Astangajooga

Astangajoogaa on liikunnallista joogaa, joka kehittää harjoittajaansa paitsi fyysisesti myös keskittymiskyvyn ja tietoisen läsnäolon alueilla. Astangan joogan asentosarjat harjoittavat kehon jäntevyyttä ja lihaskuntoa sekä liikkuvuutta. Monipuoliset asentosarjat edistävät ruoasulatuselimistön toimintaa ja tasapainottavat autonomista hermostoa. Astangajooga on monipuolinen treeni, jossa fyysisen harjoittelu yhdistyy itsetuntemuksen, keskittymisen ja läsnäolon kehittämiseen. Lue lisää astangajoogasta täällä.

Mitä astangassa harjoitellaan

Astangajooga on liikunnallinen joogan muoto, joka perustuu tiettyyn asentojen (asana) ja hengityksen (pranayama) sarjaan. Astangajoogassa asentoihin yhdistetään tietoinen hengitys, katseen kohdistaminen ja huomion keskittäminen. Astangajoogan harjoittelu kehittää kehon liikkuvuutta ja tasapainoa, aktivoi elimistöä ja verenkiertoa, ja parantaa itsetuntemusta.

Astangan harjoitus rakentuu syvähengityksesta ja jooga-asentosarjoista, jotka toimivat joogan harjoitusrunkona. Astangajoogan keskeiset osa-alueet ovat:

 1. Asanat: Astangajoogassa harjoitetaan tarkasti määriteltyä asentojen sarjaa. Sarjat jaetaan yleensä kuuteen sarjaan, jotka vaihtelevat vaikeustasoltaan. Jokainen asento valmistaa kehoa seuraavaa asentoa varten.
 2. Hengitys: Astangajoogassa korostetaan ujjayi-hengitystä, joka on rytmikäs ja lämmittävä hengitystekniikka. Se auttaa keskittymään ja ylläpitämään energian virtausta harjoituksen aikana.
 3. Bandhat: Bandhat ovat eräänlaisia ”energialukkoja” tai kehon tiettyjen osien aktivointia, jotka auttavat vahvistamaan asanoita ja ylläpitämään energian virtausta. Tyypillisiä bandhoja ovat mula bandha (juurilukko) ja uddiyana bandha (vatsalukko).
 4. Drishti: Drishti tarkoittaa katseen suuntaamista tiettyyn pisteeseen, mikä auttaa keskittymisessä ja tasapainon säilyttämisessä.
 5. Vinyasa: Astangajoogassa jokainen liike yhdistetään hengitykseen vinyasa-tyyliin, mikä tarkoittaa, että liikkeet ja hengitys ovat synkronoituja. Tämä luo dynaamisen ja virtaavan harjoituksen, joka lämmittää ja vahvistaa kehoa.
 6. Sarjojen järjestys: Astangajoogan sarjat on suunniteltu seuraamaan tiettyä järjestystä, alkaen alkulämmittelystä, siirtyen pääsarjaan ja päättyen loppuliikkeisiin.
 7. Itsenäinen harjoitus: Astangajoogassa korostetaan myös Mysore-tyylistä harjoitusta, jossa jokainen harjoittelija suorittaa sarjan omaan tahtiinsa ohjaajan valvonnassa. Tämä mahdollistaa yksilöllisen ohjauksen ja edistymisen omien kykyjen mukaan.

Hyötyjä ja vaikutuksia

Astangajoogan harjoituksista on hyötyjä ja vaikutuksia sekä fyysiselle että henkiselle terveydelle:

 1. Kehon vahvistuminen: Astangajooga sisältää monia asanoita, jotka vahvistavat ja muokkaavat kehoa, erityisesti ylävartaloa, jalkoja ja keskivartaloa.
 2. Liikkuvuus ja joustavuus kehittyvät: Säännöllinen harjoittelu auttaa parantamaan kehon joustavuutta, venyttäen ja vahvistaen lihaksia sekä parantaen nivelten liikkuvuutta.
 3. Parempaa keskittymiskykyä ja mielen selkeyttä: Astangajoogan vaativa luonne ja hengityksen ja liikkeen yhteensovittaminen auttavat parantamaan keskittymiskykyä ja mielen selkeyttä.
 4. Stressin ja ahdistuksen vähentyminen: Ujjayi-hengityksen ja meditatiivisen harjoituksen ansiosta astangajooga auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta, edistäen mielenrauhaa ja rentoutumista.
 5. Kehon ja mielen yhteyden parantuminen: Astangajooga edistää kehon ja mielen tietoista yhteyttä, mikä voi lisätä itsetuntemusta ja henkistä hyvinvointia.
 6. Fyysisen kestävyyden ja energiatason nousu: Dynaaminen ja fyysisesti haastava luonne lisää kestävyyttä ja voi nostaa yleistä energiatasoa.
 7. Painonhallinta ja aineenvaihdunnan parantuminen: Intensiivinen harjoittelu auttaa polttamaan kaloreita ja voi parantaa aineenvaihduntaa, mikä voi edistää painonhallintaa.
 8. Sydän- ja verenkiertoelimistön terveyden edistäminen: Säännöllinen astangajoogan harjoittelu voi parantaa sydämen terveyttä ja verenkiertoa kehittämällä sydän- ja verenkiertojärjestelmän toimintaa.
 9. Henkinen kehitys ja itsetietoisuus: Astangajooga ei ole vain fyysistä harjoittelua, vaan se sisältää myös henkisen ja filosofisen ulottuvuuden, joka voi edistää henkilökohtaista kasvua ja itsetietoisuutta.

