Astanga easy
Astanga easy on helpotettu ja kevennetty versio liikunnallisesta astangajoogasta. Mikäli et ole viime aikoina juurikaan liikkunut tai olosi tuntuu hyvin jähmeältä/kankealta tai sinulla on nivelvaivoja/selkäsärkyä, suosittelemme helpotettua astangaa liikunnallisen joogan aloittamiseen. Suosittelemme easyä myös raskaudesta ja synnytyksestä palauitumiseen (voit aloittaa 3kk synnytyksestä).
Kenelle sopii
Easy on erinomainen kevyesti liikunnallinen joogaharjoitus, joka sopii kehonhuollon aloittamiseen hyvin jäykille tai vähemmän liikkuneille ikään, kokoon tai lähtökuntoon katsomatta. Restoratiivisuutensa puolesta Astanga easy sopii sekä aloittelijoille että aiemmin jooganneille varsinkin pitemmän tauon jälkeen.
Kurssin sisältö
Kurssilla tutustumme lempeällä otteella astangajoogaan: käymme läpi alkeistason helpon harjoitussarjan, harjoittelemme astangajoogan hengitystekniikkaa ja keskittymisharjoitteita sekä tutustumme keskivartalon vahvistamiseen astangajoogan tapaan bandhojen eli lihaslukkojen avulla. Astangajoogan asennoista opastetaan helpotettuja vaihtoehtoja, jotka Astanga easyssä tehdään rauhallisen syvähengityksen tahdissa. Astanga easyn vaikutus on astangajoogan tapaan kehoa ryhdistävä ja vahvistava. Ja mikä parasta, joogaharjoitus purkaa myös stressivaikutuksia ja parantaa siten omaa hyvinvointia ja jaksamista arjen haasteissa.
Valmistautuminen
Ota mukaan mukavat vaatteet, joissa on hyvä liikkua, sekä jotain lämmintä esim. villasukat loppurentoutusta varten. Joogakoululta voit halutessasi lainata tarvittavia välineitä, kuten bolsterin tai joogatiiliä sekä joogamaton tai viltin. Voit myös tuoda oman joogamaton mukanasi.
Kurssin jälkeen
Astanga easyn -kurssijakson jälkeen voit jatkaa harjoituksia turvallisesti astanga alkeet 1 easy -tason tunneilla, tai voit osallistua Astanga easy jatkokurssille. Astanga easy-jatkokurssi valmistaa edelleen harjoittelmaan alkeet 1-tason tunneilla.
Ilmoittautumis- ja maksuohjeet
Ongelmia ilmoittautumisessa? Tarkista ohjeet alla tai lähetä ilmoittautuminen kurssilomakkeella.
Voit ostaa kurssikortin ensin alla olevasta hinnastosta ja ilmoittautua sen jälkeen kurssille. Kun ilmoittaudut kurssille, avautuu kurssin ilmoittautumisikkuna, jossa näet oman kurssi- tai krediittikorttisi kohdassa My passes: klikkaamalla kyseistä korttia vahvistat kurssille ilmoittautumisen.
Vaihtoehtoisesti voit ostaa kurssikortin suoraan ilmoittautumisen yhteydessä; katso alta ohje miten kurssikortin osto tapahtuu varaamisen yhteydessä.
Kurssin sisäänkirjautumisen nopeuttamiseksi joogasalilla suosittelemme maksamaan kurssin ilmoittautumisen yhteydessä etukäteen korttimaksuna.
Mikäli sinulla on käytettävissä liikuntaetuja, katso ohjeista alla miten voit maksaa kurssin liikuntaeduilla.
Voit maksaa kurssin myös pankkisiirtona omasta verkkopankistasi: näet kurssin kuitista (Invoice) Joogakoulun maksutilin tiedot. Pankkisiirto ei kuittaa kurssin maksua automaattisesti vaan lähetä maksusta kuitti/kuva sähköpostitse osoitteeseen info@astanga.fi niin kuittaamme kurssin maksetuksi.
