Astangajoogan viikonloppu Salon Muurlassa 18-19.6.2022

Opettajana: Juha Javanainen /Helsingin Astanga Joogakoulu
Kurssipaikka: Villa Vadelma (Muurlan vanha koulu),

osoite Viljo Hurmeentie 3, 25130 Muurla

Sivun pikalinkit:
Kurssiohjelma
Hinnasto
Opettaja
Ilmoittautuminen
Ota yhteyttä – email lomake
Osta kurssikortti
Aikataulu – varaa kurssin tunteja

Tällä viikonloppukurssilla Juha avustaa astangan harrastajien mysoreharjoitusta. Lisäksi kurssilla on erikoisohjelmaa astangajoogan metodiikasta, jooga-asentojen terapeuttisuudesta, pranayamasta, meditaatiosta, filosofiasta ja henkisyydestä.

Lauantaina ja sunnuntaina Juha alustaa ja vetää keskustelua aiheesta “Henkinen tasapaino, Bhagavad Gitan opetuksia”. Tuntiin sisältyy chanttausta sekä kehoterapeuttista parityöskentelyä, jossa sovelletaan mentaalisia ja energisia tasapainottavia menetelmiä.

Alempana tällä sivulla voit luoda oman joogatilin Helsingin joogakoulun oppilasjärjestelmässä, ja sen jälkeen voit ostaa kurssikortin tai lippuja yksittäisille kurssitunneille. Lisäksi voit varata paikan kurssin aamuharjoituksiin tai erikoisohjelmaan.

Brunssi lauantaina ja sunnuntaina

Vanhan koulu tarjoaa kurssilaisille Annukan monipuolisen aamupalabrunssin hintaan 10€, jonka voi maksaa paikan päällä. Kasvisbrunssi pitää sisällään mm. puuron lisukkeineen, leipää päällisineen, vegaanista banaanikakkua tai vastaavaa, teetä ja kahvia. Varaa brussi ilmoittautumalla sivun alaosan aikataulussa brunssiin. Mikäli sinulla on allergioita tai haluat brunssin gluteenittomana, voit ilmoittaa niistä allaolevalla yhteydenottolomakkeella.

Kurssiohjelma

Astanga aamumysore

Aamupalabrunssi
 • Aamumysore
  la klo 9:00 – 10:45
  su klo 8:00 – 9:45
 • Brunssi
  la klo 10:30 – 11:30
  su klo 9:45 – 10:45
Erikoisohjelman tunnit

tunneilla myös chanttausta, paranayamaa ja tasapainottavaa parityöskentelyä

 • Lauantaina klo 11:30-13.
 • Sunnuntaina klo 11-12:30.
Hinnat

 • Aamujooga ja erikoisohjelma:
 • 1 pv 55 € / 45 €
 • 2 pv 105 € / 85 €
 • Drop-in tunnit 29 € / 25 €
 • Brunssi 10 €

Opettaja

Juha Javanainen, viiden lapsen isä, on harjoitellut astangaa vuodesta 1989 opettajina mm. Radha Warrell, Derek Ireland, Lino Miele, Eddie Stern ja erityisesti sri K. Pattabhi Jois sekä R. Sharath Jois.

Juha opettaa Helsingissä Annankadun salilla ja hoitaa lisäksi joogakoulun hallinnollisia asioita. Näiden ohella hän harjoittelee edelleen itsekin ja tutkii K. Pattabhi Joisin ja T. Krishnamacharyan opetusmenetelmiä ja harjoitteita. Lisäksi hän opiskelee Patanjalin joogafilosofiaa. Erityisenä joogaprojektina on ollut K. Pattabhi Joisin kirjan Yoga Mala kääntäminen suomeksi v. 2002.

Juhan tavoitteena on jakaa kokemuksiaan astangan harjoittelemisesta ja opettamisesta, miten työskennellä astangassa kehon ja mielen kanssa niin, että joogaharjoitus olisi eheyttävää ja tukisi terveyttä ja hyvinvointia.

