Varausjärjestelmän käyttöopas

Varausjärjestelmän ja krediittien esittely

Voit käyttää Bsport -varausjärjestelmäämme joogakoulun mobiiliasovelluksen (Helsingin Astanga Joogakoulu -appi), Joogakoulun nettisivujen  tai Backoffice -hallinnointipaneelin lautta. Lisätietoja näistä alempana.

HUOM:

 1. Jos lataat mobiilisovelluksen, se löytyy iPhonelle ja Androidille nimellä Helsingin Astanga Joogakoulu (ei Bsportin omaa sovellusta!).
 2. Ilmoita omissa tiedoissasi oma maksuryhmäsi eli maksatko perushinnan tai kuulutko johonkin alennusryhmään: opiskelija, eläkeläinen, vanhempainvapaa, HUS-työntekijä tms.
  Ilman maksuryhmätietoa varausjärjestelmä ei myy joogakortteja tai kursseja.
 3. Mikäli kuulut alennusryhmään voit ladata omiin tietoihisi kuvan ko. alennusryhmän todistuksesta kuten opiskelijakortista tai vastaavasta. Opettajat tarkistavat tuntien ja kurssien yhteydessä oppilailta alennukseen oikeuttavia todistuksia, joten pidäthän todistuksen mukanasi, jos et ole ladannut sitä omiin tietoihisi.
 4. Bsportissa käytämme krediittejä käyntikertojen sijasta: 60-75 minuutin salitunti maksaa pääsääntöisesti 10 krediittiä, omaharjoitus ja onlinetunti pääsääntöisesti 5 krediittiä, 90-120 tunti 15 krediittiä, kurssipäivä 2-3 h 20-40 krediittiä jne.

Sarjakortit ovat nyt krediittikortteja: salikortit 5x = 50 krediittiä, 10x = 100 krediittiä ja 20x = 200 krediittiä. Sarjakorttien krediitit ovat yleiskäyttöisiä, joten niillä voit osallistua mille tahansa tunneille tai kursseille, kunhan kortissa on tarpeeksi krediittejä käytettävissä.

Anytime -korteilla voi osallistua entiseen tapaan vain perusopetuksen drop-in tunneille (erikoisohjelman tunneilla ja intensiiveillä voit saada alennuksen kurssihinnasta promokoodilla ANYTIME).

Kun ilmoittaudut tunnille tai kurssille, järjestelmä edellyttää, että sinulla on jokin sarjakortti, kurssikortti tai anytime, joka käy kyseiselle tunnille/kurssille ja jossa on tarvittava määrä krediittejä.

Sarja- tai kurssikortin voit ostaa/varata suoraan ilmoittautumisen yhteydessä. Oston voit maksaa maksukortilla verkossa tai asettaa oston maksettavaksi joogasalilla saapuessasi tunnille tai kurssille.

Vanhat pahvikortit ovat poistuneet käytöstä

Siirtyessämme digitaaliseen varausjärjestelmään vuonna 2021 tiedotimme kattavasti (uutiskirjeet, some-kanavat), että vanhoista pahvikorteista luovutaan ja että ne pitää aktivoida käyttöön digitaaliseen krediittijärjestelmään, siirtymäaikaa on annettu vuosi 31.12.2022 asti. Pahvikortteja ei enää oteta vastaan. 

Käyttöönotto-opas

 

Seuraavassa varausjärjestelmän käyttöönoton ohjeet:

USER GUIDE FOR OUR NEW BOOKING SYSTEM

Dear students

As you know we have changed our online booking platform and switched to Bsport, the new generation booking platform.

On this occasion, we invite you to follow the instructions below to register on your new branded app and book your next sessions now.

 
Online steps – Click here
Online registration
1st step:
Click on the ‘Online steps’ button above and access the platform.
 
2nd step:
Click on ‘Forgotten Password’.
 
3rd step:
Enter the registration email
on which you have received this email
and click on ‘OK’.
 
4th step:
You will receive this email to reset your password.
Click on ‘I create my password’.
 
5th step:
Enter your new password making sure that it is twice the same.
 
6th step:
Login with your email and password.
 
7th step:
You are now logged in.
You can book sessions, buy passes, subscribe to memberships
or buy items on the online store.
 
Manage your online bookings
1st step:
To book a session, go to your studio’s calendar by clicking on its name or by clicking on the ‘See Club Schedule’ button.
Example: ClassDiggers framed in red.
 
2nd step:
Choose the session to book, then click on ‘Book’.
 
3rd step:
Choose the compatible pass of your choice
and click on the ‘add to cart’ button as shown above.
 
4th step:
To make the purchase, enter your credit card number and click on ‘Confirm Payment’.
You have just bought a new pass and made a reservation.
 
Cancel a booking
To cancel a booking, go back to ‘My profile’ and click on ‘Cancel’.
 
Steps on the Helsingin Astanga Joogakoulu App
Registration on the Motion Fitness App
1st step:
Download the Helsingin Astanga Joogakoulu app on Play Store or Apple Store.
2nd step:
Open the app and click on ‘log in’.
 
3rd step:
Click on ‘I forgot my password’.
4th step:
Fill in the email with which your studio has registered you and click on ‘send password renewal link’.
 
5th step:
Open your inbox, open the reset password email received and click on ‘I create my password’.
6th step:
Enter your new password making sure it is the same twice.
7th step:
Login to the application with your email and your password.
8th step:
You are now logged in and ready to book sessions!
 
 
Cancel a booking
Website
Instagram
Facebook

Miten varausjärjestelmää voi käyttää?

Joogakoulun aikataulu-, asiakas-, tunti- & kurssivarausten järjestelmä Bsport tarjoaa käyttäjille kolme erilaista keinoa omien tietojen, joogakorttien sekä omien varausten hallintaan.
Kaikkiin näistä kirjaudutaan oman joogatilin sähköpostitunnuksella ja salasanalla. Kaikissa voi myös ostaa sarja- tai kurssikortteja ja varata joogatunteja tai -kursseja.

 1. Lataa mobiilisovellus Helsingin Astanga Joogakoulu ja kirjaudu siihen Member roolissa.
  – Sovellus on helppokäyttöinen (myös joitakin rajoitteita).
 2. Kirjaudu järjestelmään Joogakoulun nettisivujen koti-ikonin kautta.
  – Perustoiminnot ok, mutta omien varausten hallinta hieman hankalampaa kuin sovelluksessa.
   
 3. Bsportin selainpalvelu https://backoffice.bsport.io/login?membership=757
  – Kattavin palveluista, jossa pääsy kaikkii omiin tietoihin. Hieman hankala mobiililaitteilla. 

Alennetut hinnat opiskelijoille ym.

Varausjärjestelmä vaatii joogatiliin ns. hintaryhmätiedon: ei alennusta (perushinta) tai jokin alennusryhmistä:

 • alle 18-vuotiaat
 • opiskelijat
 • HUS-henkilöstö
 • vanhempain- tai hoitovapaalla olevat
 • työttömät
 • eläkeläiset
 • näyttelijät
 • varus- tai siviilipalvelusta suorittavat

Alennusryhmiin kuuluvat saavat ostaa sarjakortit kortista riippuen 10-15 % alennuksella (ALE-hinnat). Voit ladata omalle tilillesi kuvan oikeudesta alennukseen, niin todistusta ei tarvitse pitää aina mukana tunneilla.

Kaveri mukaan tunnille

Voit ilmoittaa tunnille itsesi lisäksi myös kaverisi ja maksaa molemmat sarjakortillasi seuraavasti: varaa tunti aikataulusta ja lisää sen yhteydessä toinen ilmoittautuminen Guest-toiminnolla, joka kysyy ystäväsi nimen. Lopuksi vahvista varaus molemmille omalta sarjakortiltasi. 

