Meditaatio ja joogafilosofia

Meditaation ja joogafilosofian tunneilla käsitellään jaksoista riippuen erilaisia teemoja tai harjoitusmenetelmiä. Kurssit sopivat kaikille kiinnostuneille.

  • Mindfulness -tunneilla tutustumme tietoisen läsnäolon harjoituksiin.
  • Shamatha-vipashyana -meditaatio on perinteisempi harjoitus, joka perustuu buddhalaiseen mindfulness-perinteeseen. Meditaation lisäksi käsitellään tietoista läsnäoloa arkielämässä ja joogassa.

Harjoituksia voidaan tehdä istuen ja joogasalissa liikkuen. Harjoituksessa kehitetään mielen tyyneyttä ja rentoutta.

Kurssit sopivat kaikille kiinnostuneille – aiempi kokemus meditaatiosta ei ole tarpeen.

Meditaatiot tehdään aina ohjatusti ja lopussa on mahdollisuus keskusteluun. Useimmille jaksoille voi tulla mukaan myös yksittäisille tunneille kertamaksulla.

Joogan filosofia

Luennoilla käsitellään mm. joogan alkuperää ja lähdetekstejä, merkittävien joogan filosofien opetuksia ja käsityksiä joogasta, kuten joogan ulkoisista ja sisäisistä elementeistä, mitä nämä ovat ja miten niitä voidaan kehittää. Myös mielen toiminnot, tietoisuus, läsnäolo ja keskittymiskyky kuuluvat joogafilosofiseen aihepiiriin.

Käytännöllisten aiheiden ohella joogan filosofiassa voidaan käsitellä myös metafyysisiä aiheita kuten kaikkeuden alkuperää, kosmista tietoisuutta ja jumaluuden olemusta.

Kurssit ja luentojaksot sopivat kaikille aiheesta kiinnostuneille. Luennoille voi tulla mukaan myös kertamaksulla.

[contact-form-7 404 "Not Found"]