Astangajoogan syventävä joogapäivä Helsingissä 11.3.

Opettajana: Juha Javanainen /Helsingin Astanga Joogakoulu
Kurssipaikka: Kolmas linja 21, sisäpiha

Sivun pikalinkit:
Kurssiohjelma
Hinnasto
Opettaja
Ilmoittautuminen
Ota yhteyttä – email lomake
Osta kurssikortti
Aikataulu – varaa kurssin tunteja

Tällä astangajoogan yksipäiväisellä jatkokurssilla Juha ohjaa lauantaina ensimmäisen sarjan harjoituksen. Jatkotason syventävällä kurssilla on erikoisohjelmaa joogan metodiikasta, asentojen terapeuttisuudesta, pranayamasta, meditaatiosta, filosofiasta ja henkisyydestä.

Tämän kurssin syventävänä teemana on ”henkinen hyvinvointi”, jota lähestymme klassisen joogafilosofian näkökulmasta: mitä käytännöllisiä menetelmiä tai keinoja jooga, ja ennen kaikkea joogasutrat, tarjoaa henkisen hyvinvointimme parantamiseen. Tällä kurssilla syvennymme joogasutrien 2. luvun, Sadhana pada, metodeihin ja käytäntöihin.

Alempana tällä sivulla voit luoda oman joogatilin Helsingin joogakoulun oppilasjärjestelmässä, ja sen jälkeen voit ostaa kurssikortin tai lippuja yksittäisille kurssitunneille. Lisäksi voit varata paikan kurssin aamuharjoituksiin tai erikoisohjelmaan.

Kurssiohjelma

Astanga aamujooga

ohjattu 1. sarjan harjoitus

 • Lauantaina
  klo 9:00 – 10:45
Erikoisohjelman tunnit

tunneilla myös chanttausta, paranayamaa ja kehoterapeuttista työskentelyä

 • Lauantaina
  klo 11:15-13.
Hinnat

 • Aamujooga ja erikoisohjelma:
 • 1 pv 55 € / 48 € (30 krediittiä)
 • Drop-in tunnit 29 € / 25 € (15 krediittiä)

Opettaja

Juha Javanainen, viiden lapsen isä, on harjoitellut astangaa vuodesta 1989 opettajina mm. Radha Warrell, Derek Ireland, Lino Miele, Eddie Stern, ja erityisesti Pattabhi Jois sekä Sharath Jois. Juha on perustanut Helsingin Astanga Joogakoulun yhdessä Petri Räisäsen kanssa, ja Sri K Pattabhi Jois on antanut koululle vuonna 1997 hyväksymisensä opettaa perinteisiä astangajoogan harjoitusmenetelmiä.

Juhan tavoitteena on jakaa kokemuksiaan astangan harjoittelemisesta ja opettamisesta, miten työskennellä astangassa kehon ja mielen kanssa siten, että joogaharjoitus olisi eheyttävää ja voimaanuttavaa sekä tukisi terveyttä ja hyvinvointia:

”Intohimoni on jakaa tätä ainutlaatuista käytännöllistä joogamenetelmää kaikille, jotka haluavat opiskella ja harjoittaa sitä. Opettaessani yritän noudattaa vanhaa joogaviisautta: ’Hyvän opettajan tulee tietää, että jotkut asanat voivat olla joillekin tuskallisia, joten opettajan tulisi tietää, millä vaihtoehtoisella asennolla voi saada saman hyödyn’. Oma kokemukseni on, että joogan harjoittajan tulee välttää kipua mahdollisimman paljon. Ja hyvän joogaopettajan tulee välttää aiheuttamasta fyysistä, emotionaalista tai henkistä kipua muille, mukaan lukien joogaoppilaille. Siten muodostuvat parhaat mahdollisuudet paranemiselle ja eheytymiselle.”

Ilmoittautumisohje

Ilmoittadu tunneille alla olevan aikataulun avulla.
Ongelmia ilmoittautumisessa? Tarkista ohjeet alla tai lähetä ilmoittautuminen kurssilomakkeella.

Voit ostaa kurssikortin ensin alla olevasta hinnastosta ja ilmoittautua sen jälkeen kurssin tunneille. Kun ilmoittaudut tunnille, avautuu ilmoittautumisikkuna, jossa näet tälle kurssille käyvän krediittikorttisi kohdassa My passes: klikkaamalla kyseistä korttia vahvistat kurssille ilmoittautumisen.
Vaihtoehtoisesti voit ostaa kurssikortin suoraan ilmoittautumisen yhteydessä; katso alta ohje miten kurssikortin osto tapahtuu varaamisen yhteydessä.

Kurssin sisäänkirjautumisen nopeuttamiseksi joogasalilla suosittelemme maksamaan kurssin ilmoittautumisen yhteydessä etukäteen korttimaksuna.
Mikäli sinulla on käytettävissä liikuntaetuja, katso ohjeista alla miten voit maksaa kurssin liikuntaeduilla.
Voit maksaa kurssin myös pankkisiirtona omasta verkkopankistasi: näet kurssin kuitista (Invoice) Joogakoulun maksutilin tiedot. Pankkisiirto ei kuittaa kurssin maksua automaattisesti vaan lähetä maksusta kuitti/kuva sähköpostitse osoitteeseen info@astanga.fi niin kuittaamme kurssin maksetuksi.

