Astangan kertauskurssi

Järjestämme viikonloppuisin astangajoogan kertauskursseja, jotka soveltuvat jo aiemmin jooganneille uuteen aloitukseen esimerkiksi tauon jälkeen tai harjoittelua tukevaksi tekniikkakurssiksi.

Kurssipaikka: Annankatu 29B sisäpiha, 2.krs.

Kenelle sopii: aiemmin astangaa kokeilleille ja harrastaneille. Kurssi on sovellus ohjatuista alkeistunneista ja mysoreharjoituksesta. Kurssi on alkeiskurssia syvempi katsaus astangajoogaan.

Kurssin sisältö: Käymme läpi astangajoogan aurinkotervehdykset, seisomasarjan tasapainoasennot, istumasarjan eteentaivutukset ja lonkan avaukset sekä palauttavat loppuliikkeet ja rentoutus. Teemme erilaisia harjoituksia, joiden tarkoituksena on kehittää ja vahvistaa hengitystä ja kehoa, lihaslukkojen hallintaa, punnerrusta, alaspäin katsovaa koiraa jne.

Kurssilla käsittelemme lisäksi mm. seuraavia asioita:

  • Miten voimme aktivoida alavatsan ja juurilukon kannatusta.
  • Mikä on leukalukko ja mikä on sen merkitys.
  • Mikä voima hengityksellä on ja miksi se on niin tärkeä.
  • Teemme tiettyjä lihasharjoituksia, joita voi hyödyntää lähes kaikissa jooga-asennoissa eli asananoissa.
  • Kertaamme astangan filosofiaa, mm. miksi jokaisella joogan osiolla eli angalla on tärkeä tehtävänsä kohti täydellistä rentoutumista, irti päästämistä.

Hinta (sis. alv 10%):

Pelkkä kurssi (3h) 67 € / 61 €
Kurssi (3h) + 5x-joogakortti 115 € / 105 €
Kurssi (3h) + 10x-joogakortti 175 € / 155 € 

Ilmoittautumis- ja maksuohjeet
Jos teet kurssille ilmoittautumisen yhteydessä itsellesi käyttäjätunnuksen, muista valita itsellesi oikea hintaryhmätieto: normaalihinta tai yksi alennusryhmistä (alennushinta todistusta vastaan alle 18-vuotiaille, opiskelijoille, äitiys- tai hoitovapaalla oleville, työttömille, eläkeläisille, varus- ja siviilipalvelumiehille sekä HUS:n työntekijöille, ota todistus mukaan kurssille).

Varausjärjestelmämme edellyttää, että valitset ilmoittautumisen yhteydessä, otatko pelkän kurssin tai kurssi+joogakorttipaketin: Klikkaa painiketta Ilmoittaudu kurssille, jolloin avautuu kurssin ilmoittautumisikkuna, ja klikkaa siinä edelleen auki hinnastokategoria “Kurssikortit”, niin näet kurssille soveltuvat kortit/paketit ja niiden hinnat.
Vinkki: klikkaa kurssikorttien alla olevaa linkkitekstiä “See more” nähdäksesi kaikki kurssipaketit). Valitse haluamasi paketti ja jatka ilmoittautumisen vahvistukseen klikkaamalla painiketta “Book”.
Huom: valitse omaa hintaryhmääsi vastaava kurssikortti tai -paketti.

Kurssin sisäänkirjautumisen nopeuttamiseksi joogasalilla suosittelemme maksamaan kurssin ilmoittautumisen yhteydessä, mutta jos sinulla on käytettävissä liikuntamaksuetuja Smartum, Virike, ePassi, EazyBreak, Edenred (liikuntaseteleitä, -maksukortti tai -sovellus), voit valita maksutavaksi paikan päällä (On-Site Payment).

Taina Sandelin

Ensimmäinen kosketus joogaan tuli minulle hathajoogasta. Meni lähes 10 vuotta, kunnes aloitin astangan vuonna -98. Vuonna 2000 aloitin avustamisen mysoretunneilla sekä omien, aluksi ohjattujen tuntien pitämisen 2001. Kävin Intian Mysoressa Pattabhi Joisin, myöhemmin Sharath Joisin opetuksessa. Vuonna 2010 osallistuin Sharathin järjestämään astangajoogan opettajakoulutukseen.

Minulle tärkeä oivallus astangajoogassa on ollut se, että oleellista ei ole harjoituksen pituus - vaan sen säännöllisyys. Säännöllinen harjoitus on ollut se elementti, joka on auttanut minua eniten - ei pelkästään joogaharjoituksessa - vaan myös sen ulkopuolisessa maailmassa. Joogan avulla olen kokenut, että me olemme kaikki yhtä. Olisipa hienoa, jos yhä useampi ihminen joogaisi ja kokisi itsensä yhdeksi toisten kanssa eikä irralliseksi.
Om Shanti, shanti, shanti.