Joogakoulun oppilastilin perustaminen

Voit perustaa oppilastilin seuraavasti:

 • Avaa joogakoulun nettisivut https://astangajooga.fi ja klikkaa sivun vasemmassa alakulmassa olevaa “Omat tiedot”-kuvaketta tai päävalikosta “Login” -linkkiä, joka avaa ponnahdusikkunan Login: vieritä ikkunaa alaspäin kunnes näet tekstin “Create a new account” ja painikkeen Sign up  – klikkaa sitä.
  Huom: Palvelussa on useita kielivaihtoeja – jos kieli on outo, vaihda se valikosta oikeasta yläkulmasta (valikon tunnus on kolme pistettä) 
  TAI
  Lataa puhelimellesi tai tabletillesi sovellus “Helsingin Astanga Joogakoulu” ja luo siinä itsellesi joogatili. Sovellus on englanninkielinen.
  TAI
  Kirjaudu nettiselaimella osoitteeseen
  https://backoffice.bsport.io/login?membership=757
  Aloitusnäkymässä on teksti “Create a new account” ja sen alla painike Sign up  – klikkaa sitä ja täytä tietosi vaadittuihin kenttiin.
  Huom:
  • Tarkista että kielivalintasi (valikossa oikealla ylhäällä) on English (UK).
  • Järjestelmä edellyttää täyttämään ns. hintaryhmätiedon (ei alennusta / jokin alennukseen oikeutetuista ryhmistä kuten opiskelija, eläkeläinen jne.)
  • Varmista, että olet aktivoinut email- tiedotteet kohdasta ”I agree to be notified by email with relevant information (e.g. cancellations, schedule updates, new workshops, etc.)”, niin saat sähköpostiisi tärkeää tietoa profiiliisi tehdyistä muutoksista kuten lisätyistä joogakorteista sekä varaamiesi joogatuntien muutoksista tai peruutuksista.
   Ilman email -asetuksia tuntien vahvistus- ja peruutusviestit eivät tule perille!
  • Huom: Suosittelemme asettamaan myös puhelinnumeron, jotta voimme lähettää tiedon mahdollisesta tunnin viimehetken peruutuksesta myös tekstiviestitse.
  • Huomioviestit joogakortin päättymisestä (krediittikorteista, 7vrk- ja Anytime-korteista 3vrk ennen) tai käyntikertojen päättymisestä (1x jäljellä) eivät tällä hetkellä ole käytössä, mutta yritämme saada ne mukaan uuteen järjestelmään.
 • Aktivoi sivun alareunasta kohta ”I agree with the above terms” ja klikkaa ”Create an account”.
 • Voit tarkistaa oppilastilisi joogakortin ja sen voimassaolon milloin tahansa kirjautumalla joogakoulun nettisivuilla asiakastietoihin ja omista tiedoista kohdassa “Passes“.
 • Voit tarkistaa ja halutessasi tulostaa kuitit (sis alv) kortti- tai kurssiostoistasi kohdasta “Invoices”. Siellä näkyvät kaikki ostosi sekä verkossa että joogasalilla.

Mobiilisovellus: pikaopas

Lataus

Lataa puhelimeen / tablettiin sovellus Helsingin Astanga Joogakoulu. Se on paljon nopeampi tapa käyttää varausjärjestelmää kuin selaimen kautta.

Kirjautuminen

Kirjaudu (Login) Member-roolissa (Teacher näkymä näyttää tyhjää). Email-tunnuksesi toimii käyttäjätunnuksena. Sovelluksessa käytetään samaa salasanaa, jota olet käyttänyt myös astangajooga.fi nettisivuilla kirjautumiseen.

Salasana

Voit halutessasi muuttaa salasanasi kirjautumissivun Forget password – toiminnolla. Mikäli et ole käyttänyt varausjärjestelmäämme aiemmin, aseta salasanasi kirjautumissivun Forget password – toiminnolla.

Varaa tunteja

Sovelluksen avulla on kätevää varata tunteja Schedule-valikosta. muista että jotta voit varata tunteja, sinulla pitää olla voimassaoleva joogakortti (krediittipaketti). 

Sarja- tai kurssikortin ostaminen
 
Studio-osiossa voi ostaa uusia joogakortteja. Maksutapana käy joko maksukorttimaksu tai maksu myöhemmin (Pay later / On site payment), jolloin kortin voi maksaa joogasalilla opettajalle maksukortilla tai liikuntaedulla, tai omatoimisesti liikuntaedulla tai omasta verkkopankista, jolloin lähetä maksukuitti emailitse info@astanga.fi, niin kirjaamme maksun järjestelmään. 

Joogakortin voimassaolo
Oman joogakortin voimassaolon voi tarkistaa kohdassa Studio / My passes.
HUOM:
 • Jos sinulla on useampia joogakortteja, uusin näkyy tuntia varatessasi omien korttien listassa ensimmäisenä ja vanhemmat passit näkyvät sen alla.
 • Joogakortti astuu voimaan ensimmäisestä tuntivarauksesta!
  Kun olet varannut joogakortilla ensimmäisen tunnin, niin järjestelmä käynnistää joogakortin siitä päivämäärästä, eikä joogakortilla voi sen jälkeen ilmoittautua aiemmalle tunnille; voit kuitenkin muuttaa kortin aloituspäivän siten, että peruutat kortilla tehdyt varaukset. Sen jälkeen voi ilmoittautua uudelleen haluamillesi tunneille ensimmäisestä alkaen.

Tuntivarauksen peruuttaminen

Sovelluksella voi perua drop-in -tuntivarauksia (My Bookings): muista perua varattu tunti viimeistään 2h ennen tunnin alkua, niin krediitit palautuvat joogakortillesi.

Kurssien peruuttaminen 

Kurssi-ilmoittautuminen on sitova kurssin peruutusajan päätyttyä (usein 1-5 vrk). Jos haluat sairastapauksessa perua yksittäisen kurssikerran, ota yhteys toimistoon info@astanga.fi 

Huom: Kurssien yksittäisiä tunteja ei voi perua omaoimisesti. Jos perut kurssitunnin, järjestelmä peruu koko kurssin kyseisestä tunnista alkaen!

Kurssin varaaminen / peruminen

Kun olet löytänyt kiinnostavan kurssin toimi seuraavasti

1. Osta kurssikortti
– katso ohje alempana, kurssikortin osto ja maksutavat

2. Ilmoittaudu kurssille

 • Kannattaa ensisijaisesti ilmoittautua koko kurssille, koska kurssien toteutuminen riippuu täysin siitä, saadaanko koko kurssijaksolle minimimäärä osallistujia.
 • Mikäli pääset mukaan vain osalle kurssia, voit ilmoittautua yksittäisille kurssitunneille drop-in tuntien eli viikkoaikataulun (sovelluksessa näkymä Schedule) kautta, jolloin yksittäisiä tunteja voi perua itse, jos tulee este osallistua tunnille.  
 • Jos tarvitset apua ilmoittautumiseen, tee ilmoittautuminen kurssien yhteydessä olevalla lomakkeella, ja kirjaamme sinut mukaan kurssille toimistolla,

HUOM:

Joogakortti (käytännössä krediittipaketti) ja kurssi ovat kaksi eri asiaa: Joogakortti on lippu, jonka avulla sinun tulee varata kurssi tai tunti, jolle haluat osallistua.

