä parantavat vaikutukset edistävät kehittymistä myös muissa lajeissa. Lisäksi joogan avulla voidaan välttää lihaskramppeja- ja kipuja, sillä iso osa liikuntavammoista johtuu lihasjäykkyydestä ja puutteellisesta kehotietoisuudesta. Liikunnallisesti astangajooga on erittäin monipuolista.

Mitä on jooga?

Jooga on tuhansien vuosien aikana kehittynyt harjoitusmuoto, joka kehittää kehoa ja mieltä. Joogassa ihmiskehon terveydelle hyödylliset liikkeet ja asennot yhdistyvät hengityksen ja mielen harjoittamiseen. Joogan juuret ovat syvällä tuhansia vuosia vanhoissa intialaisissa opetuksissa. Jooga ei ole kuitenkaan pysähtynyt ja vain tietyille tai tietyllä aikakautena eläneille ihmisille suunnattu harjoitus. Se on kaikille tarkoitettu elinvoimainen traditio, joka vastaa eri aikakausien ja niillä elävien ihmisten tarpeisiin.

Eri joogasuuntauksia on syntynyt vuosituhansien kuluessa useita, mutta niillä kaikilla on sama päämäärä: kehon ja mielen tasapaino suhteessa toisiinsa ja ympäröivään todellisuuteen. Sana jooga tarkoittaa yhdistymistä tai yhteenliittymistä. Länsimaisessa kielenkäytössä sanalla viitataan yleisesti asanoihin eli fyysisiin jooga-asentoihin. Joogan teoreettiseksi perustaksi usein katsotun, Patanjalin vuonna 200 eaa kirjaaman ja systematisoiman lähestymistavan mukaan jooga sisältää kaikkiaan kahdeksan tasoa ihmisen moraalisen, fyysisen, mentaalisen ja henkisen puolen kehittämiseen.