On tärkeää huomioida, että astangajoogan hyödyt saavutetaan parhaiten säännöllisellä ja pitkäjänteisellä harjoittelulla. Jooga on yksilöllinen kokemus, joten hyödyt voivat vaihdella henkilöstä toiseen riippuen  fyysisestä kunnosta, terveydentilasta, harjoittelun tiheydestä ja muusta urheilusta tai liikunnasta sekä henkilökohtaisista stressivaikutuksista.

Kenelle sopii

Astangajooga on dynaaminen ja fyysisesti vaativa joogatyyli, joka sopii erityisen hyvin seuraaville:

 1. Fyysisesti aktiiviset ihmiset: Ne, jotka nauttivat fyysisesti haastavasta liikunnasta ja ovat tottuneet säännölliseen harjoitteluun, löytävät astangajoogasta erilaisen tavan kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta.
 2. Kehon ja mielen yhteyttä etsivät: Astangajooga vaatii keskittymistä ja hengityksen synkronointia liikkeiden kanssa, joten se voi auttaa ihmisiä, jotka haluavat kehittää tietoisuuttaan kehon ja mielen välisestä yhteydestä. Toistuva sarja on luonteeltaan liikemeditaatiota ja tehokas läsnöäolon harjoitus,
 3. Joogaajat, jotka etsivät säännöllistä ja johdonmukaista harjoittelua: Astangajooga noudattaa tarkkaa asanasarjaa, mikä sopii niille, jotka arvostavat johdonmukaisuutta ja selkeää rakennetta harjoittelussaan.
 4. Henkilöt, jotka haluavat kehittää voimaa ja joustavuutta: Tämä joogamuoto vahvistaa ja venyttää kehoa, joten se sopii niille, jotka haluavat parantaa fyysistä kuntoaan näillä alueilla.
 5. Stressin lievitystä ja henkistä keskittymistä hakevat: Vaikka astangajooga on fyysisesti vaativa, sen meditatiiviset elementit ja hengitystyö voivat auttaa stressinhallinnassa ja mielen tyyneyden saavuttamisessa.
 6. Kokeneet joogaajat: Ne, jotka ovat jo harjoittaneet muita joogatyylejä ja haluavat syventää harjoitustaan, saattavat löytää astangajoogasta uuden haasteen.

Vaikka astangajooga sopii monenlaisille harjoittelijoille, se voi olla vähemmän sopiva hyvin vähän liikkuneille aloittelijoille, raskaana oleville, ikääntyville tai niille, joilla on tiettyjä terveysongelmia, kuten sydänvaivoja tai vakavia lihas- ja nivelsairauksia.

Astangajoogassa on tärkeää kuunnella omaa kehoa ja edetä omaan tahtiin.

Astangajoogan aloittaminen ja edistyminen

Astangajooga aloitetaan yleensä alkeiskurssilla tai harjoittelutauon jälkeen kertauskurssilla. Kurssin jälkeen voi osallistua ohjatuille alkeistason tunneille. Alkeistasojen ohjaus on jaettu kolmeen tasoryhmään, jotka ovat alkeet 1, 2 ja 3. Jokainen edistyy harjoituksissa omaan tahtiinsa, ja seuraavan tason harjoituksia voi käydä kokeilemassa, kun tuntee haluavansa lisätä joogasarjaansa uusia harjoitteita.

Alkeistasojen tuntien jälkeen voi osallistua alkeisjatkon ja jatkotason kursseille tai tunneille.

Astangajoogassa on yksi tavoite kehittää omaa joogaa vähittäin kohti yhä omatoimisempaa harjoittelua. Sitä tukee ns. mysoreharjoitus, joka on astangajoogan perinteinen harjoittelumuoto, jossa jokainen joogaa omassa tahdissaan omaa joogasarjaansa opettajan avustaessa ja ohjeistaessa siinä yksilöllisesti.

Mysoreharjoitteluun voi tutustua pienemmässä ryhmässä alkeismysorekursseilla. 