Kurssin varaamiseen on kaksi tapaa:

 1. Kun kirjaudut kurssille ilman voimassaolevaa joogakorttia, järjestelmä tarjoaa siihen sopivia lippuja eli kurssikortteja, ja kun klikkaat tarjotuista vaihtoehdoista tiettyä kurssikorttia, järjestelmä varaa kurssin sinulle kyseisellä kurssikortilla yhdellä napsautuksella.
 2. Voit ostaa kurssikortin etukäteen; muista ilmoittautua kurssille vielä erikseen!


Kurssien peruuttaminen 

Kurssi-ilmoittautuminen on sitova kurssin peruutusajan päätyttyä (usein 1-5 vrk). Jos haluat sairastapauksessa perua yksittäisen kurssikerran, ota yhteys toimistoon info@astanga.fi 

Huom:

 • Kurssien yksittäisiä tunteja ei voi perua omaoimisesti, koska silloin koko kurssin varaus peruuntuu kyseisestä tunnista alkaen!
 • Valtaosaan kursseista voi osallistua myös niiden drop-in tunneille viikkoaikataulun (aplikaatiossa Schedule) kautta, jolloin yksittäisiä tunteja voi perua itse, jos tulee este osallistua tunnille.  

Jooga- tai kurssikortin osto- ja maksutavat, yleisohje

Joogakortin voit ostaa kätevästi ennakkoon esim.  Joogakoulun Hinnasto -sivulla, jossa näet korttivaihtoehdot ja niiden hinnat, ja voit tehdä oston Osta-linkin kautta. Online -maksu tapahtuu maksukortilla turvallisesti kaksivaiheisella verkkomaksun tunnistuksella (2FA). Halutessasi voit maksaa myös kortin myöhemmin esim. liikuntaedulla tms (tarkemmat ohjeet alla). Voit myös tallentaa maksukorttisi tiedot omalle joogatilillesi, varsinkin jos teet maksuja säännöllisesti (esim. Anytime-tilaus). 

Voit ostaa joogakortin tai kurssin kolmella eri tavalla:

 1. Osta kortti verkkokaupassa (astangajooga.fi hinnastosivulla tai sovelluksessa tai Backoffice-hallintapaneelissa) ja tee maksu maksukortilla.
  Huom. Sovelluksessa voi tehdä maksun myös tallentamatta maksukortin tietoja. Järjestelmä pyytää kortilla tehtävän ensimmäisen maksun yhteydessä kaksivaiheisen varmennuksen. 
 2. Varaa joogakortti verkkokaupassa ja valitse maksutavaksi maksu paikan päällä joogasalilla (Pay later / On-Site Payment), varsinkin jos haluat hyödyntää liikuntasaldoasi tai liikuntaseteleitäsi. Kortti on heti käytettävissäsi. Maksa kortti opettajalle tunnin yhteydessä.
 3. Osta joogakortti (kurssikortti) kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä.
 4. Osta uusi joogakortti etukäteen joogasalilta tunnin yhteydessä opettajalta. 

Maksutavat:

 1. Verkkokaupassa maksukortti, tai vaihtoehtoisesti Pay later / On-Site Payment: maksa kortti opettajalle ensimmäisen tunnin yhteydessä maksukortilla tai liikuntaedulla, tai niiden yhdistelmällä. 
 2. Pankkisiirto: voit maksaa kortin tai kurssin ennakkoon myös tilisiirtona: katso joogakortin kuitti/lasku (Invoice), josta näet Joogakoulun pankkiyhteyden. Näytä kuitti opettajalle tai lähetä se joogakoululle info@astanga.fi ja pyydä kuittaamaan joogakortin tai -kurssin maksu.
 3. Maksukortti joogasalilla.
 4. Liikuntaetu: Smartum, ePassi, Edenred, Virike appit ja setelit. Näytä opettajalle maksukuitti tai lähetä se joogakoululle info@astanga.fi ja pyydä kuittaamaan joogakortin tai -kurssin maksu. 
 5. Käteisellä opettajalle tunnin yhteydessä (ei suositeltu).

Joogakortin voi maksaa paikan päällä myös useammalla kuin yhdellä maksutavalla kuten osa maksusta liikuntaseteleillä tai liikunta-appilla ja loput maksukortilla.

 • Jos haluat tauottaa joogakorttisi esimerkiksi sairauden tai lomamatkan vuoksi tai aktivoida vanhentuneen kortin kerrat löipsämaksulla, katso alemapana erillinen joogakortin tauotus- & aktivointiohje.

Huomattavaa

 • Maksujärjestelmä ei tue suomalaisia verkkopankkimaksuja, vaan se sallii ainoastaan korttimaksut.
 • Sinulla voi käytössäsi useampia kuin yksi joogakortti. Ole tarkkana että käytät vanhemman joogakortin ensin loppuun ennenkuin otat uudemman kortin kättöösi.
 • Uusi joogakortti aktivoituu käyttöön ensimmäisestä varauksesta.
 • Kun joogakortilla on varattu ensimmäinen tunti, sillä ei voi varata sitä aiempia tunteja. Mikäli haluatkin varata jonkin aiemman tunnin, peruuta myöhemmät varaukset, mikä nollaa joogakortin aloituksen ja voit tehdä sitten uudet tuntivaraukset. 

Liikuntaetu: joogakortin tai kurssin maksu

Joogakoululla voit maksaa Smartumilla, Virikeellä, ePassilla, EazyBreakilla sekä Edenredillä (liikuntasetelit, -maksukortti tai -sovellus).

Liikuntaetu ei käy maksutapana verkkokaupassamme, mutta voit tehdä oston liikuntaedulla seuraavasti.  

Osta joogakortti tai -kurssi astangajooga.fi sivuilta tai Helsingin Astanga Joogakoulu -aplikaatiossa ja valitse maksutavaksi  Pay later / On-Site Payment, niin voimme kohdistaa siihen liikuntaetumaksun. Joogakortti on heti käytössäsi ja voit hoitaa maksun myöhemmin: lähetä kuitti liikuntaetumaksusta sähköpostitse info@astanga.fi sekä tieto, minkä joogakortin tai kurssin olet maksanut. Maksun voi hoitaa myös joogasalilla ensimmäisen tunnin tai kurssin yhteydessä. 

Liikuntaetu vanhenemassa: tee siirto joogasaldoksi

Voit pyytää, että vanheneva liikuntaetu talletetaan joogatilillesi saldoksi myöhempää käyttöä varten.

Joogasaldo ei vanhene, vaan voit käyttää sen milloin vain. Kun haluat ostaa joogakortin tai osallistua jollekin kurssille, voit maksaa sen verkkokaupassa (astangajooga.fi sivuilla tai Helsingin Astanga Joogakoulun aplikaatiossa) kokonaan tai osittain käyttäjätilisi joogasaldolla.

Toimi näin:

Liikuntasovellus: siirrä haluamasi summa Helsingin Astanga Joogakoululle ja lähetä siitä kuitti meille emailitse (info@astanga.fi), niin aktivoimme sinulle kyseisen summan joogasaldoksi tai kuittaamme siitä haluamasi joogakortin tai kurssin.

Jos sinulle tulee kysyttävää liikuntaetujen käyttöön, kursseille tai tunneille ilmoittautumiseen tai käyttäjätilin joogasaldoon liittyen, ole yhteydessä Joogakoulun toimistoon 0505651414 sms/whatsapp tai emailitse info@astanga.fi

Joogasaldon tarkistus sovelluksessa

Joogasaldo ei näy sovelluksessa suoraan Studio / My Profile tiedoissa. Mutta oman joogasaldon pystyy tarkistamaan seuraavasti: lisää ostoskoriin kertalippu, ja valitse maksutavaksi korttimaksu. Sen jälkeen näet ennen varsinaista oston vahvistamista mahdollisen joogasaldon maksunäkymän alaosassa [Use my internal account balance XX €]. Tämän jälkeen voit poistaa kertalipun ostoskorista ja keskeyttää oston.

