Yinjooga

Yinjooga on kehoa ja mieltä syvästi rentouttavaa, meditatiivista joogaa. Tunnilla tehdään pitkäkestoisia asentoja makuulla tai istuen. Tunti sopii sekä uusille aloittelijoille että aiemmin jooganneille. Harjoitus lisää muun muassa sidekudosten, nivelsiteiden ja nivelkudosten aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Tunnilla on mahdollisuus kääntää katse sisäänpäin ja hellittää sekä rentoutua syvästi. Palauttava yinjooga on erinomaista vastapainoa dynaamisille joogalajeille sekä muulle liikunnalle.

Miten yinjoogassa harjoitellaan

Yinjoogan harjoitus koostuu pääosin hyvin hitaista, rauhallisista ja staattisista asennoista, mutta myös lempeästä hengitystä seuraavasta, meditatiivisesta liikeestä. Lisäksi tunneilla hyödynnetään erilaisia meditaatio- ja rentoutustekniikoita, mikä lisää hyväksyvää, tietoista tapaa tutustua oman kehon ja mielen tuntemuksiin. Yinjoogassa lihakset pyritään pitämään mahdollisimman rentoina ja kehoa tuetaan apuvälineillä kuten tyynyillä, huovilla, joogavöillä ja palikoilla. Tuetussa asennossa viivytään useita minuutteja lempeästi hengittäen.

Yinjoogan vaikutuksia

Yinjooga on rauhallinen joogamuoto, joka keskittyy syvempien kudosten, kuten sidekudosten ja nivelsiteiden, venyttämiseen ja vahvistamiseen. Sen vaikutuksia ovat:

  1. Liikkuvuuden ja joustavuuden lisääntyminen: Yinjooga venyttää ja pitää asennot pitkiä aikoja, mikä auttaa lisäämään liikkuvuutta erityisesti lantion, lonkan, selkärangan ja olkapäiden alueilla.
  2. Rauhoittava vaikutus mielenterveyteen: Yinjoogan meditatiivinen luonne auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta, edistäen samalla mielenrauhaa ja keskittymiskykyä.
  3. Energian virtauksen parantuminen: Yinjoogan uskotaan vaikuttavan kehon energiakanaviin, parantaen qi:n (elämänenergia) virtausta ja auttaen poistamaan energiablokkeja.
  4. Syvärentoutus: Pitkäkestoiset asennot ja rauhallinen hengitys auttavat kehoa ja mieltä rentoutumaan syvällisesti.
  5. Emotionaalinen tasapaino: Yinjoogan katsotaan auttavan käsittelemään ja vapauttamaan tukahdutettuja tunteita ja emotionaalisia jännitteitä.
  6. Itsetietoisuuden ja -tuntemuksen lisääntyminen: Yinjooga auttaa kehittämään tietoisuutta kehon tuntemuksista ja omista ajatuksista.
  7. Palautuminen ja vammojen ennaltaehkäisy: Sopii hyvin toipumiseen ja vammojen ennaltaehkäisyyn, sillä se vahvistaa kehon syviä kudoksia.
  8. Kehon ja mielen yhteyden vahvistuminen: Harjoitus auttaa tunnistamaan ja ymmärtämään kehon ja mielen välistä yhteyttä.

Muista, että yksilölliset kokemukset voivat vaihdella, ja on aina suositeltavaa konsultoida terveydenhuollon ammattilaista ennen uuden harjoitusohjelman aloittamista, varsinkin jos sinulla on terveydellisiä huolenaiheita.

Kenelle sopii

  1. Aloittelijat: Yinjooga on hyvä vaihtoehto aloittelijoille, koska se keskittyy rauhallisiin ja pitkäkestoisiin asentoihin. Se ei vaadi aiempaa kokemusta joogasta.
  2. Ihmiset, jotka etsivät stressinlievitystä: Yinjooga auttaa rentoutumaan ja vähentämään stressiä, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan kiireisille ihmisille tai niille, jotka kamppailevat ahdistuksen kanssa.
  3. Toimistotyöntekijät ja istumatyötä tekevät: Pitkäaikainen istuminen voi johtaa jännityksiin ja jäykkyyteen erityisesti lantion ja alaselän alueella. Yinjooga auttaa venyttämään ja rentouttamaan näitä alueita.
  4. Aktiiviset urheilijat: Yinjooga voi toimia palauttavana harjoituksena aktiivisille urheilijoille, auttaen venyttämään ja rentouttamaan lihaksia sekä edistäen liikkuvuutta.
  5. Seniorit: Ikääntyessä liikkuvuus ja joustavuus voivat heikentyä. Yinjooga voi auttaa ylläpitämään ja parantamaan näitä ominaisuuksia lempeällä ja hallitulla tavalla.
  6. Kroonisista kivuista kärsivät: Yinjooga voi auttaa lievittämään kroonisen kivun oireita, koska se keskittyy syvien kudosten venyttämiseen ja rentouttamiseen.
  7. Henkilöt, jotka kaipaavat henkistä tasapainoa: Yinjooga tukee mielen ja kehon yhteyttä ja voi auttaa löytämään henkistä selkeyttä ja tasapainoa.
  8. Joogaopettajat ja kokeneet harjoittajat: Kokeneillekin joogaajille yinjooga tarjoaa syvemmän tason tutkiskelulle ja kehon sekä mielen yhteydelle.