Astangajoogan kurssit

Astangajoogassa on tarjolla seuraavia kursseja:

 • alkeiskurssi (neljän viikon jakso)
 • kertauskurssit (kolmen tunnin kurssi lauantaisin)
 • alkeisjatko I ja II kurssijaksot (8 viikkoa)
 • jatkotaso I ja II (viikonloppukurssi)
 • alkeismysore I ja II kurssijaksot (8 viikkoa)
 • intensiivikurssit 
 • kesäleirit (viikon jaksot heinäkuussa)

Seuraavat kurssit esittelyineen löydät alla olevasta kurssiluettelosta.

 • Huom. Kurssiluettelossa voi olla useampia erimittaisia kursseja, joten kannattaa selata näkymää alaspäin, jotta näet kaikki vaihtoehtot.

Astangajoogan viikkotunnit

 • alkeet johdanto
 • alkeet 1 (60 minuuttia)
 • alkeet 2 (75 minuuttia)
 • alkeet 3 (75 minuuttia)
 • alkeismysore (75-90 minuuttia)
 • mysore (90-120 minuttia)
 • omaharjoitus (90-120 minuuttia)

Astangajoogan viikkotunteja voit selata tämän sivun lopussa olevasta aikataulusta.

Online-tunnit löytyvät omasta aikataulusta päävalikon Aikataulut osion alta.

Astangajoogan aloituspaketit alkeis- ja kertauskursseihin

Kurssi ja joogakortti Perushinta Alennusryhmille
Pelkkä kurssi (3h tai 4x60min) 40 krediittiä 69 € OSTA 63 € OSTA
Kurssi (3h tai 4x60min) + sarjakortti 5x (90 krediittiä) 139 € OSTA 122 € OSTA
Alkeiskurssi (3h tai 4x60min) + sarjakortti 10x (140 krediittiä) 179 € OSTA 159 € OSTA
Lisää kurssipakettien vaihtoehtoja löytyy kurssijaksoille ilmoittautumisen yhteydestä. ALE-hintaryhmään oikeutetut todistusta vastaan (näytetään kurssilla): alle 18-vuotiaat, opiskelijat, HUS-työntekijät, vanhempain- tai hoitovapaalla olevat, työttömät, eläkeläiset, näyttelijät, varus- tai siviilipalvelusta suorittavat. 90 ja 140 krediitin paketit ovat voimassa 6kk ensimmäisestä tuntivarauksesta. Krediittipaketit käyvät kaikille 60-90 min viikkotunneille.

Tervetuloa kurssille!

Monipuolinen kurssivalikoima:

 • astangajoogaa aloittelijoista jatkotasoon ja mysoreharjoitteluun;
 • leppoisampi lempeä astanga
 • intensiivisempi voimajooga
 • hoitava joogaterapia
 • restoratiivinen yinjoogaa
 • kehonhuoltoon painottuneet pilates, raskausajan jooga, äiti-vauva jooga ja postpartum.

Kurssien pituudet vaihtelevat kahden-kolmen tunnin intensiivikursseista neljästä kahdeksanviikkoisiin kurssijaksoihin. Osalle kursseista voi osallistua etänä Zoomin kautta.

Videokurssit löytyvät Yogaline-palvelussamme.

Kurssien hinnat näkyvät kurssiesittelyissä krediitteinä, ja krediittipakettien hinnat löytyvät valikosta hinnastosivulta.

Anytimekorteilla saa 50% alennuksen erikoisohjelmien ja kurssien tunneista (10 ja 15 krediitin tunnit).

Katso kausitarjoukset valikon tarjoukset -sivulta.

Alennetut hinnat opiskelijoille, eläkeläisille, HUS -henkilökunnalle, vanhempain vapaalla oleville, näyttelijöille ja työttömille. Katso alla erillinen, miten saat alennuksen kursseista ja tunneista asettamalla varaustilillesi oikean hintaryhmän tiedon.

Liikuntaetu käy maksutapana joogsalilla; varaa kurssi maksutapana ”Pay later”/ On-site payment.

Yleisohjeet ja alennukset aktiiviharrastajille

Voit ilmoittautua kurssilomakkeella tai omatoimisesti varausjärjestelmän kautta klikkaamalla sopivan kurssin BOOK-linkkiä, katso ohjeet alla.

Tunneille voi osallistua koulun krediittikorteilla. Anytimekortilla saat 50% alennuksen useimpien kurssijaksojen drop-in lipuista (10 ja 15 krediitin tunnit) promokoodilla ”ANYTIME”.

Kursseissa voi olla useampia erimittaisia kurssijaksoja eri viikonpäivinä ja eri saleilla, joten kannattaa katsoa alla oleva tulevien kurssien listaus tarkasti. Selaa kurssilistausta alaspäin, jotta näet kaikki erilaiset kurssivaihtoehtot.