Kurssi-ilmoittautumisen vaiheet
- Perusta ensimmäiseksi oma tili varausjärjestelmään. Suosittelemme lataamaan appin Helsingin Astanga Joogakoulu. Appissa ja astangajooga.fi sivustolla käytetään samaa varaustunnusta. Muista kirjatua appiin (Log in) Member-roolissa. Kurssivarausten hallinnointi ja tuntien peruminen on helpointa appin kautta.
- Varaa itsellesi kurssikortti tai paketti. Se tapahtuu joogakoulun verkkokaupassa joko nettisivujen tai appin kautta. Voit maksaa kurssin heti tai myöhemmin. Katso lisätietoja alta kurssikortin ostamisesta sekä maksusta liikuntaeduilla.
- Ilmoittaudu kurssille painikkeella Book. Mikäli sinulla on kurssikortti, se näkyy kohdassa My passes, vahvista ilmoittautuminen kyseisellä kurssipassilla. Mikäli sinulla ei vielä ole kurssipassia, voit valita sen tässä vaiheessa valikosta Kurssikortit.
Aplikaatio tekee ilmoittautumisesta ja varausjärjestelmän käytöstä helpompaa
Lataa puhelimeen tai tablettiin iStoresta tai Google Playsta appi Helsingin Astanga Joogakoulu. Appissa ja astangajooga.fi sivustolla käytetään samaa varaustunnusta. Muista kirjatua appiin (Log in) Member-roolissa. Appi on nopeampi käyttää kuin selaimen kautta.
Appin avulla on kätevää varata kursseja (Workshops ylävalikossa) sekä tunteja (appin Schedule-valikko) ja tarvittaessa perua tuntivarauksia (My Bookings).
- Jos et ole aiemmin käyttänyt meidän Bsport-pohjaista varausjärjestelmää, tee appissa Sign up ja sitten ennen ensimmäistä kirjautumista tilillesi (Login) salasanan palautus (Forgot password), jotta voit asettaa oman salasanan.
- Kirjaudu appiin (Login) Member-roolissa (Teacher näkymä näyttää tyhjää).
- Appin etusivulle avautuva Workshops näkymä on kurssivalikko, josta voit katsoa tietyn kurssin esittelyn, ja esittelyn lopussa näkyvät tulevat kurssiajankohdat, joista voit valita itsellesi sopivan kurssin.
- Muista perua tunnin tai kurssikerran varaus ajoissa (viimeistään 2h ennen tunnin alkua), jotta varauksen krediitit palautuvat tilillesi toisen tunnin varaamista varten.
- Oman joogakortin voimassaolon voi tarkistaa kohdassa Studio / My passes.
- Studio-osiossa voi myös ostaa uusia joogakortteja.
Kurssikortin osto kurssin varaamisen yhteydessä
Mikäli sinulla ei ole vielä voimassaolevaa kurssilippua, voit ostaa sen ilmoittautumisen yhteydessä seuraavasti:
klikkaa auki hinnastovalikosta kohta ”Kurssikortit”, niin näet tälle kurssille soveltuvat kurssipaketit ja niiden hinnat.
Vinkki: klikkaa kurssikorttien alla olevaa linkkitekstiä ”See more” nähdäksesi kaikki hintavaihtoehdot. Valitse haluamasi paketti ja jatka ilmoittautumisen vahvistukseen klikkaamalla painiketta ”Book”.
Huom: valitse omaa hintaryhmääsi vastaava kurssikortti.
Tärkeää: aseta oikea hintaryhmätieto varaustilillesi
Jos teet kurssilipun oston tai kurssille ilmoittautumisen yhteydessä itsellesi käyttäjätunnuksen, muista valita itsellesi oikea hintaryhmätieto: normaalihinta tai yksi alennusryhmistä (alennushinta todistusta vastaan, ota todistus mukaan kurssille)
- alle 18-vuotiaille
- opiskelijoille
- äitiys- tai hoitovapaalla oleville
- työttömille
- eläkeläisille
- varus- ja siviilipalvelumiehille
- HUS:n työntekijöille
- Näyttelijäliiton jäsenille
Vinkki: Voit ladata todistuksen alennusryhmästä tai opiskelijakortin esim. jpg-kuvana oman joogatilisi tietoihin.