Kurssi-ilmoittautumisen vaiheet

 1. Perusta ensimmäiseksi oma tili varausjärjestelmään. Suosittelemme lataamaan appin Helsingin Astanga Joogakoulu. Appissa ja astangajooga.fi sivustolla käytetään samaa varaustunnusta.  Muista kirjatua appiin (Log in) Member-roolissa. Kurssivarausten hallinnointi ja tuntien peruminen on helpointa appin kautta.
 2. Tälle kurssille käyvät joogakoulun sarjakortit. Jos sinulla ei ole korttia tai siinä riittävästi krediittejä,  varaa itsellesi kurssikortti tai paketti. Se tapahtuu joogakoulun verkkokaupassa joko nettisivujen tai appin kautta. Voit maksaa kurssin heti tai myöhemmin. Katso lisätietoja alta kurssikortin ostamisesta sekä maksusta liikuntaeduilla.
 3. Ilmoittaudu kurssille painikkeella Book. Mikäli sinulla on kurssille sopiva joogakortti, se näkyy kohdassa My passes. Vahvista ilmoittautuminen kyseisellä kurssipassilla. Mikäli sinulla ei vielä ole kurssipassia, voit valita sen tässä vaiheessa valikosta  Kurssikortit.

Aplikaatio tekee ilmoittautumisesta ja varausjärjestelmän käytöstä helpompaa

Lataa puhelimeen tai tablettiin iStoresta tai Google Playsta appi Helsingin Astanga Joogakoulu. Appissa ja astangajooga.fi sivustolla käytetään samaa varaustunnusta.  Muista kirjatua appiin (Log in) Member-roolissa. Appi on nopeampi käyttää kuin selaimen kautta.

Appin avulla on kätevää varata kursseja (Workshops ylävalikossa) sekä tunteja (appin Schedule-valikko) ja tarvittaessa perua tuntivarauksia (My Bookings).

 • Jos et ole aiemmin käyttänyt meidän Bsport-pohjaista varausjärjestelmää, tee appissa Sign up ja sitten ennen ensimmäistä kirjautumista tilillesi (Login) salasanan palautus (Forgot password), jotta voit asettaa oman salasanan.
 • Kirjaudu appiin (Login) Member-roolissa (Teacher näkymä näyttää tyhjää).
 • Appin etusivulle avautuva Workshops näkymä on kurssivalikko, josta voit katsoa tietyn kurssin esittelyn, ja esittelyn lopussa näkyvät tulevat kurssiajankohdat, joista voit valita itsellesi sopivan kurssin.
 • Muista perua tunnin tai kurssikerran varaus ajoissa (viimeistään 2h ennen tunnin alkua), jotta varauksen krediitit palautuvat tilillesi toisen tunnin varaamista varten.
 • Oman joogakortin voimassaolon voi tarkistaa kohdassa Studio / My passes.
 • Studio-osiossa voi myös ostaa uusia joogakortteja.

Kurssikortin osto kurssin varaamisen yhteydessä

Mikäli sinulla ei ole vielä voimassaolevaa sarja- tai kurssikorttia, voit ostaa sen ilmoittautumisen yhteydessä seuraavasti:

klikkaa auki hinnastovalikosta kohta ”Kurssikortit”, niin näet tälle kurssille soveltuvat kurssipaketit ja niiden hinnat.

Vinkki: klikkaa kurssikorttien alla olevaa linkkitekstiä ”See more” nähdäksesi kaikki hintavaihtoehdot. Valitse haluamasi paketti ja jatka ilmoittautumisen vahvistukseen klikkaamalla painiketta ”Book”.

Huom: valitse omaa hintaryhmääsi vastaava kurssikortti.

Tärkeää: aseta oikea hintaryhmätieto varaustilillesi

Jos teet kurssilipun oston tai kurssille ilmoittautumisen yhteydessä itsellesi käyttäjätunnuksen, muista valita itsellesi oikea hintaryhmätieto: normaalihinta tai yksi alennusryhmistä (alennushinta todistusta vastaan, ota todistus mukaan kurssille)

 • alle 18-vuotiaille
 • opiskelijoille
 • äitiys- tai hoitovapaalla oleville
 • työttömille
 • eläkeläisille
 • varus- ja siviilipalvelumiehille
 • HUS:n työntekijöille
 • Näyttelijäliiton jäsenille

Vinkki: Voit ladata todistuksen alennusryhmästä tai opiskelijakortin esim. jpg-kuvana oman joogatilisi tietoihin.

Kurssin maksaminen liikuntaeduilla

Jos sinulla on käytettävissä liikuntaetuja Smartum, Virike, ePassi, EazyBreak, Edenred (liikuntaseteleitä, -maksukortti tai -sovellus), voit valita maksutavaksi maksu paikan päällä (Pay later / On-Site Payment).