Ilmoittautuminen varausjärjestelmässä

 1. Perusta ensimmäiseksi oma tili varausjärjestelmään. Suosittelemme lataamaan appin Helsingin Astanga Joogakoulu. Appissa ja astangajooga.fi sivustolla käytetään samaa varaustunnusta.  Muista kirjatua appiin (Log in) Member-roolissa. Kurssivarausten hallinnointi ja tuntien peruminen on helpointa appin kautta.
 2.  Varaa itsellesi kurssikortti tai paketti helposti ylläolevasta hinnastosta. Voit maksaa kurssin heti (pankkikorttimaksuna) tai myöhemmin (Pay later/On-site payment, esimerkiksi liikuntaedulla). Katso lisätietoja alta kurssikortin ostamisesta sekä maksusta liikuntaeduilla. Kurssin sisäänkirjautumisen nopeuttamiseksi joogasalilla suosittelemme maksamaan kurssin ilmoittautumisen yhteydessä etukäteen maksukortilla tai liikuntaedulla etänä.
 3. Ilmoittaudu kurssille joko täyttämällä ilmoittautumislomake tai klikkaamalla sopivan kurssin Book-linkkiä.
 4. Mikäli ilmoittaudut digivarausjärjestelmässä ja olet jo valinnut kurssikortin, niin se näkyy kohdassa My passes: voit vahvistaa ilmoittautumisen kyseisellä kurssipassilla klikkaamalla ko. passia. Mikäli sinulla ei vielä ole kurssipassia, voit valita sen tässä vaiheessa myös valikosta  Kurssikortit.

Sovellus (appi) tekee ilmoittautumisesta ja varausjärjestelmän käytöstä helpompaa

Lataa puhelimeen tai tablettiin iStoresta tai Google Playsta appi Helsingin Astanga Joogakoulu. Appissa ja astangajooga.fi sivustolla käytetään samaa varaustunnusta.  Muista kirjatua appiin (Log in) Member-roolissa. Appi on nopeampi käyttää kuin selaimen kautta.

Appin avulla on kätevää varata kursseja (Workshops ylävalikossa) sekä tunteja (appin Schedule-valikko) ja tarvittaessa perua tuntivarauksia (My Bookings).

 • Jos et ole aiemmin käyttänyt meidän Bsport-pohjaista varausjärjestelmää, tee sovelluksessa Sign up ja sitten ennen ensimmäistä kirjautumista tilillesi (Login) salasanan palautus (Forgot password), jotta voit asettaa oman salasanan.
 • Kirjaudu sovelluksessa (Login) Member-roolissa (Teacher näkymä näyttää tyhjää).
 • sovelluksen etusivulle avautuva Workshops näkymä on kurssivalikko, josta voit katsoa tietyn kurssin esittelyn, ja esittelyn lopussa näkyvät tulevat kurssiajankohdat, joista voit valita itsellesi sopivan kurssin.
 • Muista perua tunnin tai kurssikerran varaus ajoissa (viimeistään 2h ennen tunnin alkua), jotta varauksen krediitit palautuvat tilillesi toisen tunnin varaamista varten.
 • Oman joogakortin voimassaolon voi tarkistaa kohdassa Studio / My passes.
 • Studio-osiossa voi myös ostaa uusia joogakortteja.

Kurssikortin osto kurssin varaamisen yhteydessä

Mikäli sinulla ei ole vielä voimassaolevaa kurssilippua, voit ostaa sen ilmoittautumisen yhteydessä seuraavasti:

klikkaa auki hinnastovalikosta kohta ”Kurssikortit”, niin näet tälle kurssille soveltuvat kurssipaketit ja niiden hinnat.

Vinkki: klikkaa kurssikorttien alla olevaa linkkitekstiä ”See more” nähdäksesi kaikki hintavaihtoehdot. Valitse haluamasi paketti ja jatka ilmoittautumisen vahvistukseen klikkaamalla painiketta ”Book”.

Huom: valitse omaa hintaryhmääsi vastaava kurssikortti.

Tärkeää: aseta oikea hintaryhmätieto varaustilillesi

Jos teet kurssilipun oston tai kurssille ilmoittautumisen yhteydessä itsellesi käyttäjätunnuksen, muista valita itsellesi oikea hintaryhmätieto: normaalihinta tai yksi alennusryhmistä (alennushinta todistusta vastaan, ota todistus mukaan kurssille)

 • alle 18-vuotiaille
 • opiskelijoille
 • äitiys- tai hoitovapaalla oleville
 • työttömille
 • eläkeläisille
 • varus- ja siviilipalvelumiehille
 • HUS:n työntekijöille
 • Näyttelijäliiton jäsenille

Vinkki: Voit ladata todistuksen alennusryhmästä tai opiskelijakortin esim. jpg-kuvana oman joogatilisi tietoihin.