Kurssin maksaminen liikuntaeduilla
Jos sinulla on käytettävissä liikuntaetuja Smartum, Virike, ePassi, EazyBreak, Edenred (liikuntaseteleitä, -maksukortti tai -sovellus), voit valita maksutavaksi maksu paikan päällä (Pay later / On-Site Payment).
Voit suorittaa liikuntaetu -aplikaatiolla kurssimaksun tai sen osan Helsingin Astanga Joogakoululle (halauamasi vapaamuotoinen summa). Lähetä sen jälkeen maksusta kuitti sähköpostitse info@astanga.fi, niin kuittaamme liikuntasaldon kurssin maksuun, koska liikuntasaldomaksu ei kirjaudu varausjärjestelmäämme automaattisesti.
Liikuntaseteleillä maksu kurssipaikalla.
Kurssihinnasto (sis. alv 10%)
Perushinta | Alennusryhmille | |
---|---|---|
Kurssi 8x60min (80 krediittiä) | 112 € OSTA | 102 € OSTA |
ALE-hintaryhmään oikeutetut todistusta vastaan (näytetään kurssilla): alle 18-vuotiaat, opiskelijat, vanhempain- tai hoitovapaalla olevat, työttömät, eläkeläiset, varus- tai siviilipalvelusta suorittavat. |
Seuraavat astanga easy -kurssit
Kurssiluettelossa voi olla useampia erimittaisia kursseja, joten kannattaa selata näkymää alaspäin, jotta näet kaikki vaihtoehtot.
Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Peruutukset viimeistään 5 päivää ennen kurssin alkua. Peruuttamattomat ilmoittautumiset laskutetaan hinnaston mukaisesti.
Usein kysyttyä aiheesta Astangajooga
Voinko harjoitella astangajoogaa muiden lajien ohella?
Astangajooga soveltuu erinomaisesti harjoiteltavaksi jonkin toisen lajin rinnalla. Joogan lihaskuntoa, liikkuvuutta, notkeutta, hengityksen hallintaa ja keskittymistä parantavat vaikutukset edistävät kehittymistä myös muissa lajeissa. Lisäksi joogan avulla voidaan välttää lihaskramppeja- ja kipuja, sillä iso osa liikuntavammoista johtuu lihasjäykkyydestä ja puutteellisesta kehotietoisuudesta. Liikunnallisesti astangajooga on erittäin monipuolista.
Mitä on jooga?
Jooga on tuhansien vuosien aikana kehittynyt harjoitusmuoto, joka kehittää kehoa ja mieltä. Joogassa ihmiskehon terveydelle hyödylliset liikkeet ja asennot yhdistyvät hengityksen ja mielen harjoittamiseen. Joogan juuret ovat syvällä tuhansia vuosia vanhoissa intialaisissa opetuksissa. Jooga ei ole kuitenkaan pysähtynyt ja vain tietyille tai tietyllä aikakautena eläneille ihmisille suunnattu harjoitus. Se on kaikille tarkoitettu elinvoimainen traditio, joka vastaa eri aikakausien ja niillä elävien ihmisten tarpeisiin.
Eri joogasuuntauksia on syntynyt vuosituhansien kuluessa useita, mutta niillä kaikilla on sama päämäärä: kehon ja mielen tasapaino suhteessa toisiinsa ja ympäröivään todellisuuteen. Sana jooga tarkoittaa yhdistymistä tai yhteenliittymistä. Länsimaisessa kielenkäytössä sanalla viitataan yleisesti asanoihin eli fyysisiin jooga-asentoihin. Joogan teoreettiseksi perustaksi usein katsotun, Patanjalin vuonna 200 eaa kirjaaman ja systematisoiman lähestymistavan mukaan jooga sisältää kaikkiaan kahdeksan tasoa ihmisen moraalisen, fyysisen, mentaalisen ja henkisen puolen kehittämiseen.