Oma joogasaldo ja mahdolliset maksuvelat näkyvät selkeimmin Backoffice-palvelussa https://www.backoffice.bsport.io omien tietojen General-näkymässä. 

Joogasaldon käyttö maksutapana verkkokaupassa

Voit käyttää joogasaldoa ostaessasi joogakortin tai -kurssin
astangajooga.fi -sivuston verkkokaupassa (kuten kurssien tai joogakorttien hinnastosivuilla) tai sovelluksessa (Helsingin Astanga Joogakoulu) seuraavasti:

Sovellus:
Valitse haluamasi joogakortti tai -kurssi ostoskoriisi ja jatka hyväksymään maksu korttimaksuna “Card”.

Astangajooga.fi tai Backoffice -palvelu:

1. Jos saldo riittää kurssin tai kortin koko maksuun:
valitse maksutavaksi Pay later/On site payment, jolloin järjestelmä kuittaa maksun automaattisesti joogasaldosta.

2. Jos saldo ei riitä koko kurssin tai kortin maksuun, tee saldolla osamaksu seuraavasti:
valitse maksutavaksi korttimaksu “Payment method: Card“, ja jos korttitietosi on tallennettu joogatilillesi, voit valita “Select a payment method”, tai jos kortin tietoja ei ole tallennettu, lisää tiedot “Add a payment method“.
Samalla aukeaa mahdollisuus maksaa ostos joogasaldolla [Use my internal account balance], johon voit kirjoittaa saldosta maksettavan summan. Maksun jäännösosa veloittuu maksukortilta. Vahvista maksutapahtuma “Confirm payment“.

Joogasaldon ja maksuvelkojen tarkistaminen

Velat ja saldon plussat näkyvät vain ns. hallinnointipaneelissa selaimella, jossa on pääsy kaikkiin omiin tietoihin osoitteessa https://backoffice.bsport.io
jossa valitse palvelu Helsingin Astanga Joogakoulu.

Esimerkiksi sovellus ei näytä joogatilin saldoa tai olemassa olevia maksuvelkoja erikseen.

Joogatilin saldo näkyy uuden kortin oston yhteydessä, kun lähtee tekemä maksua kortilla (card): silloin sovellus näyttää korttimaksun alla maksuvaihtoehdon [Pay with account balance – saldon määrä €]

Joogatuntien varaaminen

Joogatunteja voi varata useammalla eri tavalla:

Joogatunnin varaaminen edellyttää voimassaolevaa joogakorttia. Joogakortit ovat digitaalisia ja pohjautuvat krediitteihin (ei joogakertoihin). Krediittien etuna on, että ne ovat sarjakorttien tapauksessa yleiskäyttöisiä (5x = 50 krediittiä, 10x=100 krediittiä ja 20x=200 krediittiä) eli niitä voi käyttää mille tahansa tunneille – salitunneille, omaharjoituksiin, online-tunneille, XL-tunneille, kursseihin ja workshoppeihin. 

Huom: Kurssikorttien krediitit on usein kohdistettu vain kyseisen kurssin tunteihin. Mikäli haluat korvata kurssikerran muulla tunnilla, ota yhteys Joogakoulun toimistoon info@astanga.fi.

Joogatuntien varaaminen onnistuu seuraavilla eri tavoilla:

 1. Joogakoulun nettisivuilla astangajooga.fi : Klikkaa valikosta “Aikataulut” ja sen alta “Viikkotunnit”. Viikkotunti-näkymästä klikkaa haluamasi tunnin kohdalta “Book”-linkkiä. Varausjärjestelmä pyytää kirjautumaan omalle joogatilille, jotta varaus voidaan kohdistaa haluttuun joogakorttiin.
 2. Sovelluksella Helsingin Astanga Joogakoulu. Kirjaudu sovellukseen samalla omalla emailillasi (käyttäjätunnuksesi). Varaa tunteja sovelluksen aikataulun (Schedule) kautta.
 3. Järjestelmän hallinnointipaneelissa:
  https://backoffice.bsport.io/login?membership=757
  Kirjaudu email-tunnuksillasi (samat kuin edellä). Klikkaa vasemmalta valikosta “Helsingin Astanga Joogakoulu” nähdäksesi viikkotunnit ja kurssit, ja sieltä haluamasi tunnin kohdalta “Book”. Tämän jälkeen voit valita haluatko ostaa joogakortin ilmoittautumisen yhteydessä tai käyttää joogatunnin maksamiseen voimassa olevaa joogakorttiasi.Voit myös varata useampia tunteja samalla kerralla.
  HUOM: Palaa takaisin aikataulunäkymästä omiin tietoihisi klikkaamalla sivun ylälaidassa näkyvää omaa emailia / My profile.

Kun saavut joogatunnille, ohjaaja tarkistaa tunnille ilmoittautumisen ja merkitsee sinut läsnäolevaksi. Järjestelmä veloittaa tunnin automaattisesti voimassa olevalta joogakortiltasi, myös silloin, jos et saavukaan varaamallesi tunnille. Muista siis peruuttaa tunti 2h ennen tunnin alkua (Early Cancel).

Muuta huomioitavaa

 • Et voi ilmoittautua tunneille ilman voimassaolevaa joogakorttia!
 • Joogakortin voi ostaa verkkokaupassa ja maksaa maksukortilla.
 • Kortin voi halutessa maksaa myös liikunta-appilla tai liikuntaseteleillä tunnin alussa paikan päällä, valitse silloin maksutavaksi Pay later / On-Site Payment.
  – Joogakortti on heti käytössäsi ja voit maksaa kortin opettajalle saapuessasi tunnille.
 • Joogakortti astuu voimaan ensimmäisestä tuntivarauksesta!
  Kun olet varannut joogakortilla ensimmäisen tunnin, niin järjestelmä käynnistää joogakortin siitä päivämäärästä, eikä joogakortilla voi sen jälkeen ilmoittautua aiemmalle tunnille; voit kuitenkin muuttaa kortin aloituspäivän siten, että peruutat kortilla tehdyt varaukset. Sen jälkeen voi ilmoittautua uudelleen haluamillesi tunneille ensimmäisestä alkaen.
 • Sinulla on joogakortti, mutta järjestelmä ei näytä korttia tunnin varauksen yhteydessä:
  Katso edellinen kohta, oletko varannut kortilla jo aiemmin tunteja?
  Onko kyseessä kurssikortti, jonka käyttö on rajoitettu vain tietyille tunneille?
  – Tarvittaessa ole yhteydessä koulun toimistoon (info@astanga.fi)
 • Varatut joogakerrat velotetaan joogakortilta, vaikka et pääsisikään tunnille, ellet peruuta varausta ajoissa tuntien peruutusehtojen mukaan
  – Drop-in tunnit pitää peruuttaa viimeistään 2h ennen tunnin alkua.
  – Kurssit tulee peruuttaa viimeistään 1-5 vrk ennen kurssin alkua kurssista riippuen.
  – Katso lisätietoja erillisestä tuntien peruuttamisohjeesta alempana.
 • Kursseissa yksittäisen kerran peuutus peruuttaa koko kurssin!
  – Jos haluat peruuttaa yksittäisen kurssikerran, ota yhteyttä info@astanga.fi 
 • Jos et ole ehtinyt ostaa joogakorttia tai varata tuntia
  – opettaja voi myydä tunnin yhteydessä kortin ja kirjata sinut tunnille.