Kurssin maksaminen liikuntaeduilla tai tilisiirtona

Jos sinulla on käytettävissä liikuntaetuja Smartum, Virike, ePassi, EazyBreak, Edenred (liikuntaseteleitä, -maksukortti tai -sovellus), voit valita maksutavaksi maksu paikan päällä (Pay later / On-Site Payment).

Voit suorittaa liikuntaetu -aplikaatiolla kurssimaksun tai sen osan Helsingin Astanga Joogakoululle (halauamasi vapaamuotoinen summa). Lähetä sen jälkeen maksusta kuitti sähköpostitse info@astanga.fi, niin kuittaamme liikuntasaldon kurssin maksuun, koska liikuntasaldomaksu ei kirjaudu varausjärjestelmäämme automaattisesti.

Voit maksaa kurssin myös pankkisiirtona omasta verkkopankistasi: näet kurssin kuitista (Invoice) Joogakoulun maksutilin tiedot.

HUOM: Liikuntaetu tai pankkisiirto ei siirry kirjanpitoon automaattisesti kuten korttimaksu, joten lähetä liikuntaetu- tai pankkisiirtomaksusta kuitti/kuva sähköpostitse osoitteeseen info@astanga.fi niin kuittaamme kurssin maksetuksi.

Liikuntaseteleillä maksu kurssipaikalla.

Osallistuminen etänä

Monilla kursseilla on mahdollisuus osallistua myös etänä (ei kuitenkaan aivan kaikissa). Tarkista siis ensin, löytyykö kurssi Online-aikataulustamme. Mikäli se löytyy, toimi seuraavasti:

1. Osta sopiva krediittipassi.

2. Varaa haluamasi online-tunnit aikataulustamme https://astangajooga.fi/aikataulut/online/ (etätunnit ovat nimellä ”Virtual”). Kun olet ilmoittautunut online-tunneille saat sähköpostiisi linkin tunnille osallistumiseen Zoomissa noin 15 min ennen tunnin alkua.

HUOM: mikäli olet ilmoittautunut lähipetukseen ja haluat korvata jonkin tunneista, niin kurssin lähtuntia ei voi perua itse, vaan peruutus pitää pyytää joogakoulun toimistolta: kiireellisissä muutoksissa soita tai lähetä whatsapp-viesti joogakoulun päivystykseen puh. 050 3312993 ja pyydä lähitunnin peruutus viimeistään 2h ennen tunnin alkua mutta mieluiten jo edellisenä päivänä, jotta lähitunti ehditään vaihtaa etätunniksi. 

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen kurssille on sitova. Koko kurssin peruutukset pääsääntöisesti viimeistään 5 päivää ennen kurssijakson alkua. Sairastuessa kurssille osallistuminen voidaan siirtää eteenpäin, tai yksittäisten tuntien korvaamisen voi sopia toimiston kautta info@astanga.fi. Peruuttamattomat ilmoittautumiset laskutetaan kurssin hinnaston mukaisesti.

ILMOITTAUDU KURSSILLE LOMAKKEELLA

HINNASTO – JOOGAKORTIT

Tällä sivulla näet kerta-, sarja- ja anytimekortit, niiden sisältämät krediitit sekä euromääräiset hinnat (normaali ja alennusryhmät) ja voit ostaa haluamasi kortin.

Joogakortit ovat nyt krediittipaketteja

Joogatuntien hinnoittelu perustuu krediitteihin, jotka veloitetaan tunnin varaamisen yhteydessä joogakortiltasi (My passes).

Krediitit mahdollistavat erityisesti sarjakorttien (3x, 5x, 10x ja 20x) monipuolisen käytön erilaisilla tunneilla ja kursseilla.

Viikkotuntien hinnat krediiteissä
·  Salitunti (60-90 min) 10 krediittiä
·  Omaharjoitus 5 krediittiä
·  Online- eli virtuaalitunti 5 krediittiä
·  XL-tunti (105-120 min) 15 krediittiä

Suosittelemme perusopetuksen tuntien kävijöille kerta-, sarja- tai anytimekorttia.

Anytimekortti on voimassa kuukauden ja siinä on rajaton määrä krediittejä, mutta niiden käyttö on rajattu perusopetuksen tunneille (astanga, yin ja pilates). Anytimekortit käyvät myös omaharjoitukseen ja virtuaalitunneille. Anytimekorteilla saa 50% alennuksen erikoisohjelmien ja kurssien tunneista (10 ja 15 krediitin tunnit).

Kurssikortit on pääsääntöisesti tarkoitettu tietyille kursseille. Jos haluat korvata jonkin kurssikerran toisella tunnilla eikä varausjärjestelmä hyväksy siihen kurssikorttiasi, ota yhteyttä koulun toimistoon info@astanga.fi

Joogakortin ostaminen

Ostaminen edellyttää henkilökohtaisia tunnuksia varausjärjestelmässämme, koska järjestelmä tekee ostosta kuitin, joka tallennetaan ostajan omiin tietoihin.