On tärkeää muistaa, että yinjooga voi olla fyysisesti ja emotionaalisesti haastavaa, ja se ei välttämättä sovi kaikille. Esimerkiksi ihmisille, joilla on tietyntyyppisiä vammoja tai terveysongelmia, yinjoogan harjoittaminen voi vaatia erityistä varovaisuutta tai lääkärin suositusta. Lisäksi on hyvä kuunnella omaa kehoa ja soveltaa harjoituksia sen mukaisesti.

Valmistautuminen tunneille

Ota mukaan mukavat vaatteet, joissa on hyvä liikkua, sekä jotain lämmintä esim. villasukat loppurentoutusta varten. Joogakoululta voit halutessasi lainata tarvittavia välineitä, kuten bolsterin tai tiilen sekä jumppamaton tai viltin. Voit myös tuoda oman jumppamaton mukanasi.

Kurssijaksojen kesto on pääsääntöisesti kahdeksan viikkoa, harjoitus kerran viikossa. Suosittelemme osallistumista koko kurssijaksolle, jolloin saat parhaat vaikutukset. Halutessasi voit osallistua kahdellekin tunnille viikossa, jolloin suosittelemme ostamaan esim. 10x sarjakortin eli 100 krediitin paketin ja ilmoittautumaan tunneille viikkoaikataulun kautta

Tervetuloa kurssille tai tunnille!

Monipuolinen kurssi- ja tuntivalikoima:

  • astangajoogaa aloittelijoista jatkotasoon ja mysoreharjoitteluun;
  • leppoisampi astanga easy
  • hoitava joogaterapia
  • restoratiivinen yinjoogaa
  • kehonhuoltoon painottuneet pilates, raskausajan jooga, äiti-vauva jooga ja postpartum.

Kurssien pituudet vaihtelevat kahden-kolmen tunnin intensiivikursseista neljästä kahdeksanviikkoisiin kurssijaksoihin. Osalle kursseista ja tunneista voi osallistua etänä Zoomin kautta.

Videokurssit tulevat saataville uudessa Yogaline-palvelussamme 2025 alussa.

Kurssien hinnat näkyvät kurssiesittelyissä krediitteinä, ja krediittipakettien hinnat löytyvät valikosta hinnastosivulta.

Anytimekorteilla saat 50% alennuksen erikoisohjelmien ja kurssien tunneista (10 ja 15 krediitin tunnit) promokoodilla ”anytime50”.

Katso kausitarjoukset valikon tarjoukset -sivulta (TULOSSA!)

Alennetut hinnat opiskelijoille, eläkeläisille, HUS -henkilökunnalle, vanhempain vapaalla oleville, näyttelijöille ja työttömille todistusta vastaan (tarkistetaan tunneilla ja kursseilla).

Liikuntaetu käy maksutapana joogaalilla; varaa kurssi maksutapana ”Maksu myöhemmin tunnin yhteydessä”.

Yleisohjeet ja alennukset aktiiviharrastajille

Voit ilmoittautua kursseille kurssilomakkeella tai omatoimisesti varausjärjestelmän kautta klikkaamalla sopivan kurssin BOOK-linkkiä, katso ohjeet alla.

Kurssijakson yksittäisille tunneille voi osallistua kertalipuilla, anytimekortilla, tai omalla krediittisaldolla.

Anytimekortilla saat 50% alennuksen useimpien kurssien lipuista (10 ja 15 krediitin tunnit) promokoodilla ”anytime50”.

Kursseissa voi olla useampia erimittaisia kurssijaksoja eri viikonpäivinä ja eri saleilla, joten kannattaa katsoa alla oleva tulevien kurssien listaus tarkasti. Selaa kurssilistausta alaspäin, jotta näet kaikki erilaiset kurssivaihtoehtot.