Joogatunnin peruminen

 1. Joogakoulun nettisivuilla: Kirjaudu joogatilillesi. Klikkaa sivun “Koti”-kuvaketta niin esiin tulee useita valikkokuvakkeita, joista ensimmäinen on “My bookings”, klikkaa sieltä haluamasi tunnin kohdalta “Cancel”.
 2. Sovelluksessa Helsingin Astanga Joogakoulu:
  Klikkaa alavalikosta “Bookings“, niin saat näkymän “Upcoming sessions” (mikäli sinulla on tehtyjä varauksia) ja sen alla näkyvät aiemman varaukset “Past sessions“. Klikkaa tulevan tunnin kohdalta “Cancel” -painiketta.
 3. Hallinnointipaneelissa:
  Kirjaudu tunnuksillasi sivulle https://backoffice.bsport.io/login?membership=757
  Aloitusnäkymässä näet “My bookings” tehdyt tuntivaraukset ja “My passes” voimassaolevat joogakortit. Klikkaa haluamasi tunnin kohdalta “Cancel“.

HUOM: Joogatunnit on peruttava viimeistään 2h ennen tunnin alkua. Tämä koskee sekä lähiopetusta että online-tunteja. Perumattomat ja myöhässä perutut tunnin laskutetaan joogakortiltasi hinnaston mukaisesti. 

Joogakortti astuu voimaan ensimmäisestä tuntivarauksesta

Varausjärjestelmä kirjaa joogakortin voimassaolon alkavaksi siitä päivämäärästä, johon
on tehty ensimmäinen tunti- tai kurssivaraus. Varaukset pitää tehdä aikajärjestyksessä alkaen ensimmäisestä tunnista, johon haluat osallistua.

Huom:

 • Voit muuttaa oman joogakortin alkamisjankohtaa perumalla jo tekemäsi varaukset ja aloittamalla sitten ensimmäisestä tunnista, johon haluat osallistua. Kortin voimassaolo alkaa nyt tästä ensimmäisestä varauksesta, ja sen jälkeen voit varata uudelleen peruuttamasi tunnit.
 • Mikäli ensimmäisen varauksesi uudella joogakortilla on peruttu (opettja sairas tai tunnilla ei ollut tarpeeksi ilmoittautumisia), kortin voimassaolo alkaa vasta seuraavasta tuntivarauksestasi. 

Jatkuvan anytime -kortin tilaus halvemmalla kuukausimaksulla

Jatkuvan anytime-kortin voit ostaa 12kk tilauksena halvemmalla kuukausimaksulla vain Joogakoulun nettikaupan kautta, koska se on sopimustilaus, joka pitää hyväksyä sähköisesti.

Maksutapana voi olla maksukorttimaksu tai SEPA-maksu, jolloin sinun pitää tallentaa oman pankkitilisi IBAN-tiedot omiin Joogakoulun asiakastilisi tietoihisi.

Maksujärjestelmä perii maksun automaattisesti kuukausittain.

Tauotus- ja peruutusehdot

 • Tilauksen voi aina tauottaa ilman maksua lääkärintodistuksella.
 • Mikäli et jostain syystä pääse joogaamaan esim. kesäloman tai matkan takia, jatkuvan tilauksen voi laittaa tauolle 10€ maksusta per viikko.
 • Jos muutat sopimusjakson aikana muualle, niin tilauksen voi keskeyttää 30€ peruutusmaksulla. Keskeytysilmoitus on tehtävä koulun toimistoon kirjallisesti (info@astanga.fi) viikkoa ennen seuraavaa laskutuspäivämäärää. Tilauksen kuluvan kuukauden maksua tai sen osaa ei voida palauttaa. 
 • 12 kuukauden jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti, mutta sen voi sen jälkeen keskeyttää milloin tahansa ilman peruutusmaksua.

Edut

Vuosijäsenenä saat 15% alennuksen Joogakoulun XL-tuntien, Special Workshoppien viikonloppu- sekä kesäleirin viikko-ohjelman hinnasta koodilla “VUOSIKORTTI”.
Huom. vuositilaukseen ei saa maksutonta pidennystä workshoppien eikä leiriviikkojen ajalta.

Lahjakortin ostaminen, yleisohje

Lahjakortin voi ostaa valikosta Hinnasto – lahjakortit. Lahjakortin ostamiseen tarvitaan Joogakoulun asiakastili, johon oston kuitti tallentuu.

Lahjakortit ovat saatavissa verkkokaupasta. Mikäli tarvitset apua tai opastusta, ota yhteyttä emailitse info@astanga.fi, niin voimme auttaa lahjakortin ostossa ja lähettämisessä.

Lahjakortit eivät ole varsinaisia joogakortteja, vaan lahjakortit sisältävät tietyn euromääräisen arvon. Saaja lunastaa lahjakortin arvon omalle joogatililleen ja voi maksaa sillä joogakortteja tai kursseja Joogakoulun verkkokaupassa. 

Lahjakortin saajan tulee ladata lahjakortin arvo omalle joogatililleen 30 vuorokauden kuluessa ja ostaa sillä lahjakortissa ilmoitettu kurssi- tai sarjakortti. Kurssi- tai joogakortti pitää puolestaan ottaa käyttöön vuoden kuluessa eli varata kurssi tai tunti, josta alkaa kortin krediittien varsinainen voimassaoloaika, joka on kortista riippuen 3-6 kuukautta.

Lahjakortin ostaminen edellyttää kirjautumista verkkokauppaamme. Ostajalla pitää siis olla oston yhteydessä oma asiakastili, vaikka hän ei itse tulisikaan jogaan. Tämä johtuu siitä, että kaikki ostot kirjataan järjestelmässä digitaalisille kuiteille (mahdollisten oikaisu- ym. pyyntöjen selvittelyä varten).

Lahjakorttien kuvat ovat esimerkkejä: voit valita varsinaisen lahjakortin kuvituskuvan kuvastostamme.

Voit maksaa lahjakortin verkkokaupassa maksukortilla (järjestelmämme ei valitettavasti tue suomalaisia verkkopankkien maksunappeja).

Täytä lahjakorttiin saajan tiedot, oma tervehdyksesi sekä saajan sähköposti, johon lahjakortti lähtetään.

Voit ajastaa lahjakortin lähetyksen haluamasi ajankohtana (päivämäärä ja kellonaika).

Huom. Lahjakortin vastaanottajan pitää perustaa oma joogatili koulun varausjärjestelmään, jotta lahjakortilla lunastettava joogakortti tai kurssi voidaan aktivoida käyttöön.

Lahjakorttiin täytettävät tiedot

Gift card’s name             : Lahjakortin nimi (muokattavissa)
From                                 : Lahjakortin antajan nimi
To the attention of         : Lahjakortin saajan nimi
Custon message              : Vapaamuotoinen tervehdys tai onnittelu
Select backgroud image: Valitse lahjakortin taustakuva
Recipient’s email            : Saajan sähköpostiosoite
Date of sending               : Lähettämisen päivämäärä
Sending time                    : Lähettämisen kellonaika
Add to basket                   : Lisää ostoskoriin

Lahjakortin lunastaminen / saaja itse

Saajan tulee lunastaa lahjakortin arvo omalle joogatililleen 30 vrk:n kuluessa kortin saamisesta: lahjakorttisähköpostissa on linkki “Activate my gift card”. Lahjakortin aktivointi tarkoittaa, että saaja kirjautuu omalle joogatililleen ja lataa lahjakortin arvon joogatilinsä saldoksi, jota saaja voi sitten käyttää sarjakorttien tai kurssien maksamiseen. 