Voit maksaa kortin verkkokaupassa maksukortilla (varausjärjestelmässä ei valitettavasti ole  suomalaisia verkkopankkien maksunappeja).

Mikäli haluat maksaa joogakortin liikuntaedulla (aplikaatio, kortti tai setelit), valitse maksutavaksi Pay later / On-site payment.

Jos sinulla on liikuntaetusovellus (ePassi, Smartum, Edenred/EazyBreak), voit tehdä maksun haluamallasi summalla Helsingin Astanga Joogakoululle etänä, ja lähetä maksusta myös tieto toimistolle sähköpostitse info@astanga.fi, niin kirjaamme maksun joogatilillesi.

Jos sinulla on liikuntaetukortti tai -seteleitä, suorita maksu opettajalle tullessasi tunnile tai kurssille.

Voit ostaa vain oman hintaryhmäsi (perushinta tai alennusryhmä) joogakortteja

Tarkistathan oman joogatilisi tiedoista, että olet merkinnyt sinne hintaryhmäsi eli perushinnan tai jonkin alennusryhmistämme, jotka saavat 15-20% alennuksen perushinnoistamme:
·  opiskelija
·  HUS-henkilökunta
·  eläkeläinen
·  työtön
·  varusmies-/siviilipalvelu
·  vanhempainvapaa
·  alle 18v
·  näyttelijäliiton jäsen

Huom: Opettajat tarkistavat oppilaiden alennusryhmätodistuksia.
Vinkki: Voit ladata todistuksen alennusryhmästä tai opiskelijakortin esim. jpg-kuvana oman joogatilisi tietoihin.

Joogakortti ja tunnin varaaminen

Jos sinulla ei ole voimassaolevaa joogakorttia, varausjärjestelmä ehdottaa uuden kortin hankkimista tunnin varaamisen yhteydessä, koska tuntia ei voi varata ilman joogakorttia.

Mikäli sinulla on useampia joogakortteja, kannattaa olla tarkkana, että valitset tunnin varaamiseen juuri sen kortin, jota haluat käyttää (voit erottaa kortit varauksen yhteydessä siitä, montako krediittiä korteilla on jäljellä).

Kortit astuvat voimaan ensimmäisestä tuntivarauksesta

Kun olet varannut joogakortilla ensimmäisen tunnin, niin järjestelmä käynnistää joogakortin siitä päivämäärästä, eikä joogakortilla voi sen jälkeen ilmoittautua aiemmalle tunnille; voit kuitenkin muuttaa kortin aloituspäivän siten, että peruutat kortilla tehdyt varaukset. Sen jälkeen voi ilmoittautua uudelleen haluamillesi tunneille ensimmäisestä alkaen.

Joogakortit on ryhmitelty verkkokaupassa seuraavasti

·  Kurssikortit (viikonloppukurssien ja 4x..10x kurssijaksojen maksut)
·  Kerta- ja sarjakortit (yleiskortteja, jotka käyvät periaatteessa kaikille tunneille ja kursseille)
·  Anytime-kortit (käyvät ensi sijassa kaikille viikkotunneille)
·  English course passes (Astanga beginners’ courses in English)
·  Workshop passes (Astangan erikoiskurssien maksut)
·  Summer Retreat Passes (kesäleirimaksut)

Kurssien hinnat ja ilmoittautuminen

Kun olet löytänyt kurssikalenterista itseäsi kiinnostavan kurssin, ilmoittaudu siihen painamalla kurssin tietojen alla olevaa Book-painiketta ja seuraa sitten ohjeita. Voit ilmoittautumisen yhteydessä valita, mille kurssikerroille pääset mukaan. Jälkikäteen yksittäisiä kurssikertoja ei voi perua itse (varausjärjestelmä peruu silloin koko kurssin), joten ota tarviattaessa yhteyttä toimistoon (info@astanga.fi).  

Kurssien hinnat riippuvat kurssien kestosta tai harjoituskerroista. Voit ostaa kurssille ilmoittautumisen yhteydessä kurssille sopivan kurssikortin. 

Kurssien harjoituksiin on mahdollista osallistua myös kerta- tai sarjakorteilla, jos kurssilla on tilaa. Suosittelemme ilmoittautumaan mahdollisuuksien mukaan koko kurssille, jotta kurssin toteutuminen varmistuisi.

Kurssikertojen hinnat ovat krediiteissä pääsääntöisesti samat kuin viikkotuntienkin.

Seuraavat alkavat kurssit löytyvät täältä.