Voit suorittaa liikuntaetu -aplikaatiolla kurssimaksun tai sen osan Helsingin Astanga Joogakoululle (halauamasi vapaamuotoinen summa). Lähetä sen jälkeen maksusta kuitti sähköpostitse info@astanga.fi, niin kuittaamme liikuntasaldon kurssin maksuun, koska liikuntasaldomaksu ei kirjaudu varausjärjestelmäämme automaattisesti.

Liikuntaseteleillä maksu kurssipaikalla.

Osta kurssikortti tai drop-in lippuja

Syventävän viikonloppukurssin kortit Perushinta Alennusryhmä Online tunti
Kurssi 1 pv 55 € OSTA 48 € OSTA
Drop-in tunnit 29 € OSTA 25 € OSTA
Alennushinta todistusta vastaan alle 18-vuotiaille, opiskelijoille, vanhempain- tai hoitovapaalla oleville, työttömille, eläkeläisille, varus- tai siviilipalvelumiehille. Muista kirjata omiin tietoihisi oletko ns. normaalihintainen asiakas tai oikeutettu alennushintaan, muuten järjestelmä ei pysty myymään kurssikorttia.

Aikataulu – varaa tunnit

Juha Javanainen

Juha Javanainen (born 22nd July 1963) is married and a father of five children living in Helsinki, Finland. Juha has practiced Astanga Yoga since 1989. He founded the Astanga Yoga School of Helsinki with Petri Räisänen in 1997. In his path as a yoga student Juha has practiced with Radha Warrell and Derek Ireland, Lino Miele, Eddie Stern, and visited Mysore, India, many times to study with Pattabhi Jois and Sharath Jois. He has also studied chanting and yoga philosophy with Lakshmish Bhat, Jayashree and Narasimhan, Vijaya Manja and AG Mohan.

Juha teaches regularly in the Astanga Yoga School of Helsinki, where he works also as the CEO and director. He continues to study and to practice Astanga Yoga as taught by Pattabhi Jois and T. Krishnamacharya. His special interests are the Yoga Philosophy of Patanjali and Hawaiian Shamanism, which both are of great value for self-knowledge and healing. Juha has translated the book Yoga Mala, the primary work of Sri K. Pattabhi Jois on Astanga Yoga (2002), and the book titled Urban Shaman written by Serge Kahili King into Finnish (Kaupunkishamaani, 1995). As part of his interest in Finnish Mythologies Juha has compiled the book titled Bockin perheen saaga, Väinämöisen mytologia (Bock Family Saga, Väinämoinen mythology) of the oral stories told by Ior Bock.

Juha wishes to share his long time practice and teaching experiences about how to work with the body&mind for healing purposes within the yoga practice. Here below he shares some of his thoughts on this:

“I’m very happy, and grateful, that I found Astanga yoga and started to practice it already the very first year with competent teachers, when they started to teach in Finland in 1989. That time was very different from today – only a few people practiced dynamic yoga in Finland: there was no yoga studios in Helsinki, no Astanga yoga books or you tube videos. The only way to learn Astanga was to find a teacher, and after his/her teachings one had to develop a self practice.”

“The first Astanga workshops were really intensive: within one week we went through the whole primary series. That was very demanding both physically and psychologically even if the teachers did not demand ‘perfect’ asana performance. That attitude was working very well on me: it helped me to create enthusiasm towards regular practice for opening my stiff body and deepening my breathing.”

“The yoga teachers I have practiced with several years, did not only taught yoga poses, asana technics and vinyasas, but they also shared their personal views on yoga practices, their attitudes, compassion, and views on life. That has really helped me to broaden my own visions on yoga, life, compassion and love.”

“The mental strength we call ‘sisu’ in Finnish, or ‘aishwarya’ in Sanskrit, combined with the Astanga yoga practice method, has been a great combination in building up my regular yoga practice, and to keep the practice going on in ups and downs of life.”

“The real challenge, or even a danger in my Astanga practice, has been my wish to reach perfection in asanas as fast as possible even if my body was not that flexible and strong. Thus I have had some painful lessons by developing few injuries on my knees, lower back, neck etc. I have also got some injuries by strong adjustments from my teachers. And some came in showing demanding poses in my yoga classes, without warmup. However I have always returned back to my yoga mat for healing and recovery, often already after one resting day, to study on myself, how the yoga practice can help in healing process, and how one should practice when injured.”

“My enthusiasm in teaching Astanga is to share this unic and excellent practical yoga method to anyone who is willing to study and practice it. In doing this I wish to follow my guru’s advice: ‘A good teacher should know, that some asanas can be painful for some people, and so the teacher should know what alternative pose could give the same benefit’. My own experience is that the yoga practitioner should avoid bad pain as much as possible. And a good yoga teacher should avoid causing pain to others, including yoga students, either physically, emotionally or mentally. Then there is open space in yoga for healing and becoming a whole being.”