Marke Murtomäki

Aloitin hathajoogan asuessani ja työskennellessäni tanssijana Turussa v. 1995.  Sitten kuulin tanssijakollegoiltani Voimajoogasta, jota harjoiteltiin Helsingissä Tanssivintillä, ja jota Juha ja Petri ohjasivat siellä. Olin kokenut hathan hiukan liian kevyeksi itselleni ja arvelin että voimajooga olisi varmasti ”mun juttu”! Näin kävikin ja heti ensimmäisen joogatunnin jälkeen v.1997 tiesin, että tämä oli minun todellisen joogapolkuni ensimmäinen päivä.

Aloitin avustamisen ja opettamisen Helsingin Astanga Joogakoululla Juha Javanaisen ja Petri Räisäsen opastuksella ja Lino Mielen ( josta oli jo joogan alkutaipaleella tullut tärkeä opettajani)”siunauksella” v. 1999. Samana vuonna lähdin ensimmäisen kerran Intiaan Kovalamille harjoittelemaan Lino Mielen kanssa ja seuraavana vuonna Mysoreen Sri. K. Pattabhi Joisin oppiin. Ensimmäisestä tapaamisestani lähtien Pattabhin Joisin kanssa, tunsin suurta kunnioitusta häntä kohtaan ja koin hänet Opettajakseni. Palattuani näiltä matkoilta, lopetin muut työt ja keskityin joogaan ja sen opettamiseen.

Yhä edelleen teen lähes päivittäin asanaharjoituksen. Joinakin päivinä se pitää sisällään vain seisomasarjan ja toisina taas astangan 1., 2. tai 3. sarjan tai osia niistä. Vuosien mittaan asanoiden osuus on kuitenkin selvästi alkanut vähentyä harjoituksessani ja kääntynyt enemmän meditaation suuntaan.

Tällä hetkellä olen kahden teini-ikäisen lapsen äiti, opiskelen Mindfulness-ohjaajaksi ja opetan koululla aamumysoreita, muutaman iltamysoren viikossa ja ohjattuja alkeistunteja Annankadun salilla.
Minulla on myös KPJAYI:n 2-tason opetuslupa.