Joogakorttien käyttöesimerkkejä ja voimassaoloaikoja

·  5 krediittiä – yksi online- tai omaharjoitus
·  10 krediittiä – yksi saliharjoitus tai kaksi online-harjoitusta (voimassa kuukauden)
·  15 krediittiä – yksi saliharjoitus plus yksi online-harjoitus, tai yksi XL-tunti (voimassa kuukauden)
·  30 krediittiä – kolme saliharjoitusta tai kaksi XL-tuntia tai kuusi online-harjoitusta (voimassa 2 kuukautta)
·  50 krediittiä – viisi saliharjoitusta tai kymmenen online-harjoitusta (voimassa 4 kuukautta)
·  100 krediittiä – kymmenen saliharjoitusta tai kaksikymmentä online-harjoitusta (voimassa 6 kuukautta)
·  200 krediittiä – kaksikymmentä saliharjoitusta tai neljäkymmentä online-harjoitusta (voimassa 6 kuukautta)

Kortit astuvat voimaan ensimmäisestä tuntivarauksesta

Kun olet varannut joogakortilla ensimmäisen tunnin, niin järjestelmä käynnistää joogakortin siitä päivämäärästä, eikä joogakortilla voi sen jälkeen ilmoittautua aiemmalle tunnille; voit kuitenkin muuttaa kortin aloituspäivän siten, että peruutat kortilla tehdyt varaukset. Sen jälkeen voi ilmoittautua uudelleen haluamillesi tunneille ensimmäisestä alkaen.

Lisätietoja korteista ja varattujen tuntien peruuttamisesta varausjärjestelmän ohjeissa täällä.

Kortit ja hinnat

Hinnastoon on nyt päivitetty vuoden 2024 hinnat.

Kertaliput Perushinta Alennusryhmille
Salitunnille (10 krediittiä) 22 € OSTA 19 € OSTA
Online- tai omaharjoitukseen (5 krediittiä) 11 € OSTA 11 € OSTA
XL-tunnille (1:30 – 2h | 15 krediittiä) 31 € OSTA 27 € OSTA
Kurssille (2h | 20 krediittiä) 39 € OSTA 34 € OSTA
Kurssille (2,5h | 25 krediittiä) 49 € OSTA 44 € OSTA
Sarja-&kurssikortit Perushinta Alennusryhmille
30 krediittiä (salitunti 3x 10 kr.) 55 € OSTA 49 € OSTA
40 krediittiä (kurssi 3h/4x tai salitunti 4x 10 kr.) 69 € OSTA 63 € OSTA
50 krediittiä (salitunti 5x 10 kr.) 85 € OSTA 75 € OSTA
60 krediittiä (kurssi 6×10 kr. / 4x15kr.) 99 € OSTA 89 € OSTA
80 krediittiä (kurssi 8x10kr.) 129 € OSTA 115 € OSTA
90 krediittiä (kurssi 3h/4x+5x sarjakortti / kurssi 6x15kr.) 139 € OSTA 122 € OSTA
100 krediittiä (sarjakortti 10x10kr.) 149 € OSTA 129 € OSTA
120 krediittiä (kurssi 8x15kr.) 165 € OSTA 145 € OSTA
140 krediittiä (kurssi 3h/4x + 10x sarjakortti) 179 € OSTA 159 € OSTA
200 krediittiä (sarjakortti 20x10kr.) 255 € OSTA 225 € OSTA
Anytimekortit Perushinta Alennusryhmille
Perusopetuksen tunneille (3kk) 499 € OSTA 419 € OSTA
Perusopetuksen tunneille (1kk) 183 € OSTA 149 € OSTA
Online- ja omaharjoituksiin (1kk) 119 € OSTA 119 € OSTA
Tutustumisviikko uusille (7pv) 35 € OSTA 35 € OSTA
Anytime- vuositilaukset (12 kk)
    edullisempi kuukausimaksu 163 € TILAA 131 € TILAA
ALE-hintaryhmään oikeutetut todistusta vastaan (opettaja tekee tarkistuksia): alle 18-vuotiaat, opiskelijat, HUS-henkilökunta, vanhempain- tai hoitovapaalla olevat, työttömät, eläkeläiset, varus- tai siviilipalvelusta suorittavat. Joogakortin voimassaolo alkaa ensimmäisestä viikkotunnista, jolle osallistut. 5x kortti on voimassa 4kk, 10x ja 20x kortit 6kk. Sarjakortit kortit käyvät kaikille 60-90 min viikkotunneille. Korttien voimassaoloaikaa voi pidentää tarvittaessa lisämaksulla.

JOOGALAJIT JA PILATES

Astangajooga

on liikunnallinen voimaa ja kehonhallintaa, tasapainoa, keskittymistä ja itsetuntemusta kehittävä joogamuoto. Astangajoogalle on tyypillistä asentosarjat, hengityksen ja liikkeiden yhdistelmät, kehon tukilihasten vahvistaminen, tehokkaasti lämmittävä ujjayi-syvähengitys sekä jooga-asentojen harjoittelu alkaen helpommista muodoista kohti vaativampia.