Mikäli saajalla ei vielä ole oma Joogakoulun asiakastiliä, hänen tulee perustaa oma asiakatili ja sen jälkeen ladata lahjakortin arvo tililleen saldoksi ja ostaa sillä vastaava sarjakortti tai kurssikortti 30 vrk kuluessa. Sarjakotti tai kurssikortti pitää puolestaan ottaa käyttöön vuoden kuluessa.

Kun teet ostoksen verkkokaupassa (nettisivuilla tai aplikaatiossa), järjestelmä vähentää ostoskorissa lahjakortin summan ostoksesta automaattisesti.

Vahvista ostos klikkaamalla “Pay” painiketta, vaikka summa olisikin 0€, tai jos ostoksen arvo ylittää lahjakortin summan, jatka maksamaan oston erotus.

Lahjakortin lunastaminen / joogakoulun toimisto

Seuraava ohje on Joogakoulun henkilökuntaa varten:

To use a gift card on the manager’s / teacher’s side, the member must first have one or more gift cards with funds and it must not be expired. Also, the member should have activated the gift card by clicking the gift card email link “Activate my gift card” beforehand.

Backoffice / teacher :
– Pay a member’s open invoice with a gift card, or
– Bill a new course/class pass and Take payment 

Go to the open invoice (Take payment) > Click on “Gift card Payment” (right down corner):

Indicate the desired amount > Click on “Validate/Confirm”:

Joogakorttien voimassaolot ja säännöt

Sarjakortit 5x , 10x , 20x lähiopetukseen ja online-tunneille

 • Kortit ovat nyt krediittikortteja, ja krediittien myötä sarjakortit ovat monikäyttöisiä: ne käyvät kaikille 60-90min viikkotunneille (sali-, online- ja omaharjoitustunnit), kurssien drop-in tunneille, XL-tunneille sekä workshoppeihin (edellyttäen että kortissa on riittävä määrä krediittejä).
 • Tuntien krediittimäärät ilmoitetaan tunnin nimen yhteydessä.
 • 5x kortti on voimassa 4kk ensimmäisestä käyttökerrasta
 • 10x ja 20x kortit ovat voimassa 6kk ensimmäisestä käyttökerrasta.
 • Kortti on henkilökohtainen.
 • Mikäli olet kiinnostunut perhekortista tai kaverin kanssa -kortista, ota yhteyttä koulun toimistoon info@astanga.fi
 • Käyvät kaikilla Joogakoulun saleilla Helsingissä
 • Aktivoituvat ensimmäisestä käyttökerrasta (kortin voimassaolon päättymispäivämäärä määräytyy ensimmäisen käynnin mukaan, josta voimassaolo alkaa)
 • Voimassaoloa voi pidentää maksutta lääkärintodistuksella
 • Jos matkustat/muutat muualle pitemmäksi aikaa voit pidentää sarjakortin voimassaoloa 10€ tauotusmaksulla.
 • Vanhentuneet kerrat voi ottaa käyttöön maksamalla 5€ per kerta lisämaksun.
  Huom. vanhentuneen kortin kaikki kerrat on aktivoitava kerralla, jonka jälkeen ne ovat voimassa 6kk

Anytime-kuukausikortti lähiopetukseen

 • Käy kaikille 60-90min viikkotunneille ja omaharjoituklsiin saleilla sekä online-tunneille.
 • kortti on voimassa 1kk ensimmäisestä käyttökerrasta.
 • Kortti on henkilökohtainen.
 • Käy kaikilla Joogakoulun saleilla Helsingissä
 • Ei käy XL-tuntien, Workshoppien tai kesäleirien maksuun
 • Aktivoituu ensimmäisestä käyttökerrasta (kortin voimassaolon päättymispäivämäärä määräytyy ensimmäisen käynnin mukaan, josta voimassaolo alkaa)
 • Voimassaoloa voi pidentää maksutta sairastodistuksella
 • Korttiin voi pyytää maksuttoman pidennyksen, kun osallistuu koko viikonlopun erikoiskurssille tai kesäleirin viikko-ohjelmaan.
 • Loma- tai matkojen ajalta voi tehdä tauotuksen 10€ jäädytysmaksulla per viikko (1-7pv).
 • Edut:
  • Voimassaolevalla kortilla saa 15% alennuksen XL-tunneista koodilla ANYTIME

Vuosikortti – 12kk anytimetilaus

 • Käy kaikille normaaleille 60-90min viikkotunneille saleilla sekä niiden striimauksiin
 • Tilaus astuu voimaan ensimmäisestä käyntikerrasta ja on voimassa 12 kuukautta.
 • 12kk jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti, mutta sen voi peruuttaa koska tahansa maksutta.
 • Tilaus on henkilökohtainen.
 • Käy kaikilla Joogakoulun saleilla Helsingissä
 • Ei käy XL-tuntien, Workshoppien tai kesäleirien maksuun
 • Tilauksen voi tauottaa maksutta sairastodistuksella
 • Tilaukseen ei saa maksutonta tauotusta, kun osallistuu koko viikonlopun erikoiskurssille tai kesäleirin viikko-ohjelmaan (kts edellä alennukset näistä).
 • Tauotuksen voi tilata 10€ jäädytysmaksulla per viikko, tauotus on tilattava viikkoa ennen.
 • Tilauksen 12 kk voimassaoloajan tilauksen voi perua vain pakottavasta syystä esim. muutto muualle, jolloin peruutuksesta veloitetaan 30€ peruutusmaksu. Peruutus on ilmoitettava viikkoa ennen seuraavaa kk-maksua. Kuluvan kuukauden maksusta ei saa palautusta.
 • Edut:
  • Voimassaolevalla kortilla saa 15% alennuksen XL-tunneista, Workshopeista sekä kesäleirien viikko-ohjelmasta promokoodilla VUOSIKORTTI

Kurssikortit 

 • On tarkoitettu tietyn kurssijakson tunneille.
 • Kortilla voi osallistua kurssille salilla sekä virtuaalisesti, jos kurssista on myös online-tuntivaihtoehto.
 • Ovat voimassa kurssijakson ajan plus pari lisäviikkoa mahdollisia korvaustunteja varten.

Joogakortin laittaminen tauolle | voimassaolon pidentäminen

Korttien tauottaminen ja voimassaolon pidennykset tehdään joogakoulun toimiston kautta.

 • Lähetä pyyntö sähköpostitse osoitteeseen info@astanga.fi
 • Piedennyksen tai tauon saa aina maksutta lääkärintodistusta vastaan.
 • Tauottamisesta muista syistä peritään korttityyppikohtainen tauotusmaksu, koska pidennys ja tauotus joudutaan tekemään järjestelmään käsin:
  • Sarjakorteissa maksu on kertamaksu 10€
  • Anytimekorteissa tauotusmaksu on 10€ per viikko
 • Katso palvelumaksun korttikohtaiset periaatteet kohdasta “Joogakorttien voimassaolot ja säännöt”.
 • Tauotusmaksun voit maksaa tunnin yhteydessä, kun palaat taas joogaamaan.
 • Sarjakorttien vanhentuneet kerrat voi ottaa käyttöön maksamalla 5€ per kerta lisämaksun.
  Huom. vanhentuneen kortin kaikki kerrat on aktivoitava kerralla, jonka jälkeen ne ovat voimassa 6kk.

Digitaalisten sarjakorttien krediittien uudelleen aktivointi

Sarjakorttien vanhentuneita krediittejä voi pyytää uudelleen käyttöön lähettämällä viestin info@astanga.fi
Krediittien aktivoinnin hinta on 5€ per 10 krediittiä.

Huom. vanhentuneen kortin krediitit on aktivoitava kerralla, jonka jälkeen ne ovat voimassa 6kk.