Ilmoittautuminen varausjärjestelmässä

  1. Perusta ensimmäiseksi oma tili varausjärjestelmään. Astangajooga.fi sivustolla käytetään samaa varaustunnusta kuin aiemmissa varausjärjestelmissämme (MindBody, Bsport).
  2.  Varaa itsellesi kurssille sopiva krediittipaketti hinnastosivulta.
    Voit maksaa kurssin heti verkossa maksukortilla, tai kurssin alkaessa opettajalle. Katso lisätietoja alta kurssikortin ostamisesta sekä maksusta liikuntaeduilla.Kurssin sisäänkirjautumisen nopeuttamiseksi joogasalilla suosittelemme maksamaan kurssin ilmoittautumisen yhteydessä etukäteen.
  3. Ilmoittaudu kurssille joko täyttämällä ilmoittautumislomake tai klikkaamalla kurssin Book-linkkiä.
  4. Mikäli ilmoittaudut varausjärjestelmässä ja olet jo ostanut tai varannut krediittipaketin, niin krediitit näkyvät omassa krediittisaldossasi.

Krediittien osto kurssin varaamisen yhteydessä

Mikäli sinulla ei ole vielä voimassaolevaa krediittisaldoa, voit ostaa krediittejä hinnasto-sivulta ennen kurssille ilmoittautumista.

Palaa sitten kurssille ilmoittautumiseen.

Huom: valitse omaa hintaryhmääsi vastaava krediittipaketti. Alennukseen oikeutettu todistus tarkistetaan kurssille tultaessa.

Alennushintaan oikeutetut

Kun ostat krediittejä, anytimekortin tai kertalipun, muista valita oikea hintaryhmä: normaalihinta tai alennusryhmä (alennushinnan saa todistusta vastaan, ota todistus mukaan kurssille)

  • alle 18-vuotiaille
  • opiskelijoille
  • äitiys- tai hoitovapaalla oleville
  • työttömille
  • eläkeläisille
  • varus- ja siviilipalvelumiehille
  • HUS:n työntekijöille
  • Näyttelijäliiton jäsenille

Kurssin maksaminen liikuntaeduilla

Jos sinulla on käytettävissä liikuntaetuja Smartum, Virike, ePassi, EazyBreak, Edenred (liikuntaseteleitä, -maksukortti tai -sovellus), voit valita maksutavaksi maksu paikan päällä (On-Site Payment).

Voit suorittaa liikuntaetu -aplikaatiolla kurssimaksun tai sen osan Helsingin Astanga Joogakoululle (halauamasi vapaamuotoinen summa) ja näytä kuitti opettajalle, joka kirjaa maksun.

HUOM: Liikuntaetujen maksut eivät kirjaudu varausjärjestelmäämme automaattisesti.

Liikuntaseteleillä voi myös maksaa kursseja tai krediittipaketteja opettajalle tuntien tai  kurssien yhteydessä.

Osallistuminen etänä

Monilla kursseilla on mahdollisuus osallistua myös etänä (ei kuitenkaan aivan kaikissa). Tarkista siis ensin, onko kurssilla etämahdollisuutta. Mikäli on, toimi seuraavasti:

1. Osta sopiva krediittipaketti.

2. Varaa haluamasi online-tunnit aikataulustamme https://astangajooga.fi/aikataulut/online/ (etätunnit erottuvat aikataulussa nimellä ”Online”). Kun olet ilmoittautunut online-tunneille saat sähköpostiisi linkin tunnille osallistumiseen Zoomissa.

HUOM: mikäli olet ilmoittautunut lähipetukseen ja haluat korvata jonkin tunneista, niin peru lähiopetustunti kaksi tuntia ennen tunnin alkua, ja varaa sen sijaan etätunti. Joissakin tapauksissa kurssin tunti tulisi perua jo vuorokautta aiemmin.
Mikäli et voi perua itse tuntia, pyydä peruutus joogakoulun toimistolta: kiireellisissä muutoksissa soita tai lähetä whatsapp-viesti joogakoulun päivystykseen puh. 050 3312993

Pyydä lähitunnin peruutus viimeistään 2h ennen tunnin alkua mutta mieluiten jo edellisenä päivänä, jotta lähitunti ehditään vaihtaa etätunniksi. 

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Koko kurssin peruutukset pääsääntöisesti viimeistään 5 päivää ennen kurssijakson alkua. Sairastuessa kurssille osallistuminen voidaan siirtää eteenpäin, tai yksittäisten tuntien korvaamisen voi sopia toimiston kautta info@astanga.fi. Peruuttamattomat ilmoittautumiset laskutetaan kurssin hinnaston mukaisesti.