Juha on perustanut Helsingin Astanga Joogakoulun yhdessä Petri Räisäsen kanssa, ja Sri K Pattabhi Jois on antanut koululle vuonna 1997 hyväksymisensä opettaa perinteisiä astangajoogan harjoitusmenetelmiä.

Ilmoittautumisohje

Helsingin Astanga Joogakoulu käyttää Bsportin digitaalista aikataulu- ja oppilasjärjestelmää. Perusta oma Helsingin Astanga Joogakoulu joogatili, niin voit varata ja maksaa kurssin tai sen tunteja seuraavasti:

1) Perusta oma “Helsingin Astanga Joogakoulu” joogatili mikäli sinulla ei vielä ole tiliä (Mindbodyn tili on siirretty uuteen järjestelmään).
Huom: Katso täältä ohjeita miten perustan joogatilin ja varaan tunteja.

2) Osta kurssikortti tai yksittäisiä tuntilippuja.
Huom: Ostoskorin maksutapana käy maksukortti tai maksu paikan päällä (On-Site Payment) maksukortilla, liikuntaseteleillä, liikunta-appilla tai käteisellä.

3) Ilmoittadu mysoretunneille ja erikoisohjelman tunneille alla olevan aikataulun avulla.

Yhteystiedot

juha@astanga.fi
+358 50 3312993 (sms) / Juha
Soittoaika ma-to klo 12-13 EET (UTC+03:00)

Jos et saa luotua joogatiliä tai et onnistu varaamaan tunteja, voit lähettää sähköpostia:

  Name (*)

  Email (*)

  Workshop dates

  Morning practice times

  Special classes

  Message

  Osta kurssikortti tai drop-in lippuja

  Muurlan kurssin kortit Perushinta Alennusryhmä Online tunti
  Kurssi 2 pv 105 € OSTA 85 € OSTA
  Kurssi 1 pv 55 € OSTA 45 € OSTA
  Drop-in tunnit 29 € OSTA 25 € OSTA
  Alennushinta todistusta vastaan alle 18-vuotiaille, opiskelijoille, vanhempain- tai hoitovapaalla oleville, työttömille, eläkeläisille, varus- tai siviilipalvelumiehille. Muista kirjata omiin tietoihisi oletko ns. normaalihintainen asiakas tai oikeutettu alennushintaan, muuten järjestelmä ei pysty myymään kurssikorttia.

  Aikataulu – varaa tunnit

  Juha Javanainen

  Juha on kotoisin Turusta, opiskellut Lappeenrannassa, ja muutettuaan Helsinkiin hän aloitti astangan v. 1989 ja melko pian sen jälkeen opettamisen  v. 1991. Vuosina 1995-1997 Juha opetti yhdessä Petri Räisäsen kanssa Helsingin Tanssivintillä Astangaa, joka silloin tunnettiin nimellä Voimajooga. Juha ja Petri perustivat Helsingin Astanga joogakoulun vuonna 1997 ensimmäisen joogamatkansa jälkeen Intian Mysoreen. Mysoressa Juha syvensi Astangan harjoittelua Pattabhi Joisin opissa aina vuoteen 2009 asti. Joogavuosiensa varrella Juha on mm. kääntänyt Pattabhin kirjan Yoga Mala suomeksi 2002. Omasta joogaharjoituksestaan Juha kertoo seuraavaa: "Harjoitus voi olla minulle Astangan kurinalaista asentosarjaharjoitusta mutta toisinaan myös leikkisämpää voima- ja tasapainoharjoittelua tai rauhallisesti eteenpäin soljuvaa vinyasaa, hengittävää meditaatiota tai vapauttavaa rentoutumista. Harjoitus ilmenee käytännössä mielentilamme perusteella, joka se on yksi aspekti, johon pystymme vaikuttamaan ja jota pystymme jopa muuttamaan hengityksemme avulla. Tämä on tavattoman jännittävä oivallus ja kokemus omalla joogamatolla. Jooga on vuosien kuluessa muodostunut osaksi päivittäisiä rutiinejani, ja se antaa minulle hyvinvointia, mielenrauhaa ja elämän ymmärrystä."