Online-joogatunnit

Online-joogatunnit löydät uusien nettisivujen aikataulusta kohdasta “Viikkotunnit”. Online-tunnit tunnistat termista “Virtual” tunnin nimen edessä (esim. Virtual Alkeet 1).

Online-tunteja varten ei ole omia sarjakortteja, vaan niissä voi käyttää samoja sarjakortteja kuin salitunneilla, mutta Online-tunneista veloitetaan vain puolet salituntien krediittimäärästä.

jos osallistut Online-tunneille säännöllisesti, voit ostaa edullisemman Anytime online- ja omaharjoitus- kuukausikortin, joka käy vain online- ja omaharjoitustunneille.

Varaa online-tunnit samaan tapaan kuin tavalliset viikkotunnit. Kun olet varannut tunnin, saat sähköpostiisi Zoom-linkin tunnille osallistumista varten noin 15 min ennen tunnin alkua. Kun osallistut tunnille, tunti veloitetaan automaattisesti sähköiseltä joogakortiltasi.

Online-tunnit striimataan Zoom-palvelun kautta.

Omaharjoitustunnit

Omaharjoittelun aloittaminen edellyttää että otat yhteyttä koulun toimistoon sähköpostitse info@astanga.fi josta saat ohjeet salille pääsemiseen.

Omaharjoitustunnit löydät nettisivujen aikataulusta kohdasta “Viikkotunnit”.

Omaharjoitustunteja varten ei ole omia sarjakortteja, vaan niissä voi käyttää samoja sarjakortteja kuin salitunneilla, mutta tunneista veloitetaan vain puolet salituntien krediittimäärästä.

Jos käyt pelkästään omaharjoitustunneilla säännöllisesti, voit ostaa edullisemman Anytime online- ja omaharjoitus- kuukausikortin, joka käy vain omaharjoitus- ja onlinetunneille.

Joogakortin voimassaolon omatoiminen seuraaminen

Digitaalisen kortin voimassaoloa ja jäljellä olevien kertojen seuraaminen on helppoa

 • Helsingin Astanga Joogakoulu -appilla (kätevä puhelinappi)
 1. Avaa appi ja tarvittaessa kirjaudu sisään yleistilillesi.
 2. Avaa Profile (omat tiedot) ja klikkaa otsikkoa Your passes (omat kortit)
 3. Näet voimassaolevat joogakorttisi, montako krediittiä (käyntikertaa) jäljellä ja mihin asti kortti voimassa.
 • Astangajooga.fi sivustolla (toimii hyvin puhelimella)
 1. Kirjaudu asiakastilillesi: klikkaa Koti -kuvaketta nettisivuilla, avaa Sign in pop-up ikkunan. Tee Sign in.
 2. Asiakastili avaa oletuksena Account Info -näkymän.
 3. Avaa asiakastilin valikko klikkaamalla oikealla kolmen vaakaviivan kuvaketta.
 4. Klikkaa valikosta Passes.
 5. Näet voimassaolevat joogakorttisi (Available Passes): montako käyntikertaa jäljellä ja mihin asti kortti voimassa (Exp).
  Huom: Voimassa asti -päivämäärä näkyy muodossa kk/pp/vvvv.
 • Bsport selainpalvelussa (toimii parhaiten läppärillä tai tabletilla)
 1. Avaa sivusto https://backoffice.bsport.io/login?membership=757 ja kirjaudu sisään (Sign in) Joogakoulun asiakastunnuksellasi.
 2. Avaa välilehti My Info | Account
 3. Account Balance  alla on otsikko Pricing Options, jossa on listaus riveittäin ostamistasi joogakorteista ja kursseista:
  • Description -sarakkeella on tieto, minkä kortin tai kurssin olet ostanut.
  • Unbooked / Remaining -sarake kertoo montako käyntikertaa näissä on jäljellä.
  • Expiration Date -sarake kertoo mihin asti kortti voimassa (pp.kk.vvvv)
  • Available for use -sarake kertoo onko kortti käytettävissä : Yes / No

Varausjärjestelmän viestit

Varausjärjestelmä kautta voidaan lähettää olennaisia viestejä sähköpostitse tai tekstiviestitse.

Tekstariviestejä lähettää vain opettaja lähinnä silloin, jos tunti joudutaan perumaan lyhyellä varoitusajalla (alle 2h). Siltä varalta kannattaa omalle joogatilille laittaa myös puhelinnumero.

Järjestelmäviestejä sähköpostitse

Tunti varattu: varausvahvistuksessa saat ohjeet tunnille saapumisesta.

Tunti peruttu (oppilas itse tai opettaja perunut koko tunnin).

Online-tunnin Zoom-linkki: 15 minuuttia ennen tunnin alkua.

Tapahtumia ja uutisia

Uutiskirjeitä sähköpostitse kaikille oppilaille pari kertaa kuussa.

Bsport varausjärjestelmän ohjeet päivittyvät vähitellen alla oleviin opasteisiin

Alla olevat ohjeet on laadittu Mindbodyonline-järjestelmälle. Pävitämme ohjeita ajan tasalle lähipäivinä vastaamaan Bsport-varausjärjestelmää.

Joogakortin voimassaolon automaattiset email -tiedotteet

Järjestelmä lähettää tiedon sähköpostiisi, kun joogakortin käyttökerrat ovat loppumassa tai joogakortin voimassaolon päättyminen lähestyy.

Sarjakortit

 • Kortti loppumassa -viesti, kun jäljellä 1 kerta
 • Kortti päättymässä -viesti, kun jäljellä 7 pv

Anytimekortit

 • Kortti päättymässä viesti, kun jäljellä 3pv

Milloin viestiä ei tule

 • Jos et ole aktivoinut omalla joogatililläsi viestien vastaanottamista.
 • Jos sinulla on toinenkin joogakortti, jolla voi osallistua samoille tunneille.
 •  Jos sinulla on jatkuva anytimekortin tilaus.

Joogakorttien voimassaolon huomioviestit

Digitaalinen korttijärjestelmä lähettää asiakassähköpostiisi seuraavia huomioviestejä joogakorteistasi

 • Sarjakorttien (lähiopetus, online, omaharjoitus) voimassaolosta viesti 7 vrk ennen kortin päättymistä.
 • Anytimekortin voimassaolosta viesti 3 vrk ennen kortin päättymistä.
 • Sarjakorttien käyntikertojen loppumisesta, kun korteilla on jäljellä enää yksi kerta.

Jotta saat huomioviestit, varmista, että olet aktivoinut email-tiedotteet kohdista ”Account management” ja ” Reminders and schedule changes”, niin saat sähköpostiisi tärkeät tiedot mm. profiiliisi tehdyistä muutoksista kuten lisätyistä joogakorteista sekä varaamiesi joogatuntien muutoksista tai peruutuksista. Ilman tätä email-asetusta tuntien peruutusviestit eivät tule perille!

Aktivoi myös kohta ”News and promos”, jotta saat joogakoulun oppilastiedotteet sekä huomioviestit joogakorttien päättymisestä.

 • HUOM: Järjestelmä EI LÄHETÄ TEKSTIVIESTEJÄ!
  Vaikka text-asetus onkin olemassa emailin rinnalla, tekstareita ei lähetetä Suomessa

Summer Retreat Reservation Guide

What is the Summer Retreat?

Summer Retreat is oraganized in July 2022 in Houtskar Island at the beautiful Archipelago of Turku. The Retreat is suitable for beginners and more experienced Astanga or other yoga practitioners, kids and teens as there is a lot of program and general yoga classes including philosophy, pranayama and meditation. Retreat is international, teaching and meetings will be presented primarily in English.

The main teachers are Petri Räisänen and Juha Javanainen from Astanga Yoga School of Helsinki. There is also visiting teachers every week to share their views on Yoga and its many practices and methods to broaden the Retreat attendants experience on Yoga and its possibilities.