Yinjoogan kurssit

120 Yinjooga

22.12.2024 - 22.12.2024

Pitkällä yinjoogan tunnilla tehdään koko kehon kattava harjoitus, joka aktivoi lepohermoston toimintaan niin, että kehon ja mielen syvä rentoutuminen on mahdollista. Yinjooga on kehoa ja mieltä syvästi rentouttavaa, meditatiivista joogaa: tunneilla tehdään pitkäkestoisia asentoja makuulla tai istuen. Lihakset pyritään pitämään mahdollisimman rentoina ja kehoa tuetaan tarvittaessa apuvälineillä kuten tyynyillä, huovilla, joogavöillä ja palikoilla. Tuetussa asennossa viivytään useita minuutteja lempeästi hengittäen. Yinjoogaharjoituksen hyödyt: Harjoitus rauhoittaa elimistöä ja mieltä, ja toimii vastapainona aktiivisille, lihastyöhön keskittyville harjoituksille. Harjoitus lisää sidekudosten, nivelsiteiden ja nivelkudosten aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Tunnilla on mahdollisuus kääntää katse sisäänpäin ja hellittää sekä rentoutua syvästi. Yinjooga on myös erinomaista vastapainoa dynaamisille joogalajeille sekä muulle liikunnalle. Kenelle yinjooga sopii? Kaiken ikäisille ja -kuntoisille liikkujille aina aloittelijoista edistyneempiin harjoittelijoihin, jotka haluavat luoda kehoon liikkuvuutta. Aiempaa joogakokemusta ei tarvita, sillä harjoitus muokkautuu jokaiselle sopivaksi, eli kehoa voidaan tukea tai asennosta voidaan tehdä variaatio.
Read More

Yinjooga

13.01.2025 - 03.03.2025

Tämä on avoin yinjoogan kurssijakso, joka sopii kaiken tasoisille, ja johon voi osallistua kurssin jo alettuakin. Yinjooga on kehoa ja mieltä syvästi rentouttavaa, meditatiivista joogaa: tunneilla tehdään pitkäkestoisia asentoja makuulla tai istuen. Lihakset pyritään pitämään mahdollisimman rentoina ja kehoa tuetaan tarvittaessa apuvälineillä kuten tyynyillä, huovilla, joogavöillä ja palikoilla. Tuetussa asennossa viivytään useita minuutteja lempeästi hengittäen. Yinjoogaharjoitus lisää muun muassa sidekudosten, nivelsiteiden ja nivelkudosten aineenvaihduntaa, liikkuvuutta ja energiansaantia. Tunneilla on mahdollisuus kääntää katse sisäänpäin ja hellittää sekä rentoutua syvästi. Yinjooga on myös erinomaista vastapainoa dynaamisille joogalajeille sekä muulle liikunnalle. Lämpimästi tervetuloa! Kenelle yinjooga sopii? Kaiken ikäisille ja -kuntoisille liikkujille aina aloittelijoista edistyneempiin harjoittelijoihin, jotka haluavat luoda kehoon liikkuvuutta. Aiempaa joogakokemusta ei tarvita, sillä harjoitus muokkautuu jokaiselle sopivaksi, eli kehoa voidaan tukea tai asennosta voidaan tehdä variaatio. Tunnin sisältö: Yinjoogatunnilla tehdään rauhallisia, pitkään kestäviä asanoita, jotka keskittyvät erityisesti kehon alaosan alueisiin, kuten lantioon, lonkkiin, alaselkään ja jalkoihin. Harjoituksissa käytetään erilaisia apuvälineitä, kuten tyynyjä, joogablokkeja, vöitä, seinää ja bolsteria, jotta keho voi rentoutua mahdollisimman hyvin. Asennoissa viivytään useita minuutteja, mikä mahdollistaa syvän rentoutumisen ja sidekudosten aineenvaihdunnan tehostumisen. Tunnilla voidaan keskittyä eri teemoihin, kuten esimerkiksi lantion seutuun, jalkoihin tai selkärankaan. Huomioitavaa: Yinjooga sopii kaikille, jotka kaipaavat rauhallista ja palauttavaa joogaharjoitusta. Tunnilla käytettävien apuvälineiden avulla harjoituksen voi mukauttaa oman kehon juuri sen hetkisiin tarpeisiin. Hyödyt: Yinjoogan hyödyt ovat moninaiset: se lisää syvien sidekudosten, nivelten ja nivelsiteiden aineenvaihduntaa, auttaa säilyttämään niiden joustavuutta ja liikkuvuutta, ja parantaa tietoisen läsnäolon kokemusta. Harjoitus rauhoittaa elimistöä ja mieltä, ja toimii vastapainona aktiivisille, lihastyöhön keskittyville harjoituksille.
Read More