Miten aloitan astangan

Astanga easy

Sovellettu harjoitus sopii helpotettuun liikunnallisen astangajoogan aloitukseen ja tarjoaa kaikille mahdollisuuden kokea astangajoogan hyödyt, kuten voiman ja liikkuvuuden kehittämisen, hengityksen ja liikkeen yhdistämisen sekä keskittymiskyvyn parantamisen.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

Handstand & Core

Oletko kiinnostunut kokeilemaan käsilläseisonnan jaloa taitoa osaavassa ohjauksessa turvallisesti? Mutta jännittää olla pää alaspäin… Nämä kurssit ovat juuri sinulle! Auttaa myös joogaajia kehittämään päälläseisontaa ja muita ylösalaisin -asentoja.

Katso tulevat kurssit

Joogaterapia

Terapeuttisen joogan tunneilla on fokuksena mielen elvyttäminen, hermoston tasapainottaminen ja kehon vahvistaminen. Harjoituksissa käytetään erilaisia, pitkälti astangajoogaan pohjautuvia, hermostoon vaikuttavia rentoutustekniikoita, muun muassa eri aisti- ja liikejärjestelmiä stimuloimalla. Tervetuloa virkistäytymään, voimaantumaan ja kokemaan joogan terapeuttiset vaikutukset!

Tulevat kurssit ja tunnit

Joogan filosofia ”Joogachakra”

Joogachakra on tunti, jossa sukellamme joogan filosofiaan. Tunneilla on vaihtuvia joogafilosofisia aiheita, joiden kautta avataan näkökulmia joogan maailmaan mm. joogasutrien ja muiden klassisten joogatekstien pohjalta. 

Kaikille tietoisuudesta, joogafilosofiasta ja maailmankuvan pohdinnasta kiinnostuneille. Osallistuaksesi et tarvitse aikaisempaa kokemusta tai voit olla jo kokenut harjoittaja.

Tunnit ja kurssit

Hengitys, meditaatio ja mindfulness

Hengitys- ja meditaatiotunneilla tutustumme perinteisiin joogahengitystekniikkoihin ja mielen keskittämisen harjoituksiin, joissa kehitetään mielen fokusta tyyneyden ja rentouttamisen kautta.

Mindfulness -tunneilla tutustumme tietoisen läsnäolon harjoituksiin.   

Kurssit ja tunnit

Pilates

Pilates sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille, jotka haluavat kehittää kehon toimintaa, voimaa ja liikeratoja sekä vähentää selän ja hartioiden jäykkyyttä. Vahvistamme syviä vatsalihaksia ja keskivartaloa, ja kohennamme ryhtiä mukaansatempaavalla tavalla. 

Tunnit ja kurssit

Raskausajan jooga

Tunnit ovat rauhallisia ja kevyitä hathajoogaan perustuvia harjoituksia, jotka soveltuvat raskaana oleville. Joogassa vahvistetaan lantionpohjaa ja lisätään sen joustavuutta, mikä on erityisen tärkeää synnytyksen kannalta. Harjoituksin edistetään ensisijaisesti äidin hyvinvointia, tukilihasten voimaa ja kehon liikkuvuutta raskauden aikana.

Katso seuraavat tunnit ja kurssit

Postpartum – synnytyksestä palautuminen

Tuntien alussa luodaan yhteys syvään hengitykseen, vahvistetaan lantiota tukevia ja keskivartalon syviä lihaksia sekä rentoutetaan jännittyneitä lihaksia. Samalla opitaan tunnistamaan omalle keholle eniten tasapainoa tuovat harjoitteet. Tunnin jälkimmäisellä puoliskolla harjoitellaan jooga-asentoja, jotka tukevat kokonaisvaltaisesti kehon ja mielen toipumisprosessia.

Lue lisää ja ilmoittaudu

Äiti-vauva -jooga

Vauva mukaan joogatunneille! Vauva voi tarvittaessa olla mukana asennoissa tai makoilla äidin luona viltillä. Harjoitukset ovat ensisijaisesti äidin hyvinvointia, tukilihasten voimaa ja kehon liikkuvuutta ylläpitävää harjoittelua raskauden jälkeen. Tunneille on mahdollista osallistua myös etänä.

Katso kurssit ja tunnit

Yinjooga

Harjoitus koostuu rauhallisista asennoista, joissa lihakset pyritään pitämään mahdollisimman rentoina ja kehoa tuetaan apuvälineillä kuten tyynyillä, huovilla, joogavöillä ja palikoilla. Palauttava yinjooga on erinomaista vastapainoa dynaamisille joogalajeille sekä lihaksia lyhentävälle liikunnalle.

Tunnit ja kurssit

APUA KURSSIN VALINTAAN YMS

Tulevat kurssit

Viikkotunnit