Retreat includes accommodation and vegetarian meals (mainly vegan breakfast, lunch & dinner) which are organized by Houstkär Skärgårdsskolan – Saaristokoulu. Yoga program is organized by Astanga Yoga School of Helsinki. See the Retreat Prices at the Prices page.

Typical daily Yoga program includes mornig yoga practice

 • Astanga Yoga mysore style between 5:30-9:30 am, or
 • Led beginners classes around 8:00 – 9:15, or
 • Introduction to new beginners around 9:30 – 10:30

Kids yoga classes

 • between 10:30 – 12:00

Lectures / Philosophy / Meditation

 • Lectures 11:15 – 12:30

Afternoon Extra workshops

 • Mindfulness meditation (Week 1)
 • Yinful Yoga (Week 2)
 • Strenght and mobility (Week 3)

Other afternoon program

 • possibility for private questions with the teachers
 • discussions on yoga, progress and health
 • yoga techniques (twice a week)
 • pranayama breathing methods and practices
 • evening meditation

PLUS seaside Sauna every morning and evening.

How to registrate and pay?

To registrate please send first your accommodation and meals booking request with the booking form. Registrations are recommended primarily for full weeks to get the most out of the Retreat and its Yoga program.

Note: Scroll the booking form page down until you see the booking form.
If you can’t attend the full week, you can also apply for part of the program like morning practice, extra workshop classes, drop-in days, or drop-in yoga or any other drop-in classes. Read these guides below carefully for details.

When you have your accommodation confirmed by email, which may take a few days, you can continue to book and pay your retreat week(s) yoga program(s).

Fees and Payments

a) Accommodation and Meals

 • Are paid to Skärgårdsskolan in the retreat by bank/credit cards.

b) Retreat yoga weeks yoga and extra workshops

 • Should be paid to Astanga Yoga School when your accomodation is confirmed.
 • Yogaschool has a digital booking system for retreat yoga program and online payments by bank/credit cards.
 • You need to create a Yogaschool student account at this website by clicking the red round Member/Home icon in the left-bottom corner, see the detailed guide below.
 • When you have your yoga account ready, you can book your weekly yoga program and extra classes, which should be paid on booking. The system will create VAT receipt for your payments, which you may download if you need it for your accounting.
 • If you wish to pay the yoga program with sports app (liikuntasaldo, liikuntasetelit), please contact juha@astanga.fi

Note: Because the Summer Retreat is organized by two different schools, the Accommodation&meals and Yoga program payments can’t be combined into one invoice.

Cancellations

You can attend the retreat only if you feel healthy and you don’t suffer any covid-related infection symptoms. If you have flue symptoms, you can’t attend, and then there is no cancellation fee and your payments will be returned.

The other cancellation terms has been listed here:

The terms of cancellation In the case you have to cancel your reservation before 15th of May:

 • If there is no major cause (doctoral certificate or another valid document about the cause) the fee of 50% of one week total retreat price is charged as a cancellation fee. In the case of a family or a couple this applies to the total fee for one week.
 • If there is a major cause with doctoral certificate or other valid document of illness or injury, the cancellation fee is 90 euros, and the rest of the payments will be refunded. This applies also in the case of a family or a couple.

In the case you have to cancel your reservation after 15th of May:

 • If there is no major cause (doctoral certificate or another valid document about the cause) the fee of one week total retreat price is charged as a cancellation fee. In the case of family or couple this applies to the total fee for one week.
 • If there is a major cause with doctoral certificate or other valid document of illness or injury, the cancellation fee is 90 euros, and the rest of the payments will be refunded. This applies also in the case of a family or a couple.

How to create a Yogaschool student account?

Before you can book Retreat week(s) or to book drop-in days or drop-in classes, you have to create a Yogaschool student account by clicking the red round Member/Home icon in the left-bottom corner on the astangajooga.fi website. Fill your details in the sign up form and save it.

How to book retreat weekly yoga programs?

Book and pay the Summer Retreat weekly yoga program at the Yoga weekly programs – book and pay webpage.

Notes

 • To book your retreat week program you have to buy a retreat pass.
 • Payments are safe, the payment gateway activates your bank’s the two factor authentication (2FA).
 • There is a separate guide below explaining how to book kids weekly yoga programs.
 • If you are going to attend only drop-in days or part of the program or extra classes, you can buy the program or extra days at the Prices page. See another guide below for details. 

To book your weekly yoga program (mysore, led classes or beginners intro) you need a retreat yoga pass; click the Book-button and open the passes list under the title “Summer Retreat Passes”. Select the correct retreat pass, price for adults is 239€, price for Youth 12-16 yrs is 65€, and Kids 5-11 yrs is 55€ (children (3-4 yrs have free kids yoga). If you want to attend more than one week, you can buy as many weekly yoga passes as you need at once. After you have completed your retreat pass(es) purchase, you can continue to book the rest of your weekly programs.

Notes:

 • When you buy a retreat yoga program (mysore, led classes or beginners intro) it includes also the full weekly yoga program: the morning practices, lectures, pranayama, meditation and yoga lab classes.
 • When you book your weekly program you don’t have to book drop-in classes in the retreat schedule – except Asana lab drop-in classes to ensure you have space there.
 • Morning mysore practice, leg beginners and kids yoga times will be checked at the weekly retreat meetings on Mondays (19:15-20)
 • Extra retreat workshops are available for extra price. 
 • Extra workshops drop-in classes can be booked and paid at the retreat only if the workshop has free spots.

How to book kids retreat yoga program for a child?

Kids retreat yoga program options are:

 • Kids yoga 3-6 yrs (3-4 yrs free)
 • Kids yoga 7-11 yrs
  All these kids programs include one daily yoga class.
  For teens 12-16 yrs you should book Ashtanga new beginners or led beginners classes.

To book yoga weeks for your children you need a family account:
– if your kids have email, you can create yoga accounts for them
– if they do not have email, we have to create yoga accounts for them
We will link your kids yoga accounts with your parent yoga account – contact juha@astanga.fi to do this.
When your family account is ready and confirmed, you can book and pay your kids retreat yoga.

If your kid can follow teaching in English, she/he can participate any of the weekly program classes (lectures, asana lab, pranayama, meditation etc).

How to book the retreat morning yoga only, drop-in days or drop in classes

If you can’t attend the full week program you may book single retreat days, or weekly morning classes or lectures, pranayama, meditation, or just some drop-in classes.

To book any classes you need a pass for drop-in day or drop-in class or morning practices or extra workshops, which you can buy and then book classes at the retreat weekly classes schedule page.

Here are some special retreat pass examples and prices of the 2022 retreat:

 • Weekly morning Ashtanga practice: 6 classes pass 139€ valid for 6 days
 • Weekly extra workshop / lectures / pranayama / meditation: 6 classes 95€ valid for 6 days
 • Extra classes: 3 classes pass 49€ valid for 3 days
 • Single retreat day: one day pass 49€
 • Single drop in class 25€ (valid for yoga and extra workshop classes)
 • Single drop in class 21€ (valid for lectures, labs, pranayama and meditation)

Book your morning yoga or drop-in classes or drop-in days in the weekly classes schedule here.

Open the Yogaschool website class schedule and booking page looks like this:

Click the “>See more” link to see the desription of the class.

To book the class click the “Book” link.

Notes:

 • Book ALL THE WEEKLY CLASSES you wish to attend.
 • You can see the classes you have booked at your yoga account by clicking the red round Member/Home icon in the left-bottom corner and opening the Schedule (Tab / Menu). At the Schedule screen you can also cancel the class bookings.